Sri Lanka vinterferierejse
Antal dage: 14
Priser fra: 16.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Sri Lanka vinterferierejse

Sri Lanka rundrejse og den skønne Unawatuna strand i den allerbedste sæson

 

Eventyrlige oplevelser på Sri Lanka i bil med privat chauffør/guide. I besøger landets kulturskatte ved bla. Sigiriya, Dambulla og Kandy, hvor flere er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Foruden højlandseventyr i Nuwara Eliyas smukke teplantager og jeep safari i Yala Nationalpark. Eventyret afsluttes på Unawatunas skønne sandstrande med vajende kokospalmer og turkisblåt hav

 

 

Velkommen til vinterferie på Sri Lanka - måske Sri Lankas allerbedste sæson. Der er kun ganske få pladser tilbage henover vinterferien.

Husk at udfugter og rundture og entreer ved seværdigheder samt game drives og nationalparkture selvfølgelig er inkluderet på rejsen. • Sigiriya klippen med flotte vægmalerier og udsigt over jungle og bjerge
 • Kandy - Sri Lankas kulturelle hovedstad og gamle kongeby
 • Togrejse til Nuwara Eliayas smukke teplantager i det centrale højland
 • Elefanter, leoparder og farverigt fuglelive på jeepsafari i Yala Nationalpark
 • Vidunderlig Unawatuna strand med svajende kokospalmer og azurblåt hav
 • Du rejser i privat bil med egen chauffør/guide
 • Udflugter med guide og entreer inkluderet i rejsens pris
1.

Afrejse København

Negombos-kanaler

Afrejse fra København mod Colombo via Amsterdam med KLM

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Ankomst til Colombo og Waikkala

Negombo-stranden

Ved ankomsten til Colombo lidt over midnat står vores mand klar i lufthavnen med et Kipling Travel-skilt og kører jer til hotellet i Waikkala, lige nord for kystbyen Negombo, en kort tur på ca. en halv times kørsel. Værelset er selvfølgelig klar fra ankomst lige over midnat, så I ikke trætte efter en lang rejse, skal vente til over middag med at checke in.

Dagen er til egne eventyr og afslapning på hotellet, der ligger direkte ud til stranden.

Overnatning i Waikkala lige nord for Negombo på Suriya Resort

Morgenmad er inkluderet.

3.

Elefant besøg i Pinnawela og Sigiriya

Elefanter-i-hovedgaden

Efter morgenmaden kører vi gennem Sri Lankas smukke højland til Sigiriya, der ligger cirka 200 km fra Colombo. Undervejs besøger vi elefanterne i Pinnawela Elephant Orphanage, der er et statsstøttet elefantbørnehjem, hvor man opfostrer elefantunger, der har mistet deres familie i junglen.

Midt på eftermiddagen kører vi mod Sigiriya.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Sigiriya klippen

Dag 4

Sigiriya klippen (der også betyder løveklippen) er en af Sri Lankas største attraktioner. Dette imponerende klippefort, som har været et kæmpe kongepalads, ligger ophøjet på en cirka 200 meter høj klippe, med et enestående udsyn udover det omkringliggende landskab af jungle og bjergsilhuetter. Få steder på kloden finder vi bygninger, der er så velbevarede som denne borg, der gennem tiden har haft talrige funktioner.

Udover at have været en fæstning fungerer stedet nu som kunstgalleri og munkekloster, der må siges at være en særpræget kombination. Inden for murene findes store vandbassiner, smukke haveanlæg, imponerende stenstatuer af løver og en 1.000 år gammel mur med velbevarede Sigiriya malerier, der må have været den tids graffiti. Sigiraya findes på UNESCO´s liste over verdenskulturarv og regnes af nogle for en attraktion ligeværdig med Taj Mahal og Den Kinesiske Mur.

Overnatning i Sigiriya på Sigiriya Village.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Grottetemplerne i Dambulla og Kandy

Dag 5

Denne morgen kører vi til grottetemplet Dambulla, der er et af de største og bedst bevarede tempelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i oprindelige huler i klippen, og her er utallige smukke statuer, alene 48 af Buddha og Dambullagrotterne dateres tilbage til cirka 100 f.Kr. Vi vil formodentlig opleve en del Sinhalesere, der kommer til Dambulla for at bede, stemningen her er fantastisk. Om eftermiddagen fortsætter vi gennem højlandet til Kandy.

Overnatning i Kandy på Hotel Suisse

Morgenmad er inkluderet.

6.

Kandy – Sri Lankas buddhistiske centrum

Dag 6

Kandy ligger med sine 110.000 indbyggere tilbagetrukket i Sri Lankas vidunderlige bjerge, og er Sri Lankas buddhistiske centrum – omgivet af skønne småbjerge og beroligende søer. I templet Dalada Maligawa – bedre kendt som ”Tandens Tempel” opbevares relikviet kendt som Buddhas tand, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Tanden og templet besøges dagligt af hvidklædte munke, der hylder tanden med lotusblomster. Der er usikkerhed om, hvorvidt tanden rent faktisk er den originale, der i det 4. århundrede blev ført til Sri Lanka af en prinsesse, der skjulte den i sit hår! Det afholder dog ikke fra massive fejringer i juli-august, hvor Buddhas odontologiske rester markeres ved et 10-dages optog gennem Kandy. Her får den alt, hvad den kan trække af trommer, dans og elefanter (hvoraf én bærer en kopi af tanden) – festlighederne kulminerer med en ceremoni foran selve Tandens Tempel.

Vi når også at besøge den botaniske have Peradinaya med sin enestående samling orkideer.

Overnatning i Kandy på Hotel Suisse.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Togrejse fra Kandy til Nuwara Eliyas smukke teplantager

Tog-Kandy-Hatton

Chaufføren møder os på hotellet i Kandy, hvorfra vi kører til banegården. Her tager vi på togrejse gennem højlandet til Nanu Oya, i alt cirka 4 timers varighed.Vi kører gennem de smukke bjergegne gennem landskaber med terrassemarker og skov af fyr og eukalyptus indtil Sri Lankas vidunderlige temarker langsomt dukker frem. På toget kører vi i relativt simple forhold, men fat mod, det er en stor oplevelse.

I Nanu Oya møder vi igen chaufføren der kører os det sidste stykke vej til Sri Lankas smukke top Nuwara Eliya. Nuwara Eliya udtales Nu-relia og ligger svalt og roligt i cirka 1.900 meters højde. Dette var stedet, hvor engelske koloniherrer (i Indien kaldet for ”The Raj”) trak sig tilbage fra den varmeste tid, hvilket man også ser på byen. Den minder nemlig om det engelske højland med stenhuse, tåge og en del regn. Det er ikke for ingenting, at Nuwara Eliya kaldes for ”Little England”.

Der er en mindre basar og byens største seværdighed er teproduktionen og de fantastiske og afvekslende omgivelser: smukke temarker og plantager, frodige skove og tågefyldte plateauer. Vi besøger naturligvis en af de mange teplantager, hvor vi både har mulighed for at smage den verdensberømte te og købe te med hjem.

Overnatning i Nuwara Eliya på Jetwing St. Andrews.

Morgenmad er inkluderet.

Togturen kan i nogle perioder være svær at få plads på, hvilket vi først kan vide ca. 10 dage før afrejse, hvorfor der i nogle tilfælde køres med chaufføren gennem de smukke landskaber fra Kandy til Nuwara Eliya. I så tilfælde giver vi en rundtur i tuk tuk i Kandy eller en dejlig frokost i stedet for den lille togtur. 

8.

Nuwara Eliya til Yala Ruhunu Nationalpark

Dag 8

Efter morgenmaden kører vi en lang smuk tur fra højlandet ned til Yala Nationalpark, eller Ruhuna, som den også hedder. På vejen dertil besøger vi det smukke 25 meter høje vandfald, Ravana Falls, som er et af de bredeste i Sri Lanka. Det er et smukt sceneri, idet vandfaldet ligger omkranset af bjerge og dale. Her finder vi en dejlig ro i de grønne omgivelser. Yala Nationalpark er beliggende på det sydøstlige Sri Lanka – 350 km fra Colombo. Den 126.000 hektar store nationalpark er blandt Sydasiens mest skattede – og ikke uden grund. Den er virkelig smuk og et must for enhver naturinteresseret. Vi nyder frokosten på vores hotel i Yala, hvor vi skal overnatter. Eftermiddagen til afslapning eller egne eventyr.

Overnatning i Yala på Elephant Reach Hotel.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Yala Ruhunu Nationalpark og Unawatuna stranden

leopard

Dagen starter med et tidligt morgen game drive ud i nationalparken. Et besøg her er næsten en sikker træffer, da vi fra jeep kan komme tæt på parkens enestående dyreliv. Yalas ret åbne landskab med sine krat- og træbevoksede enge, talrige vandhuller og små søer er formentligt det sted i verden, hvor sandsynligheden for at se leopard er størst – dette karismatiske, men notorisk uforudsigelige rovdyr, er her ret dagaktive. Leopardbestanden på Sri Lanka er større end i Indien, da de plettede katte ikke har konkurrence fra tigre – og alene Yala har over 40 leoparder.

Desuden rummer Yala en stor bestand af vilde indiske elefanter, der kan ses i små flokke i det mandshøje elefantgræs. Hvis man forventer sig hanner med lange stødtænder, bliver man muligvis skuffet, da Sri Lankas elefanttyre normalt mangler sådanne! Også de sorte, små og skovlevende kravebjørne har en god bestand i Yala – selv om de er svære at spotte. Læg dertil krokodiller, civetkat, gigantegern, sambar- og axishjort, vildsvin, skildpadder, vandbøfler, sjakal, langur- og maqaque aber - og så et fantastisk fugleliv med over 200 arter.

Efter vores morgen safari og 8 dages fantastiske kultur- og naturoplevelser, når vi i løbet af eftermiddagen frem til vores lille strand paradis, Unawatuna stranden. Unawatuna er gennem de seneste år på mange måder blevet synonymt med Sri Lankas strande udenfor charterområderne.

Unawatuna ligger i en lille fin bugt på blot en god kilometers længde. I den ene ende ligger en fin lille pagode og i den anden et klippebånd. Den beskyttede bugt, gør at der ikke er samme stærke understrøm, som man oplever mange andre steder på Sri Lanka, dog skal man altid være opmærksom på både brænding og strøm.

Vi overnatter på Calamander Unawatuna Beach, der har en skøn beliggenhed direkte ud til havet og Unawatuna Bugten. Her er restaurant med skøn udsigt over havet, bar samt pool område. Værelserne er pæne og nyrenoverede fra 2013.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Unawatuna - badeferie

Unawatuna

Man fristes næsten til at kalde Unawatuna for paradisisk, sandet er lækkert og gyldent, stranden er de fleste steder rigtig flot og fortsætter bugten rundt. Unawatunas kystbyggeri er en samling besynderlig klondike, men der er faktisk ret hyggeligt og bag selve strandområdet ligger der en hyggelig kyst landsby med en herlig og afslappet stemning. Her er et utal af hyggelige cafeer, restauranter og masser af småbutikker. Der kan være en glad og livlig stemning i Unawatuna men heldigvis er der endnu ingen vilde fester, men vi har erfaret, at der til tider kan høres musik fra cafeerne til ud på de sene aftentimer.

Dagene ved Unawatuna-stranden går hurtigt med at nyde omgivelserne og slappe af ved stranden og nyde veltilberedte fiskeretter på de lokale restauranter de næste dage. Der er flere muligheder for dagsudflugter fra Unawatuna til fx Galle, den smukke gamle koloni by ved Sri Lankas sydspids, hvor byens juvel består af et fort, som blev bygget af portugiserne og hollænderne. En charmerende by der i dag optræder på UNESCOs liste over verdensnaturarv. I kan leje cykler og besøge en af de nærliggende fiskerlandsbyer eller cykle en tur ud i rismarkerne, der ligger lige bag strandområdet

Morgenmad er inkluderet på Calamander Unawatuna Beach.

11.

Unawatuna - badeferie

Unawatuna

Morgenmad er inkluderet på Calamander Unawatuna Beach.

12.

Unawatuna - badeferie

Dag 12

Morgenmad er inkluderet på Calamander Unawatuna Beach.

13.

Unawatuna og til Colombo

Dag 13

I dag slutter en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked med Sri Lanka. Vi nyder dagen på stranden eller ved poolen, da vi har hotelværelset til vores rådighed helt indtil afrejse. I løbet af eftermiddagen kører vi via express highway mod lufthavnen i Colombo.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Ankomst København

Afrejse først på natten med efterfølgende ankomst til Danmark sidst på formiddagen. 

Mad på flyrejsen er inkluderet. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
9. februar 2018
17.998,-
16.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Colombo retur med KLM på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør/guide
 • Morgen game drive i Yala Nationalpark
 • Nationalpark skatter
 • Togrejse fra Kandy til Nuwara Eliya (forbehold for pladssituationen)
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     2 overnatninger på Suriya Resort i Waikkal-Negombo
 •     2 overnatninger på Sigiriya Village i Sigiriya
 •     2 overnatninger på Hotel Suisse i Kandy
 •     1 overnatning på Jetwing St. Andrews i Nuwara Eliya
 •     1 overnatning på Elephant Reach Hotel i Yala
 •     4 overnatninger på Calamander Unawatuna Beach i Unawatuna
 •     Værelset på Unawatuna Beach Resort er til rådighed, helt indtil afrejsen
 • Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i Yala
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide/chauffør
 • ALLE udflugter jf. program med guide og entreer er inkluderet i rejsens pris
 • Hjemrejse via Express highway til lufthavnen
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum (søges online inden afrejse)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

BØRNEPRIS

 • Børn (2-11 år): 12.798,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og opredning på deres værelse)
 • Børn (2-11 år): 10.698,- (baseret på 2 fuldt betalende voksne og UDEN egen seng)

TILKØB

 • Hvalsafari ved Mirissa:
  798,- pr. person v/min. 2 personer
  598,- pr. person v/min. 4 personer

 • Tillæg for enkeltværelse: 5.998,- pr person
Praktisk information

Type: Individuel kulturrejse og badeferie med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Vejret: Se vejret i Colombo her

Vores hoteller: Sri Lanka

 

Foredrag

Sri Lanka

7. februar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg