Sicilien – Tegning, kunst og kulturhistorie

Med Tine Kragh som underviser træder du ud af masseturismens søgelys, og kommer rundt til nogle af Siciliens mindre kendte, historiske og maleriske steder.


Fly København - Sicilien og transfer fra lufthaven til vores hyggelige overnatningssted Mazaro del Vallo.

Tine har valgt fiskerbyen Mazara del Vallo som fast base. Her har Tine selv har boet i en periode, og glæder sig altid til at vende tilbage. Byen er en meget speciel og ”u-turistet” fiskerby, hvor du møder det ægte Sicilien. Her mærker vi en helt særlig stemning, man tager tingene som de kommer, vi mødes af nysgerrig imødekommenhed, og det er nemt at geare ned og nyde livet med sol, strand, lækker mad og godt selskab.

Vi bor på nærliggende B&B’, samt på et lille hyggeligt og enkelt familiehotel midt i byen. Her råder vi over to skønne tagterasser med udsigt over havet, hvor du kan slå dig ned med arbejdet når det passer dig. Vi er kun 5 minutters gang fra vandet, så tag badetøjet med hvis du får lyst til en frisk havdukkert.

 

Dag 1

I ugens løb kommer du til at tegne mange forskellige steder. Eksempelvis i byens imponerende Kasbah med keramiske udsmykninger. I et stort arkæologiske område, malerisk beliggende lige ned til havet. I ruinen af en barok kirke. I et museum med græske bronze skulpturer. Og sidst men ikke mindst, i en fiskerihavns liv og leben.

Inkl morgenmad

Dag 2

I løbet af ugen vil du komme til at opleve den mangfoldige kultur i byen, blandt andet det brogede liv i en ægte Arabisk kashba, en 14 km lange strandpromenade med nogle af Italiens bedste restauranter, byens flotte Domkirke, imponerende normansk arkitektur, og Piazza della Repubblica. Helt særlige for Mazara del vallo er også, at her har mange aktive kunstnere bosat sig, også byens borgmester Nicolo Christaldi er kunstner. Rundt omkring i byen finder du især keramikkunst, som du kan beundre ad en særlig rute kaldet “Borgmesterens keramik rute”. Her finder du keramiske vaser, dekorerede fliser, malerier, og fine keramiske skilte dekoreret med citater og byens historie.

Inkl. morgenmad

Dag 3

At tegne bringer dig i en tilstand af koncentration og tilstedeværelse som du måske sjældent oplever i en hurtig og til tider stresset verden. At udforske skønne steder på Sicilien og derefter tegne dem, skaber specielle og uforglemmelige minder, observeret fra en helt ny vinkel. Din skitsebog fyldes med personlige tegninger, eventuelt krydret med dagbogslignende notater, filosofiske overvejelser, og hvad du ellers bliver inspireret af i dit arbejde.

Inkl. morgenmad

Alle er velkommen på kurset og rejsen– begynder, øvet eller erfaren, alle kan få stort udbytte af Tines undervisning. Når du rejser hjem har du kufferten fyldt med tegninger, iagttagelser og skitser, som du kan arbejde videre med hjemme i værkstedet hvis du ønsker det – eller du har en skitsebog fyldt med gode minder om dejlige stunder i godt selskab.

Du får mulighed for at fordybe dig i at tegne monumenter, personer, sicilianske blomster og træer, og ikke mindst de smukkeste landskaber- motiver kommer du ikke til at mangle.

Inkl. morgenmad

Vi er ikke de første der søger inspiration og kunstnerisk udvikling på Sicilien. Mange store kunstnere har gennem tiden taget turen før os: Goethe, H.C. Andersen og M. Rørbye har i skitse- og notesbøger lavet tegninger, nedskrevet oplevelser, glæder, sorger og iagtagelser. Mange af disse bøger er bevaret for eftertiden, og rummer store kunstneriske og kulturhistoriske værdier. På dette kursus samler du dine egne personlige tegninger, oplevelser og iagttagelser, i bøger af stor værdi for dig i dit videre arbejde med dit personlige udtryk, også længe efter du er kommet hjem.

Inkl. morgenmad

Tines væsentligste mål med tegnekurset er, at du kommer til at skabe noget med dit personlige udtryk, og at du finder din egen unikke streg. Det behøver ikke nødvendigvis ligne hvis det ikke er vigtigt for dig, hovedsagen er at dit arbejde baseres på glæden ved processen, og en nysgerrighed på det at tegne og sætte aftryk. Dette kursus er ikke et traditionelt tegnekursus i klassisk tegning, Tine bruger ikke tiden på oplæg om perspektiv og andre klassiske discipliner. For Tine handler det om at skabe rammerne så du kan arbejde med at finde og udvikle din personlige streg.

Inkl. morgenmad

Vi afslutter ugen og rejser mod København

Afrejse
Pris
 

INKLUDERET

 • Fly København-München-Palermo retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indtjekket bagage 
 • Kursusprogram med dansk underviser
 • Transfer fra Palermo lufthavn til/fra Mazaro del Vallo
 • 7 nætter på Hotel Prestige, Mazaro del Vallo (vi har 9 værelser) samt nærliggende B&B’s 
 • Morgenmad dag 2-8 
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Eventuelle udflugter
 • Eventuel turistskat (ca. EUR 2-3 per person/per nat)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Kursusmateriale skal medbringes hjemmefra
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
 
Praktisk information

Gruppestørrelse: Max. 12 deltagere

Type: Tegnekursus i gruppe med dansk underviser

Vejret: Palermo

 

Tine Kragh er Cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns universitet med fokus på italiensk kunst, kirkekunst og formidling. Som kunstformidler har Tine været tilknyttet blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen.

Tine debuterede som kunstner på Charlottenborgs forårsudstilling i 1989, og har siden udstillet i Danmark, Frankrig og Italien – blandt andet i Vatikanet Paladser i Rom, senest i 2017. Tine udfører også udsmykningsopgaver, og har blandt andet skabt en større udsmykning i Tivoli i København i 1999.

At rejse med kunsten er ikke fremmed for Tine. Som kunstner har hun selv haft flere legatophold, blandt andet på klostrene San Cataldo, Amalfi og San Silvestro, Fabriano i Italien, på Ørslev Kloster og Løgumkloster i Danmark, samt på Fundation Danoise i Paris. .

Tine har en bred undervisningserfaring, både som kunstformidler, foredragsholder, og som kunstner. Hun har desuden selv boet i Italien i flere omgange, blandt andet i Mazara del Valllo på Sicilien.

Tine er en erfaren rejseleder, og hun glæder sig til at vende tilbage til et af de steder hun holder allermest af, for at dele sin viden og glæde ved kunsten, kulturen og historiens vingesus, i og omkring Mazara del Vallo – med foredrag og skitseblok.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik