Antal dage: 8
Priser fra: 9.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 01-05/20

Se priser & book

Nordcypern med Alek Krylow

Akvarelrejse til Nordcypern, ophold ved den charmerende "Old Harbour" i Kyrenia


Vi flyver fra København direkte til Larnaca på den græske del af Cypern og køres herefter til vores hotel Nostalgia, beliggende i den charmerende by Kyrenia. Kyrenia ligger på Nordcypern og hører derfor under den tyrkiske del af øen, vi skal derfor passere kontrolposten ml. den græske og tyrkiske del af øen undervejs - det er dog helt uproblematisk.

Vores hyggelige hotel ligger i den gamle bydel i Kyrenia og få minutters gang fra den pittoreske havnefront "Old Harbour" med et venetiansk fort, samt flere caféer og restauranter.

Kurset arrangeres i samarbejde med Kunstskolen Kreativt Netværk, læs alt om kurset og rejsen på https://kreativt-netvaerk.dk/akvarelkursus-cypern/

Dag 1

Efter en dejlig juleferie i den tyrkiske del af Cypern i 2017, og et vellykket afholdt kursus i 2019, ønsker Alek igen at vende tilbage til en af de fine, små byer på den nordlige del af Cypern, sammen med et hold kursister. Alek faldt for den lille by Kyrenia, med det gæstfrie hotel Nostalgia, som har en perfekt beliggenhed i den gamle bydel, 2 min fra havnen.

Vi samles om morgenen, inden vi går ud på dagens motivjagt. Det er også på hotellet, vi samles til en drink efter endt arbejdsdag, for at aftale hvor aftenens middag skal spises. På nabohotellet finder du en swimmingpool, som kan benyttes under opholdet. 

Dag 2

Maden er god her i området, let adgang til seafood, friske grøntsager og dejlige krydderier giver rig mulighed for variantion i de tyrkisk inspirerede retter. Det er altid hyggeligt at gå i byen og spise sammen om aftenen, vi får altid afprøvet flere gode restauranter – og yndlings-restauranten besøges gerne flere gange.

Motiverne findes overalt i byen, vi maler på havnen, på cafeerne, på stranden, og på torve og i parker. Et par gange i ugens løb tager vi på udflugt ud af byen for at male nye horisonter. Det arrangeres sammen med de flinke folk på hotellet, vi aftaler nærmere når vi er kommet afsted. Hotellets ejer har et lignende hotel i bjergene ikke langt fra Kyrenia, her tager vi op en dag og slår os ned på deres dejlige terrasse for at male udsigten.

Malekursus Cypern

Det er Aleks hensigt med kurset at give dig en håndfuld teknikker, som du kan bruge til at finde glæden ved at arbejde i skitsebogen – både derhjemme i hverdagen, og når du rejser alene eller sammen med andre.

Du arbejder undervejs med at fange byens stemninger på din egen måde. Du kommer til at arbejde med hurtige, farverige skitser, nogle gange hjulpet godt på vej af tuschpennen, andre gange i et mere abstrakt udtryk. Du får i ugens løb udviklet den metode der passer dig bedst, og som giver dig glæden ved at sætte dig ned et sted og arbejde med farverne i skitsebogen.

Du kommer forhåbentlig hjem med bogen fyldt med gode minder – og når du først er kommet rigtig godt i gang kan du jo lige så godt fortsætte det gode arbejde derhjemme, og give dig selv glæden ved at udtrykke dig kreativt hver dag.

Hvis du er rutineret akvarelmaler kan det være en god ide også at tage akvarelblokke i større formater med, så du ind imellem kan fordybe dig i et større og mere gennemarbejdet motiv. Kurset er for alle, uanset om du er øvet og ambitiøs maler eller passioneret begynder, alle kan få glæde af Aleks kursus.

Du har en fridag midt på ugen, hvor du kan slappe af eller tage på udflugt på egen hånd.

Du kommer til at arbejde udendørs alle dage, og finder gode motiver i byen og den nærmeste omegn. Alek udvælger de bedste steder for lige netop vores gruppe, når vi tager på tur med papir og pensler i ugens løb.

Vi har værelset til rådighed til sen tjek-ud kl. 14, inden vi sidst på dagen forlader Kyrenia og igen passerer kontrolposten til den græske del af Cypern og kører til Larnaca lufthavn for hjemrejse med ankomst til Kastrup lige over midnat.

Afrejse
Pris
 
1. maj. - 9. maj. 2020
9.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Larnaca retur med direkte fly på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indtjekket bagage  
 • Kursusprogram med dansk underviser
 • Privat transport fra og til lufthavn (bemærk at kontrolpost skal passeres ml. græsk og tyrkisk del af Cypern)
 • 7 nt. Hotel Nostalgia, Kyrenia i delt dobbeltværelse m. morgenmad
 • Værelse til rådighed på afrejsedagen til kl. 14:00
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris)
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Eventuelle udflugter
 • Eventuel lokal turistskat (EUR 2-3 per person/per nat)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Drikkevarer
 • Personlige udgifter
 • Kursusmateriale skal medbringes hjemmefra - Se forslag til pakkeliste
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 798 kr./person
Praktisk information

Type: Malekursus i gruppe med dansk underviser

Max. antal deltagere: 12

Varighed: 8 dage

Afrejse: København

Vejret: Larnaca

Pakkeliste: Akvarelkursus med Alek Krylow

 

Alek Krylow har siden 1980 arbejdet som illustrator, og underviser på akvarelkurser rundt omkring i Danmark og udlandet. Han kan træffes på højskoler og i kunstforeningerne, som hvert år booker Alek til weekend- og ugekurser.

Alek udgiver undervisningsmateriale både i bogform og på DVD, og efter en længere rygsækrejse gennem Indonesien turnerede han med foredrag om sin rejse: “Med penslen i rygsækken.” Foredraget kan erhverves på DVD på Aleks hjemmeside.

Alek er bosat på Fur, hvor han har åbnet galleriet “Jettestuen” – sammen med: Jette :0)) Stedet fungerer som udstillingssted og arbejdende værksted, og Alek og Jette har anlagt en idyllisk og overraskende have som bestemt er et besøg værd.

Besøg Aleks hjemmeside

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik