Det store Costa Rica eventyr
Antal dage: 14
Priser fra: Kontakt os
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Costa Rica - fra Stillehavet til Caribien

Mellemamerikas mest naturskønne land - økoturismens hjemland

 

Costa Rica ligger mellem Nicaragua i nord og Panama i syd – og mellem Stillehavet i vest og det caribiske hav i øst, og er på størrelse med Danmark. Costa Rica er begunstiget af et skønt tropisk klima med en gennemsnitstemperatur på 25 grader hele året rundt. Costa Rica er især kendt for sit varierede

 

og spændende dyreliv, men også som pionerland inden for økoturisme og trods den beskedne størrelse på libe under 1% af jordens overflade, udgør artsdiversiteten på mod 5% af verdens vilde dyr og planter. 


1.

Afrejse med fly fra København til Costa Rica

Dag 1

Vi overnatter den første nat i San Jose da vi som regel lander sent på aftenen.

2.

San Jose – Tortuguero, kanaler og regnskov

Tortuguero

Der køres mod den afro-caribiske Limon provins, og undervejs passeres den spetakulære centrale vulkankæde. Der er kolossal variation i landskab, vejr og temperatur undervejs til kysten. Der sejles det sidste stykke vej på kanalerne til lodgen i selve Tortuguero National Park. Undervejs er der god mulighed for at opleve diverse aber, dovendyr, krokodiller, grønne skilpadder og et rigt fugleliv. Overnatning på Samoa Lodge, der forholdsvis enkelt.

3.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park

Morgensejlads i junglen og ved kysten på det udstrakte net af kanaler i parken. Scenerierne er fantastiske og meget varierende fra  til kysten med sine smukke laguner og vulkantoppe mod vest. På faunasiden finder vi 309 fuglearter, der spænder fra en del nordamerikanske trækfugle til den grønne Macaw papegøje. Der er ”White faced” og howler monkeys, 3 tået dovendyr, 7 forskellige slags ferskvandskilpadder, krokodiller. På kystsiden har vi havskilpadder, der lægger deres æg på stranden, manatees og masser af fiskearter (deriblandt tyrehajer). Om eftermiddagen vil der være mulighed for færdes på egen hånd i skoven og langs kanalen på afmærkede stier i området omkring lodgen.

4.

Tortuguero – Guapiles – Sarapique

Sarapique Rainforest Lodge

Efter morgenmaden sejles igen på kanalsystem til mødestedet, hvor bussen holder. Vi holder frokostpause i Guapiles, inden der fortsættes med regnskovscenteret La Timberina, der der holder styr på 346 ha skov. Ved centeret krydser vi Costa Ricas længste hængebro, hvorfra der er rigtig gode muligheder for at nærstudere meget af områdets unikke fugleliv, der består af 420 arter (deriblandt papegøjer, hejre og tukaner).
Vi besøger også en kakaoplantage, og bliver sat ind i hele histiorien omkring fremstilling af chokolade. Der er naturligvis rig mulighed for at smage en mængde forskellige former for chokolade, fremtillet i Amazillakvindernes kooperativ. Sidst på eftermiddagen opleves centerets imponerende flagermusprogram, der bl.a. på pædagogisk vis afliver en del myter omkring dette dyr, der rent faktisk, med sine 110 arter, udgør halvdelen af Costa Ricas pattedyrsarter. Under kyndig vejledning for vi mulighed for at røre, fodre og sætte flagermus fri, der er blevet hjulpet i centeret. Overnatning på Sarapique Rainforest Lodge.

5.

Sarapique – La Fortuna, Arenal

Sarapique – La Fortuna, Arenal

Meget tidlig morgen besøges den berømte forskningscenter La Selva, der er et mekka for naturelskere og især ornitologisk interesserede. Efterfølgende køres mod La Fortuna. Frokoststop undervejs for egen regning. Vi checker ind ved ankomst på Casa Luna Lodge, og fortsætter herefter til EcoCentro Danaus, der er et spændende regnskovsprojekt med fuld fokus på naturbeskyttelse og uddanelse i bæredygtigtlandbrug etc.

Morgenmad inkluderet.

6.

Caño Negro Wildlife Refuge

Caño Negro Wildlife Refuge

Bådtur til Caño Negro, der ligger tæt ved grænsen til Nicaragua. Dette område regnes for det sted med størst mulige biodiversitet. Vi har jomfruelig skov, floder og laguner, og vi finder et utroligt varieret dyreliv med en del truede arter. Sidst på dagen sejles tilbage til Casa Luna Lodge.

Morgenmad og frokost er inkluderet

7.

Arenal Volcano National Park

Arenal Volcano National Park

Vi står tidligt op og går på en herlig vandretur til Arenal nationalparken. Arenals top ligner billedet af den perfekte koniske top, og er en af Costa Ricas mest spetakulære seværdigheder. Arenal regnes for en af kloden mest aktive vulkaner, og med lidt held oplever vi mindre udbrud fra forsvarlig afstand. Sidste store udbrud var i 1968. Der returneres til Casa Luna Lodge ved frokosttid. Om eftermiddagen går turen til Arenals imponerende hængebrosystem.

Morgenmad er inkluderet

10.

Monteverde – Carara National Park – Quepos

På vejen til Quepos gøres holdt ved Carara National Park, der byder på strålende muligheder for de fugleinteresserede, og måske nogle sjældne tropiske dyreoplevelser som de store myreslugere, ocelotter og poison arrow frøer. Fra broen over floden Tarcoles er der fremragende muligheder for at iagttage parkens rige fugleliv. Der fortsættes mod Quepos, og frokost spises undervejs. Overnatning på La Foresta Nature Resort.

Morgenmad inkluderet. 

11.

Manuel Antonio National Park

Morgen besøg i den legendariske national park Manuel Antonio på Stillehavskysten. Queposindianerne var tidligere det eneste menneskelige islæt i dette område, der i dag udgør den perfekte naturoplevelse med herlige stillehavsstrande. Vi skal opleve 4 af parkens højdepunkter, ”tombolo” ved Cathedral Point, Escondido Port, Serrucho Point og sidst men ikke mindst den pre-colombianske skilpaddefælde under vandet ved den vestlige spids af Manuel Antoniostranden. Eftermiddagen til fri disposition i parken ved stranden. Sidst på dagen returneres til La Foresta Nature Resort.

Morgenmad inkluderet.

12.

Isla Damas Mandrove – San Jose

Vi sejler forbi imponerende mangrover med rigt fugleliv, reptiler og Whitefaced monkeys. Man skal holde på hat og briller, da aberne har det med at besøge de overdækkede både. Undervejs på båden, vil lokalguiden forklare om mangroven og livet her. Efterfølgende sejles gennem Manuel Antonios kanaler, hvor nogle fremstår som tunneller, helt overgroet af krydsende træer. Efterfølgende køres tilbage til civilisationen i hovedstaden og Gran Hotel Costa Rica.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

13.

San Jose og hjemrejse

 

Morgenmad inkluderet.

14.

Ankomst København

 

Morgenmad inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.

Praktisk information

Om Costa Rica:

T

 

Opholdet:

Vi bor på en lodge der hedder Bahia Rica som ligger smukt ved stranden på halvøen Nicoya. Omkring ejendommen er der regnskov og masser af dyreliv og det føles næsten som at være i en zoologisk have, ikke så sjældent kommer der brøleraber og spidermonkeys helt ind til restauranten. Lodgen drives af et norsk par, Thomas og Vigdis, og de er yderst professionelle og servicemindede. Værelserne er ganske fine uden at være prangende. Der er fælles bad og toilet. Værelserne ligger i et hus på toppen af en skråning mens restauranten ligger helt nede ved havet kun få meter fra bådene.

Bahia Rica tilbyder en række andre aktivitet som kajakture, snorkling, hvalsafari, besøg på Tortuga Island og andre spændende ture.

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg