Hvornår skal man rejse til Vietnam?

I Vietnam vil du opleve en stor variation i vejret - rejser med Kipling Travel, vil nemlig tage dig fra skyhøje bjergtoppe til bløde sandstrande. For at du bedst muligt, får pakket den rette kuffert, vil du her få et overblik over klimaet i Vietnam.

Generelt om klima og vejret i Vietnam

Nordvietnam

Hvis du rejser til det nordlige Vietnam, vil du opleve en kold årstid fra november til marts og varm sæson fra april til oktober. December og januar, kan i særdeleshed blive kølige måneder i Nordvietnam - husk derfor at pakke en ekstra sweater.

En meget tung tåge, lægger sig på denne tid af året, til stor frustration for trekking-entusiasten. Tågen reducerer synligheden ved steder som Sapa og Ha Long bugten, og der bliver derfor lagt en dæmper på de naturskønne oplevelser.

Destinationer i nord, er bedst at besøge i oktober, november og december. På denne årstid vil du opleve mindre regn, mere klar himmel og tempererede forhold.

Central Vietnam

Vejret i Central Vietnam er bedst i første halvdel af året, fra februar til juli. Regnen fra april til september, der kommer med den sydvestlige monsun, rammer ikke kystområdet i samme grad som i resten af landet - Central Vietnam afskærmes nemlig af bjergkæden Truong Son.

Man vil opleve monsunens regn mellem september og december, i byer fra Hoi An og Da Nang til Hue og Dong Ha. Denne region kan yderligere blive påvirket af tyfonsæsonen, som kan bringe orkaner med sig fra september til november. Længere mod sydkysten, er du ikke lige så udsat for regn og vil opleve en længere tør og solrig sæson.

Sydvietnam

Uden beskyttelse af bjergkæden, i det sydlige Vietnam - især Mekong deltaet, oplever man meget regn, varmt og fugtigt vejr under den sydvestvendte monsun fra april til september, hvor juni og juli er de værste måneder at rejse i.

På dette tidspunkt af året vil du med stor sandsynlighed også se oversvømmelser i Ho Chi Minh. Sydvietnam er derfor bedst i november, december, januar, februar og marts.

Højsæson i Vietnam

Der er som sådan ingen højsæson, men rejser du gennem hele Vietnam, er det bedste rejsetidspunkt fra marts til april, hvor temperaturene er nogenlunde ens i alle dele af landet. Der kan forekomme regnbyger alle tider på året i Vietnam, men husk at det ikke er regn på samme måde, som vi oplever det i Danmark.

Regnvejret i Vietnam er ofte byger af kortere varighed, alt imens temperaturen ligger på 30 grader - så måske du synes det er rart med en regnbyge i ny og næ.

Foretrækker du køligt rejsevejr, er januar og februar det bedste tidspunkt du kan rejse til landet. Vær dog opmærksom på at temperaturen kan falde drastisk - helt ned til 12 grader i det nordlige Vietnam.

Monsun i Vietnam

Mange forbinder ofte en monsun med regn, men det er kun delvist tilfældet når du rejser til Vietnam. Det er værd at huske at den sydvestlige monsun i Vietnam er varm og våd, og nordøst monsunen er kold og mindre fugtig.