Aztekernes og Mayaernes verden

Den store Mexico og Guatemala odyssé

Et brag af en kulturrejse, hvor den ene verdensklasseoplevelse følges af den næste gennem 3 ugers kontrastfyldt bomardement af antikke indianske højkulturer med hovederbyer som Teotihuacan, Tikal og Copán til  de nulevende mayaer, fantastiske kolonibyer og storslåede landskaber fra højland til tæt jungle - dette i 3 lande inklusive afstikkeren over grænsen til Honduras.

Vi runder såmænd også det caribiske hav et par dage med rastafaristemning ved Livingston, som kæmpekontrast til især mayaindianerne, som vi får stiftet nært bekendtskab med over et par uger.


1.

Afrejse fra København og ankomst til Mexico

Dag 1

Velkommen til en af verdens største heksekedler, Mexicos hovedstad og en af verdens 3 største byer. Dette er som regel et sted man enten elsker eller hader (eller elsker at hade). Her er virkelig tale om en kontrastfyldt storby med smukke pladser, boulevarder, palæer, verdensklasse museer og et rigt kulturliv på plus siden, mens bagsiden af medaljen så til gengæld er et kolossalt forureningsproblem, et mindst lige så stort problem med overbefolkning og voldsom kriminalitet samt evindelige trafikpropper, sidstnævnte kan dog afhjælpes ved at benytte byens glimrende Metrosystem.

Vi i Kipling elsker byen på godt og ondt og kan understrege at følger man de arrangerede udflugter og holder sig til den simple regel at benytte hotellets registrerede taxaer efter mørkets frembrud får man et mindeværdigt ophold. Vores basale men suverænt placerede 3* hotel New York ligger lige ved Monumento del Revolucion på Avenida Reforma i gangafstand til mange af byens museer og attraktioner samt metro. Der er naturligvis transfer fra lufthavn til hotel.

Overnatning i Mexico City

Mad på flyrejsen er inkluderet

2.

Mexico City – byrundtur og det verdensberømte antropologiske museum

Dag 2

I dag er der halvdagsbyrundtur, der tager os til det historiske centrum omkring zocaloen og de vigtigste kirker og monumenter. Der sluttes af på det antropologiske museum, der af mange regnes for at være et af verdens bedste i samme klasse som det egyptologiske museum i Cairo. Vi får en pædagogisk gennemgang af landets indianske fortid og alt hvad der er fundet af artefakter af større værdi fra landets utallige arkæologiske områder er havnet her på museet. Har man behov for mere tid end hvad der er afsat i turen, er der mulighed for at aftale med guiden, at man blot tager taxa hjem til hotellet når museet lukker.

Overnatning i Mexico City

Morgenmad er inkluderet

3.

Mexico City – Teotihuacan (Solens- og Månens pyramider) - Oaxaca

Dag 3

Et af turens højdepunkter er for mange besøget i Aztekernes gamle metropol Tehotihuacan med Solens- og Månens pyramider, De Dødes Allé og Den fjerklædte slanges tempel. At stå på toppen af Solpyramiden, der er verdens 3. største efter Keops og Cholula, er intet mindre end en verdensoplevelse. Udsigten langs De Dødes Allé til Månepyramiden og alle de øvrige templer og paladser er enestående. Det skal dog nævnes at opstigningen er sej, primært grundet de 2300 meters højde, men man må simpelthen kæmpe sig derop. På trods af lavere højde er Månepyramiden faktisk endnu hårdere at komme op på, da de groft tilhuggede trin er meget høje og man derfor skal tage akavede store skridt.

Området har et spændende museum/visitor center med de artefakter, der ikke er sendt til det antropologiske museum i byen, fresker og modeller over den originale byplanlægning. 

Som en parentes kan nævnes at turen også inkluderer stop ved den moderne katedral og en af Mexicos største helligdomme, jomfruen af Guadalupe, inden turen slutter ved Busstationen. Der vil være god tid til at spise aftensmad inden sen aftenafgang med 1. klasses bus mod Oaxaca. Turen tager ca. 7 timer.

Overnatning på 1. klasses bus.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Oaxaca

Dag 4

Ankomst til busstation i Oaxaca tidlig morgen og transfer til det central beliggende hotel Oaxaca Real, hvor der er mulighed for at opmagasinere bagagen i receptionen, indtil værelset er ledigt ud på eftermiddagen (Værelset kan reserveres fra dagen i forvejen mod tillæg).  Tid på egen hånd til at opleve det helt fatastisk spændende kolonicentrum.

Oaxaca er en af Mexicos smukkeste og mest velbevarede kolonibyer med en pulserende Zocalo (den centrale plads), der giver genlyd af herlig marimba musik. Her er farvestrålende indianske markeder, smukke kirker, museer og interessant koloniarkitektur. Byen er hjemstedet for Mezcal brændevinen, der laves på agavekaktus ligesom tequilaen. Mezcal er dog noget hårdere ved systemet en Tequila og har som ekstra bonus ”ormen”, som rigtige mænde nødvendigvis er nødt til at smage på. Nede bagved pladsen er der en hel lille gade, hvor alle større og mindre Mezcal producenter har til huse. Her kan man både smage og købe lokaldrikken i alle afskygninger. Uden for byen finder vi de højt beliggende Monte Alban ruiner, der vidner om tidligere tiders indiansk storhed og entreprenørkunst. 

Overnatning i Oaxaca

Morgenmad inkluderet

5.

Oaxaca – Monte Alban - Tuxtla Gutierrez

Dag 5

Udcheckning og halvdagsudflugt til Zapotekernes imponerende fæstningsanlæg Monte Alban, smukt beliggende på en klippetop med 360 graders udsigt over dalen. Mange af høvdingegravene åbnes på forskellige tidspunkter over dagen, og som regel er man heldig at kunne komme ned i et par stykker af dem under besøget. Vi oplever den centrale plads, boldbanen, pyramiden, paladset og de karakteristiske ”dansende” sten. Omkring frokost returneres til Oaxaca.

Bagagen opmagasineres i receptionen inden turen, og der er en eftermiddag/aftensmad på egen hånd i byen inden transfer til busstation og 1. klasses natbus til Tuxtla Gutierrez. Turen tager ca. 10 timer.

Overnatning på 1. klasses bus.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Tuxtla Gutierrez – Sumiderokløften – San Cristobal de las Casas

Dag 6

Efter ankomst om morgenen med bussen ved 8-9 tiden bliver vi mødt af vores mand. Nu er der mulighed for lidt morgenmad og efterfølgende besøg i  Zoo eller mulighed for at gå lidt rundt i byen, inden der venter en dejlig naturoplevelse med sejlads med motorbåd gennem Sumiderøkløften, der er resultatet af den kunstige opdæmning af floden Rio Grialva. Der køres til Chiapa del Corso, hvor vi går ombord i en af bådene, der de næste 2 timer sejler os til Embarcadero Cahuaré. De op til 800 meter klippevægge, der troner over os er intet mindre end imponerende og med lidt held spottes der krokodiller, gribbe, hejre, isfugle og skarve.

Efter en dejlig sejltur køres mod San Cristobal de las Casas i højlandet i behagelige 2160 meters højde. Indkvartering på det hyggelige hotel Rincon del Arco omkring det historiske centrum. San Cristobal er udpræget koloniidyl med brolagte gader og smukke spanske bygninger iblandet farverige indianske markeder og spændende mindre Tzotzil maya indianske landsbyer i periferien.

I selve byen finder vi også den danske arkæolog Franz Bloms hus, Na Bolom, der nu både er museum og forskningscenter i indianske forhold samt en hyggelig Bed and Breakfast. Siden Blom parrets død føres deres store arbejde videre i forskningscenteret med at forstå og støtte de forskellige mayaindianske samfund i Chiapas.

Overnatning i San Cristobal

Morgenmadsbox er inkluderet.

7.

Landsbyerne Chamula og Zinacantan

Dag 7

Om morgenen er der en kort byrundtur i San Cristobal og efterfølgende køres ud i oplandet  til to af de mest interessante landsbyer beboet af Tzotzil indianere, der er en af flere forskellige mayaindianske grupper i Chiapas højlandet. I landsbyen San Juan Chamula støder vi på indbyggernes særegne mix af deres oprindelige maya naturreligion iblandet den påtvungne katolisime indført af det spanske koloniherredømme.

I kirken kan man ofte overvære mystiske maya ritualer og især kvinderne holder på etiketten, og er iklædt de oprindelige farverige klædedragter med landsbyens karakteristiske mønstre. Selv om turismen i høj grad er nået til landsbyerne omkring San Cristobal, er det dog fortsat en kæmpe oplevelse og privilegium at få lov til at opleve disse menneskers respekt for deres aner i et ellers moderne samfund. Efterfølgende køres til landsbyen Zinacantan, der som nabobyen byder på spændende folklore, farvestrålende klædedragter og mystik omkring kirken. Der afholdes et mindre marked hver søndag i Zinacantan.

Vær opmærksom på, at på trods af turister i gadebilledet, så bryder indianerne sig bestemt ikke om at blive fotograferet , og det er ligeledes forbudt at fotografere inde i kirkerne. Dette håndhæves ret kontant og vi har ved selvsyn konstateret at kameraer kan blive smadret til atomer af vrede indianere. Så kan man lære det! Der er selvfølgelig nogle, der har øjnet en indtjeningsmulighed ved at line up til fotografering, og her er det selvfølgelig i orden.

Tilbage til San Cristobal og hotellet ud på eftermiddagen.

Overnatning i San Cristobal

Morgenmad inkluderet

8.

San Cristobal - grænsen ved La Mesilla - Panajachel Guatemala

Dag 8

Morgenmadsbox fra hotellet og tidlig morgen transfer til mødested for shuttlebus til Panajachel, der afgår kl. 07:00 mod grænsen. Afhængig af grænseformaliteter (travlhed) tager turen samlet normalt 8-9 timer fra San Cristobal til Panajachel ved Atilansøen. Ved grænsen skiftes der bus, man går selv igennem grænsekontrollen med sin bagage, det er muligt at hyre små cykeltaxaer der kan transportere bagagen mod et mindre beløb. Ankomst til det hyggelige hotel Jardines del Lago sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

Panjachel  (i folkemunnd Gringocastenango) ligger strategisk perfekt ved den nordlige bred, og alle de væsentlige landsbyer omkring søen kan nås med mindre både, der afgår fra byens vestlige eller østlige moler.

Omkring hovedgaden er der et væld af hyggelige restauranter og barer, hvor et par stykker ligger med fantastisk udsigt over søen og soldæk, hvorfra den underskønne solnedgang kan nydes med en tilhørende ”sundowner”.

Overnatning i Panajachel

Morgenmad er inkluderet.

9.

Panajachel og landsbyerne omkring Atitlansøen

Dag 9

Dagen er afsat til udforskning af de pittoreske landsbyer, San Pedro La Laguna og Santiago de Atitlan med engelsktalende guide. Der sejles ud til og mellem landsbyerne. San Pedro er en hyggelig by til afslapning på en af de mange små restauranter eller barer, med søudsigt eller en spadseretur oppe ad bakken i den farverige Tz’utujil Maya bydel. 

Den altoverskyggende vulkan San Pedro (3020 m) kan bestiges på 4-5 timer op og 3 timer ned. Turen kan købes i Panajachel eller i San Pedro, men vi anbefaler, at man overnatter i San Pedro for at starte opstigning omkring kl. 05:00 om morgenen for at have mest skygge og samtidig chance for udsigt fra toppen uden alt for mange skyer.

Santiago Atitlan er en perle med sine små snørklede brolagte gader, indbyggerne i smukke farvestrålende vævede dragter, kirken, væveriet og Maximons hus.

Overnatning i Panajachel

Morgenmad er inkluderet.

10.

Panajachel – Chichicastenango – Panajachel

Dag 10

Meget tidlig morgenafgang mod Quiche området i højlandet, der er hjørnestenen for de mayaindianske samfund. Turen tager 1,5 time og det er vigtigt at starte tidligt, idet markedet lukker ved frokosttid. Efter et par timers udforskning af alle de farvestrålende boder, er der tid til at se nærmere på kirkerne, der blandt andet danner rammen for mayaernes religiøse råd og huser en mængde mystiske ceremonier, der sammenblander ældgamle mayatraditioner og katolicismen. På en bakketop over byen finder vi det religiøse skrin (offerplads) Pascual Abaj, hvor mayaerne tilbeder frugtbarhedsguden. Alt lige fra colaer til vokslys, blomster og sukkerposer ofres på alteret til fordel for et godt helbred, ægteskab, død deslige. Man kan hyre en officiel guide i byen for et beskedent beløb, der kan føre en de godt 30 minutters gang hver vej  til skrinet.

Der kan byttes rundt på rækkefølgen på dagene i Panajachel, hvis Chichi besøget passer med en torsdag eller søndag, der er markedsdage i byen. Det er et prægtigt skue, når markedet rykker ind og byder ind med alle højlandslandbyerne særegne farvestrålende vævede klædedragter (hver by sit specielle vævemønster). Der sælges alt fra indianernes hverdagsnødvendigheder til kunsthåndværk henvendt på turisterne. Der kan købes religiøse masker, falsk og rigtig jade, lækre væve- og træskærerarbejde og en mængde ragelse i forskellige materialer.

Det er vigtigt at understrege, at Chichicastenango er en fantastisk oplevelse uanset om der rammes en markedsdag eller ej.

Overnatning i Panajachel

Morgenmad er inkluderet. (spørg evt hotellet for morgenmadsbox, da der er tidlig afgang)

11.

Panajachel - Antigua

Dag 11

Morgenmad og godt 3 timers kørsel til Antigua, en af Latinamerikas smukkeste og mest idylliske kolonibyer.

Byen var oprindeligt de invaderende spanieres hovedstad i Mellemamerika, men efter et par alvorlige jordskælv overgik værdigheden til Guatemala City. Antigua er omgivet af smukke vulkantoppe, hvor der er jævnlig aktivitet, og den spanske kolonihistorie blandes med de farverige mayaer fra de omkringliggende landsbyer, der kommer ned til byen for at sælge deres kunsthåndværk på de mindre markeder. Afstandene er ikke større end, at der kan spadseres til det hele inden for selve centrum, der rummer flere museer, klostre, smuk koloniarkitektur, grønne pladser og et livligt cafeliv. Byen bærer præg af en stor mængde vestlige yngre studerende, der lærer spansk på en af de utallige spanskskoler, under deres længere rejser i Latinamerika.

Flere af vulkanerne rundt om byen kan bestiges på organiserede ture, der købes lokalt. Man påbegynder opstigningen sidst på eftermiddagen, så man rammer toppen i mørke og får den fulde effekt (hvis der ikke ligger skyer omkring krateret) af den rødglødende lava set fra kraterkanten.

Overnatning i Antigua

Morgenmad inkluderet

12.

Antigua og kaffeplantage

Dag 12

Fra om morgen til over middag er der guided byrundtur til fods i byens smukke historiske kerne. Vi hører spændende anekdoter fra byens omtumlede tilværelse, og besøger de vigtigste kirker, klostre og palæer.

Efter frokost er der besøg på kaffeplantagen Finca Filadelfia, hvor vi stifter bekendtskab med dyrkning og produktion af en af verdens mest eftertragtede højlandskaffer. Fincaen er en arbejdende kaffefarm med guide ture, såvel som et dejligt overnatningssted og restaurant.

Overnatning i Antigua

Morgenmad er inkluderet.

13.

Antigua - Cobán

Dag 13

Efter morgenmaden er der transfer i minibus godt 6 timer til et af de mest originale og smukkeste områder i Guatemala, Los Verapazes -  et massivt limstensplateau med smukt eroderede klippeformationer, huler, tunneller og underjordiske floder.

Vores base er den idylliske koloniby Cobán beliggende i den højeste del af Verapaz domineret af bjerget Sierra de Chamá. Cobán blev grundlagt af spanierne i 1538 og straks ”adlet” til kongelig by af Carlos V. Byen byder på skøn historisk atmosfære omkring katedralen, udsigtpunktet El Calvario, der samtidig er en vigtig offerplads for troende mayaer og det private maya musseum. Lige uden for byen ligger en skøn botanisk have, Vivero Verapaz med mere end 23.000 planter.

Overnatning i Cobán

Morgenmad er inkluderet.

14.

Cobán – Semuc Champey – Cobán

Dag 14

Udflugt til vidunderlige Semuc Champey med de mange smukke limstensbassiner og mindre vandfald, et naturparadis udover det sædvanelige indeklemt i en dal med stejle vægge og tropisk regnskov.  Der er etableret et imponerende gangbrosystem over bassinerne og man kan følge vandet, der kommer ned fra bjergene fra bassin til bassin indtil det når Cahabón floden med et 13 meter fald. Der er et rigt fugle- og dyreliv med over 90 fuglearter, 34 pattedyrsarter og 25 forskellige reptil og amfibiearter.

Vi besøger også Lanquingrottene, et kolossalt grottesystem i nærheden af Semuc Champey. I stearinlysenes skær oplever vi de dybe og lettere skræmmende huler med tusindvis af flagermus og smukke drypstensformationer. Man skal være sikker på benene, da det går op og ned af en del stier.

Sidst på dagen går turen tilbage til det hyggelige hotel i Cobán.

Overnatning i Cobán

Morgenmad er inkluderet.

15.

Cobán - Aguateca ruinerne - Flores

Dag 15

Tidlig morgenmad og en lang, men smuk transportdag venter. Vi kører med minibus til Flores, en tur på godt 6 timer på til tider meget dårlige veje, men udsigten og de pragtfulde landskaber fra vinduet er besnærende. Der er dog, som i så mange andre lande med regnskov, desværre gjort voldsom indhug i junglen i stor radius på begge sider af vejen.  Undervejs gøres et par timers holdt ved de spændende og meget lidt besøgte mayaruiner ved Aguateca. Området her har givet arkæologerne et særegent indblik i mayasamfundets klasseinddeling, da denne by har været beboet af et helt samfund, ikke blot præster og de øverste socialklasser som ved mange af de andre områder, der har haft store cerimonielle funktioner.

Ankomst sidst på eftermiddagen til hotel Villa del Lago på selve Flores halvøen, der ligger med udsigt lige ud over Peten søen.

Overnatning i Flores

Morgenmad er inkluderet.

16.

Flores - Tikal

Dag 16

Ud på morgenen køres der en time til en af denne rejses absolutte højdepunkter, Tikal. Beliggenheden midt i regnskoven og det tilhørende dyreliv er med til at give oplevelsen en ekstra dimension. Hele dagen tilbringes på junglestier mellem de forskellige grupper af templer og pyramider, alt imens irreterede brøl- og edderkoppeaber smider kviste og frugte ned efter en fra trætoppene. Mange af ruinerne i yderområderne er fortsat overgroet af jungleplanter, hvilket i høj grad bidrager til følelsen af at være midt i en Indiana Jones film. Det er desværre ikke længere tilladt at opleve solopgangen fra toppen af det imponererende tempel nr. IV (Den dobbelthovedede slanges tempel), men udsigten over den uendelige regnskov, afbrudt af sporadiske pyramidetoppe, længere oppe ad morgenen er fortsat mindst lige så fantastisk.

Hjertet af Tikal er det nænsomt resturerede område omkring den store plads, flankeret af de imponerende templer I og II (henholdvis Den store Jaguars- og Maskernes tempel), men det er som nævnt i de mere ukæmmede yderområder eventyret virkelig lurer. Man fortaber sig med sikkerhed i dette sted og bruger snildt en hel dag på området.

Sidst på eftermiddagen returneres til den hyggelige Isla de Flores halvø og hotellet, hvor en velfortjent ”sundowner” på hotellets terrasse hjælper solen på vej i horisonten.

Overnatning i Flores

Morgenmad er inkluderet.

17.

Flores - Livingston ved det caribiske hav

Dag 17

Transfer (ved 2-3 personer, der rejser sammen, deles der dog minibus med andre, fra og med 4 personer er den privat) fra junglens hjerte til Guatemalas lille stykke caribiske kyst ved Livingston via Rio Dulce. Godt 6 timers kørsel gennem scensiske landskaber, hvor man desværre også fornemmer den store systematiske udhugst i landets en gang så kolossale regnskovsområde. Der sejles 1 times tid fra havnebyen Pto. Barrios til molen i Livingston nær vores hyggelige strandhotel Vecchia Toscana i Livingston, der er italiensk ejet og drevet.

Byen er en kæmpekontrast til det mayaindianske islæt vi har oplevet på hele den første del af rejsen, i det vi fra første færd mærker sort caribisk rastastemning. Byen har en stor indbyggerskare af efterkommere af afrikanske slaver, der oprindelig stammer fra øen St. Vincent i det caribiske hav. Herfra blev de fordrevet at den britiske kolonimagt, og deporteret til bl.a Guatemalas, Honduras og Nicaraguas kystområder.

Overnatning i Livingstone

Morgenmad er inkluderet

18.

Livingston

Dag 18

Dagen fri til sol på maven og til at nyde de caribiske bølger. Mon ikke der er behov for at fordøje de seneste ugers utroligt mange indtryk?

Overnatning i Livingstone

Morgenmad er inkluderet.

19.

Livingston - Quiriga ruinerne - Copán Ruinas (Honduras)

Dag 19

På vej mod grænsen til Honduras gøres et par timers holdt ved det arkæologiske område Quiriga, smukt beliggende langs Motaguaflodens nordlige bred. Området hører under UNESCO Wold Heritage programmet og dækker ca. 3 km2. Udover templer og cerimonielle platforme finder vi mange utrolig velbevarede steler med både gudemotiver og hieroglyffer.

Grænsen krydses og der køres gennem det smukke bakkede område ned til landsbyen Copán Ruinas, hvor der overnattes. Den effektive transporttid er ca. 6 timer fra kysten til Copán Ruinas.

Overnatning i Copán Ruinas

Morgenmad er inkluderet.

20.

Copán - Guatemala City

Dag 20

Så tidligt som muligt af hensyn til turiststrømmen (der dog normalt er sparsom, da ruinerne ligger noget væk fra alfar vej), gør vi vores entré i Copán, et af rejsens absolutte kulturelle højdepunkter - der sættes punktum med manér efter 3 ugers bombardement af verdensklasseseværdigheder.

Copán er som mange af de tidligere besøgte arkæologiske områder på UNESCOS liste for verdenskulturarv, og står som en af de mest velbevarede og vigtigste udgravninger fra mayahøjkulturen. Byen var en af de vigtigste og mest magtfulde centre under mayaernes storhedstid. Vi finder nogle af de smukkeste inskriptioner og relieffer på facader og steler her.

Efter frokost køres tilbage over grænsen til Guatemala, og der er ankomst på det gode hotel nær lufthavnen ud på aftenen.

Overnatning i Guatemala City

Morgenmad er inkluderet

21.

Hjemrejse

Dag 21

Transfer til lufthavnen og hjemrejse. Der flyves normalt hjem med skift i Atlanta, Miami eller Panama City samt skift i Amsterdam, Madrid eller Paris.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

22.

Ankomst København

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 17. marts 2018
31.498,-
29.498,-

2. april - 20. juni 2018
31.498,-
29.498,-

21. juni - 20. august 2018
33.998,-
31.998,-

21. august - 10. december 2018
31.498,-
29.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Fly København-Mexico City//Guatemala City-København med KLM eller Air France    
 • Internationale lufthavnsskatter og afgifter (med undtagelse af Mexico Turist skat)        
 • Alle transfers og transporter jf. program. San Cristobal-Panajachel og Flores- Puerto Barrios er i minibus i international gruppe. Dog er sidstnævnte privat, hvis min. 4 personer rejser sammen.
 • Nævnte busrejser i Mexico i offentlige førsteklasses busser med sædereservation 
 • Overnatninger i dobbeltværelse turistklassehoteller
 •     2 nætter på Hotel New York i Mexico City
 •     1 nat på Hotel Oaxaca Real i Oaxaca
 •     2 nætter på Hotel Rincon del Arco i San Cristobal 
 •     3 nætter på Hotel Jardines del Lago i Panajachel
 •     2 nætter på Las Farolas i Antigua
 •     2 nætter på Hotel Casa Duranta i Cobán
 •     2 nætter på Hotel Villa del Lago i Flores
 •     2 nætter på Hotel Vecchia Toscane i Livingston
 •     1 nat på Hotel Plaza Copan i Copán Ruinas
 •     1 nat på Hotel Barcelo Guatemala i Guatemala City
 •     2 nætter på 1. klasses turist natbus (Mexico City-Oaxaca og Oaxaca-Tuxtla Gutierrez)
 • Morgenmad dagligt. Bemærk! Continental breakfast, der ikke må forveksles med American eller English breakfast
 • Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
 • Entreer ved nævnte seværdigheder
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden 

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Indenrigsskatter og - afgifter
 • Mexico Tourist skat ca. USD 25,- pr person, betales lokalt
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 5.998,-
 • Ekstra nat på Vecchia Toscane i Livingston: 598,- pr. person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Der kan rejses hele året, men orkaner kan forekomme i perioden september-primo november. Regntid i vores sommermåneder, men fortsat fantastisk at rejse i denne periode.

Type: Kulturrejse med lokale, engelsktalende guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg