Malerejse til Udaipur, Indien

Med Kreativt Netværk, rejseleder og antropolog Lise Kloch samt underviser Pia Fonnesbech

 

På malerejsen til Udaipur kommer du til at arbejde med maleriet i et af Indiens smukkeste områder. Udaipur er med sin tilbagelænede stemning Indien når det er allerbedst: Her finder du eventyrlige paladser, spraglede basar-gader, flotte templer og venlige indbyggere i farvestrålende sarier.

Udover 6 dages malekursus i den smukke by, får du i løbet af turen en udvalgt buket af unikke ”Indien-oplevelser”: en sejltur på Pichola-søen med besøg på Jagmandir Island – og ikke mindst, et besøg ved det smukke gravmaosuleum Taj Mahal.

Udaipur har alt det vi forbinder med Indien, når det er bedst: Farverige basargader, blomstrende bourgonvillaer, hellige køer og ældgamle templer. Lydene og lugtene er fremmedartede, og kombineret med det eksotiske folkeliv og de fortryllende paladser føler man sig hensat til Tusind og En Nats Eventyr.

 

 

På ankomstdagen går vi en tur gennem Udaipurs gamle bydel og livlige handelsgader, hvor de små boder og butikker frister med farver og dufte.

Aftensmaden spiser vi ved bredden af Pichola-søen med udsigt til Udaipurs kongepalads på den anden side af søen, og til det gamle palads Lake Palace som ligger midt i søen. Paladset tilhører den lokale maharaja og er i dag indrettet til luksushotel.

Alle dage i Udaipur vil du opleve dage hvor farverne finder vej til lærredet næsten af sig selv i denne eventyrlige by. Indien er et sansebombardement af farver, lyde og lugte, som vil inspirere dig i dit kunstneriske arbejde. • Oplev Rajasthan og Indiens mest farverige folk, Rajput'erne.
 • Gennem halvørkenen til Fathepur Sikhri. 
 • Underskønne Taj Mahal. 
 • Hinduernes hellige by Vrindavan, beliggende ved Yamunaflodens bred.
 • Efter Gyldne Trekant og Taj Mahal, flyver vi til Goas dejlige strande.
 • Vi er eksperter på Indien og har eget kontor i Delhi.
 • Rejs med privatchauffør, der er til rådighed fra kl. 8-21 og oplev optimal frihed på rejsen.
1.

Afrejse fra Københavns Lufthavn

Indien flyrejse Delhi

Vi mødes i Københavns lufthavn og starter vores rejse mod Indien.

2.

Ankomst til Delhi. Morgenmad og videre til Udaipur

Udaipur søen

Vi ankommer til Delhi om morgenen og bliver hentet af vore gode folk, der kører os til et nærliggende hotel, hvor vi får morgenmad og kan slappe lidt af.
Kort inden middag kører vi til indenrigslufthavnen og flyver en times tid sydvestover til Udaipur, den smukke by med kælenavne som søernes by og "Rajasthans Kashmir" med henvisning til Dalsøen i Srinagar. Udaipur er den historiske i Mewar moghulriget. 

Vi kører en times tid fra lufthavnen ind til Udaipur og vores hotel. Udaipur er smukt beliggende ned til Pichola-søen og er Indien, når det er bedst.

Aftensmaden spiser vi i smukke omgivelser ved bredden af Pichola-søen. Fra restauranten har vi udsigt til Udaipurs kongepalads på den anden side af søen og til det gamle palads, Lake Palace, som ligger midt i søen. Paladset tilhører den lokale maharaja og er i dag indrettet til luksushotel og er et af Asiens dyreste hoteller. Både søen og paladset blev verdensberømt, da det blev brugt som kulisse i James Bond-filmen Octopussy fra 1983.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

3.

Malekursus i Udaipur

maleskole i Udaipur

Om formiddagen starter vi malekurset. Vi bor med udsigt til alt fra den smukke sø og Indiens virvar af farverige basargader, blomstrende bourgonvillaer, hellige køer, og ældgamle templer.

Lydene og lugtene er fremmedartede og kombineret med det eksotiske folkeliv og de fortryllende paladser, føler man sig hensat til Tusind og En Nats Eventyr. Udaipur har en fantastisk beliggenhed i den helt sydlige del af Rajasthan, nær delstaten og ved Aravali bjergene, der adskiller Udaipur fra Thar ørkenen.

Dagen står på malekursus. Sidst på dagen skal vi på en hyggelig tur gennem Udaipurs gamle bydel og livlige handelsgader, hvor utallige små boder og butikker frister med skønne varer. 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

4.

Malekursus på hotellet. Besøg på lokal maleskole og undervisning i traditionel miniaturemaleteknik.

indisk maleri

Formiddagen er afsat til malekursus på hotellet. Om eftermiddagen skal vi introduceres for den lokale miniaturemalertradition, som Udaipur er kendt for. Vi besøger en lokal maleskole, hvor vi lærer de lokale teknikker og prøver kræfter med de traditionelle naturfarver og pensler.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

5.

Udflugt til kongepaladset og sejltur på Pichola-søen. Eftermiddagsmaleskole

udaipur søen

Efter morgenmaden tager vi på udflugt i Udaipur og besøger bl.a. det gamle kongepalads i paladsets galleri. Efterkommerne af kongefamilien bor stadig i en del af paladset, mens resten er omdannet til museum og tilgængeligt for offentligheden. I dag har Indiens konger eller maharajaer ingen formel magt, men indtil 1947, hvor Indien opnåede uafhængighed, var landet opdelt i over 500 kongedømmer.

Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvilken overflod disse konger og deres familier levede i. Vi har god tid til at udforske det overdådige palads og til at nyde udsigten over søen og Aravelli-bjergene.

Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både, der lægger til ved bredden af Pichola-søen. Det er en dejligt afslappet tur, hvor vi skal nyde Udaipurs gamle paladser og de smukke omgivelser fra vandsiden. Vi går i land på Jagmandir Island og nyder de smukke bygninger og den fine udsigt.

Efter sejlturen holder vi maleworkshop på en hyggelig cafe ved bredden af søen.

Husk kamera og tegneblokke!

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

6.

Gåtur på landet med besøg i traditionelle landsbyer (ca. 6 kilometer). Eftermiddagsmaleskole.

traditionelle farver

Efter en tidlig morgenmad kører vi ca. 20 minutter uden for Udaipur. Her skal vi på en dejlig vandretur gennem traditionelle landsbyer og smukke landskaber. Vandreturen er en unik mulighed for at opleve Indien uden for de almindelige turistruter.  Vort besøg i landsbyerne giver os et spændende indblik i dagligdagen, som den udspiller sig for størstedelen af den indiske befolkning. 

Vi kører tilbage til Udaipur og spiser frokost. Vi mødes igen midt på eftermiddagen for at gå i gang med dagens maleskole.

Om aftenen tager vi ind til Udaipurs gamle, stemningsfulde kulturhus. Her skal vi overvære en række traditionelle danse, som udføres af lokale i smukke, traditionelle dragter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

7.

Udaipur - malekursus og fritid

cykel sælger

Vi fortsætter malekurset om formiddagen med udsigter til Picholasøens vande og Udaipurs spektakulære byggestil langs søen.
Eftermiddagen er afsat til aktiviteter på egen hånd. Der vil dog også være mulighed for at male.

Morgenmad er inkluderet

8.

Fernisering og sundowner

udaipur udsigt

Det er maleskolens sidste dag. Vi holder formiddagen fri på egen hånd. Efter frokost gennemgår vi sammen alle malerierne, som vi har arbejdet på i ugens løb. Herfter gør vi klar til fernisering og indretter et galleri i hotellets stemningsfulde lokaler med fine opstillinger af værkerne.

Der bliver også tid på egen hånd, hvor man kan slappe af i de smukke omgivelser eller få shoppet de sidste gaver.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

9.

Fly fra Udaipur til Delhi. Med tog til Agra

butik ganesh interiør

Ved middagstid kører vi til lufthavnen i Udaipur og flyver tilbage til Delhi. Vi lander i Delhi sidst på eftermiddagen. Herfra tager vi til togstationen og hopper på toget til Agra. Det er en kæmpe oplevelse at rejse med tog i Indien, og så slipper vi samtidig for noget af den tunge trafik, der kan gøre køreturen mellem Delhi og Agra lang og besværlig. Togturen varer cirka tre timer, og vi ankommer til Agra ud på aftenen. Vi spiser vores medbragte middag ombord på toget.

Agra er stormogulernes gamle hovedstad. Stormogulerne kom til Indien fra Centralasien i starten af 1500-tallet og regerede landet i mere end 300 år. Deres tilstedeværelse havde enorm indflydelse på det indiske samfund, og ikke mindst inden for arkitekturen satte de deres markante præg. Nogle af Indiens mest imponerende bygningsværker blev opført, mens stormogulerne var ved magten, heriblandt det verdensberømte gravmausoleum Taj Mahal. 

 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

 

10.

Taj Mahal og Det Røde Fort. Med tog til Delhi. Afskedsmiddag og overnatning i Delhi.

Taj Mahal

Vi starter dagen med at besøge Indiens nok allermest berømte byggeri og seværdighed, det storslåede og afsindigt smukke Taj Mahal. Taj Mahal blev bygget af stormogulen Shah Jahan til minde om hans elskede hustru, der døde i en ung alder. Taj Mahal stod færdig i 1653 og tog 22 år for 20.000 mennesker at færdiggøre. Taj Mahal er blevet beskrevet som et af de mest elegante og harmoniske bygningsværker i verden, og vi har god tid til at dvæle ved mausolæet og det fine parkanlæg omkring.
Taj Mahal tager sig altid fantastisk ud, om det er i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sol eller i de dybe varme farver om eftermiddagen. 

Inden vi forsætter turen tilbage til Delhi, besøger vi Agra Fort, et storslået palads- og fæstningsanlæg, hvor stormogulerne havde deres hovedsæde. Stormogulerne havde mange fjender, og hele anlægget er omgivet af en høj ringmur. To voldgrave med krokodiller og vilde dyr skulle yderligere holde ubudne gæster væk.

Fra Det Røde Fort er der en fin udsigt til Taj Mahal, som ligger længere nede af den hellige flod Yamuna.

Efter besøget bliver vi kørt til banegården i Agra og tager toget tilbage til Delhi (3 timers togrejse). Her spiser vi afskedsmiddag og overnatter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

11.

Hjemrejse og hjemkomst til Danmark

Rejse til Indien

Fra hotellet køres i lufthavnen og vi tager afsked med Indien.

Afrejse fra Delhi og ankomst København samme eftermiddag.

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person i delt dobbeltværelse
8. februar - 18. februar 2020
Ledig
22.498,-


INKLUDERET

 • Malekursus i Udaipur med Pia Fonnesbech som kursusleder. Inklusiv i kurset er udflugter og besøg på maleskole, samt undervisning i miniaturemaleri med lokal kunstner
 • Dansk ekspertrejseleder, Lise Kloch
 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Udaipur t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Transport ml. Delhi og Udaipur
 • 9 overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost og aftensmad efter dagprogram
 • Sightseeing tur i Udaipur (5. dag) og Agra med Taj Mahal (10. dag) med lokal engelsktalende guide
 • Private transporter i minibus med aircondition
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 3.498 kr./person
Praktisk information

Vejr: Rejsetidspunktet er perfekt, og vi får masser af solskinstimer, blå himmel og sommerlige temperaturer.

Målgruppe: Rejsen henvender sig både til til nybegyndere og øvede. Du kan også tage med, selvom du ikke har lyst til at være med på maleskolen, men bare vil opleve fortryllende Udaipur.

 

Om malekurset i Udaipur

Udaipur ligger smukt og fredeligt ned til Pichola-søen, omgivet af de urgamle Aravalli-bjerge. Her bor og arbejder du i 6 dage på det gamle, stemningsfulde kulturarvshotel Karohi Haveli. En del af undervisningen foregår i haven, hvor du finder motiver overalt omkring dig. I haven har du en smuk udsigt over søen, og hotellets pool står til din rådighed når du har behov for en forfriskende dukkert.

Du har undervisning hver dag kl. 9-17, afbrudt af siesta i forbindelse med frokost. Pia Fonnesbech er kursusleder, og giver hver dag fælles oplæg og individuel sparring. På udflugtsdage kan dagene blive længere, og vi springer siestaen over.

Vi har indlagt 1 dagsudflugt med motivjagt, hvor du blandt andet får lejlighed til at se det gamle kongepalads og dets galleri. Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og du har god tid til at udforske det overdådige palads og nyde udsigten over søen og Aravelibjergene.

Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både ved bredden af Pichola-søen, for at tegne, male og fotografere Udaipurs gamle paladser og de smukke omgivelser fra vandsiden. Vi går i land på Jagmandir Island, også her skal vi arbejde med de smukke bygninger og den fine udsigt. Efter sejlturen holder vi maleworkshop på en hyggelig cafe ved bredden af søen. Husk kamera og skitsebog!

Udaipur er kendt for sin malekunst, og i løbet af kurset vil en lokal kunstner introducere os for den lokale miniaturemalertradition. En af dagene besøger vi en lokal maleskole hvor du kommer til at prøve kræfter med de lokale teknikker og de traditionelle naturfarver og pensler. Du kommer til at male på håndlavet papir og bruge de traditionelle naturfarver som laves af halvædelstene, kul, zink og akacieharpiks.

Pia vil tage dig med på motiv- og farvejagt i byen og naturen omkring dig, det er som altid Pias hensigt med undervisningen at hjælpe dig til at finde frem til dit unikke billedsprog.

Du vil få stort udbytte af dette kursus som professionel billedkunstner, ambitiøs amatør eller passioneret begynder. Du bestemmer selv om du vil tegne, male, arbejde med akvarel – eller lidt af det hele.

Vores hotel i Udaipur - Karohi Haveli

I Udaipur bor vi på et pittoresk men utrolig stemningsfulde kulturarvshotel Karohi Haveli, der er bygget i 1820 og indrettet i traditionel rajasthani-stil. Der er både have og pool og skøn udsigt over Pichola-søen. Atmosfæren og stilen, ikke mindst udsigten er nøgleord for Karohi og du skal ikke forvente et luksushotel, men et helt specielt sted og et lidt bedaget indtryk. 
Hyg dig med en bog i haven eller nyd en kop kaffe eller en Kingfisher-øl på den pragtfulde tagterrasse. Alle værelserne er forskellige og indrettet med hver deres særpræg.

Du kan se billeder af hotellet her

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.