Malerejse til Udaipur, Indien

Med Kreativt Netværk, rejseleder og antropolog Lise Kloch samt underviser Pia FonnesbechVi mødes i Københavns lufthavn og starter vores rejse mod Indien.

Indien flyrejse Delhi

Vi ankommer til Delhi om morgenen og bliver hentet af vore gode folk, der kører os til et nærliggende hotel, hvor vi får morgenmad og kan slappe lidt af.
Kort inden middag kører vi til indenrigslufthavnen og flyver en times tid sydvestover til Udaipur, den smukke by med kælenavne som søernes by og "Rajasthans Kashmir" med henvisning til Dalsøen i Srinagar. Udaipur er den historiske i Mewar moghulriget. 

Vi kører en times tid fra lufthavnen ind til Udaipur og vores hotel. Udaipur er smukt beliggende ned til Pichola-søen og er Indien, når det er bedst.

Aftensmaden spiser vi i smukke omgivelser ved bredden af Pichola-søen. Fra restauranten har vi udsigt til Udaipurs kongepalads på den anden side af søen og til det gamle palads, Lake Palace, som ligger midt i søen. Paladset tilhører den lokale maharaja og er i dag indrettet til luksushotel og er et af Asiens dyreste hoteller. Både søen og paladset blev verdensberømt, da det blev brugt som kulisse i James Bond-filmen Octopussy fra 1983.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

Udaipur søen

Om formiddagen starter vi malekurset. Vi bor med udsigt til alt fra den smukke sø og Indiens virvar af farverige basargader, blomstrende bourgonvillaer, hellige køer, og ældgamle templer.

Lydene og lugtene er fremmedartede og kombineret med det eksotiske folkeliv og de fortryllende paladser, føler man sig hensat til Tusind og En Nats Eventyr. Udaipur har en fantastisk beliggenhed i den helt sydlige del af Rajasthan, nær delstaten og ved Aravali bjergene, der adskiller Udaipur fra Thar ørkenen.

Dagen står på malekursus. Sidst på dagen skal vi på en hyggelig tur gennem Udaipurs gamle bydel og livlige handelsgader, hvor utallige små boder og butikker frister med skønne varer. 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

maleskole i Udaipur

Formiddagen er afsat til malekursus på hotellet. Om eftermiddagen skal vi introduceres for den lokale miniaturemalertradition, som Udaipur er kendt for. Vi besøger en lokal maleskole, hvor vi lærer de lokale teknikker og prøver kræfter med de traditionelle naturfarver og pensler.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

indisk maleri

Efter morgenmaden tager vi på udflugt i Udaipur og besøger bl.a. det gamle kongepalads i paladsets galleri. Efterkommerne af kongefamilien bor stadig i en del af paladset, mens resten er omdannet til museum og tilgængeligt for offentligheden. I dag har Indiens konger eller maharajaer ingen formel magt, men indtil 1947, hvor Indien opnåede uafhængighed, var landet opdelt i over 500 kongedømmer.

Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvilken overflod disse konger og deres familier levede i. Vi har god tid til at udforske det overdådige palads og til at nyde udsigten over søen og Aravelli-bjergene.

Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både, der lægger til ved bredden af Pichola-søen. Det er en dejligt afslappet tur, hvor vi skal nyde Udaipurs gamle paladser og de smukke omgivelser fra vandsiden. Vi går i land på Jagmandir Island og nyder de smukke bygninger og den fine udsigt.

Efter sejlturen holder vi maleworkshop på en hyggelig cafe ved bredden af søen.

Husk kamera og tegneblokke!

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

udaipur søen

Efter en tidlig morgenmad kører vi ca. 20 minutter uden for Udaipur. Her skal vi på en dejlig vandretur gennem traditionelle landsbyer og smukke landskaber. Vandreturen er en unik mulighed for at opleve Indien uden for de almindelige turistruter.  Vort besøg i landsbyerne giver os et spændende indblik i dagligdagen, som den udspiller sig for størstedelen af den indiske befolkning. 

Vi kører tilbage til Udaipur og spiser frokost. Vi mødes igen midt på eftermiddagen for at gå i gang med dagens maleskole.

Om aftenen tager vi ind til Udaipurs gamle, stemningsfulde kulturhus. Her skal vi overvære en række traditionelle danse, som udføres af lokale i smukke, traditionelle dragter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

traditionelle farver

Vi fortsætter malekurset om formiddagen med udsigter til Picholasøens vande og Udaipurs spektakulære byggestil langs søen.
Eftermiddagen er afsat til aktiviteter på egen hånd. Der vil dog også være mulighed for at male.

Morgenmad er inkluderet

cykel sælger

Det er maleskolens sidste dag. Vi holder formiddagen fri på egen hånd. Efter frokost gennemgår vi sammen alle malerierne, som vi har arbejdet på i ugens løb. Herfter gør vi klar til fernisering og indretter et galleri i hotellets stemningsfulde lokaler med fine opstillinger af værkerne.

Der bliver også tid på egen hånd, hvor man kan slappe af i de smukke omgivelser eller få shoppet de sidste gaver.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

udaipur udsigt

Ved middagstid kører vi til lufthavnen i Udaipur og flyver tilbage til Delhi. Vi lander i Delhi sidst på eftermiddagen. Herfra tager vi til togstationen og hopper på toget til Agra. Det er en kæmpe oplevelse at rejse med tog i Indien, og så slipper vi samtidig for noget af den tunge trafik, der kan gøre køreturen mellem Delhi og Agra lang og besværlig. Togturen varer cirka tre timer, og vi ankommer til Agra ud på aftenen. Vi spiser vores medbragte middag ombord på toget.

Agra er stormogulernes gamle hovedstad. Stormogulerne kom til Indien fra Centralasien i starten af 1500-tallet og regerede landet i mere end 300 år. Deres tilstedeværelse havde enorm indflydelse på det indiske samfund, og ikke mindst inden for arkitekturen satte de deres markante præg. Nogle af Indiens mest imponerende bygningsværker blev opført, mens stormogulerne var ved magten, heriblandt det verdensberømte gravmausoleum Taj Mahal. 

 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

 

butik ganesh interiør

Vi starter dagen med at besøge Indiens nok allermest berømte byggeri og seværdighed, det storslåede og afsindigt smukke Taj Mahal. Taj Mahal blev bygget af stormogulen Shah Jahan til minde om hans elskede hustru, der døde i en ung alder. Taj Mahal stod færdig i 1653 og tog 22 år for 20.000 mennesker at færdiggøre. Taj Mahal er blevet beskrevet som et af de mest elegante og harmoniske bygningsværker i verden, og vi har god tid til at dvæle ved mausolæet og det fine parkanlæg omkring.
Taj Mahal tager sig altid fantastisk ud, om det er i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sol eller i de dybe varme farver om eftermiddagen. 

Inden vi forsætter turen tilbage til Delhi, besøger vi Agra Fort, et storslået palads- og fæstningsanlæg, hvor stormogulerne havde deres hovedsæde. Stormogulerne havde mange fjender, og hele anlægget er omgivet af en høj ringmur. To voldgrave med krokodiller og vilde dyr skulle yderligere holde ubudne gæster væk.

Fra Det Røde Fort er der en fin udsigt til Taj Mahal, som ligger længere nede af den hellige flod Yamuna.

Efter besøget bliver vi kørt til banegården i Agra og tager toget tilbage til Delhi (3 timers togrejse). Her spiser vi afskedsmiddag og overnatter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Taj Mahal

Fra hotellet køres i lufthavnen og vi tager afsked med Indien.

Afrejse fra Delhi og ankomst København samme eftermiddag.

Velkommen hjem

Rejse til Indien
Afrejse
Pris
 
8. feb. - 18. feb. 2020
22.498,-


INKLUDERET

 • Malekursus i Udaipur med Pia Fonnesbech som kursusleder. Inklusiv i kurset er udflugter og besøg på maleskole, samt undervisning i miniaturemaleri med lokal kunstner
 • Dansk ekspertrejseleder, Lise Kloch
 • Flyrejse København-Delhi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Udaipur t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Transport ml. Delhi og Udaipur
 • 9 overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost og aftensmad efter dagprogram
 • Sightseeing tur i Udaipur (5. dag) og Agra med Taj Mahal (10. dag) med lokal engelsktalende guide
 • Private transporter i minibus med aircondition
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 3.498 kr./person
Praktisk information

Vejr: Rejsetidspunktet er perfekt, og vi får masser af solskinstimer, blå himmel og sommerlige temperaturer.

Målgruppe: Rejsen henvender sig både til til nybegyndere og øvede. Du kan også tage med, selvom du ikke har lyst til at være med på maleskolen, men bare vil opleve fortryllende Udaipur.

 

Om malekurset i Udaipur

Udaipur ligger smukt og fredeligt ned til Pichola-søen, omgivet af de urgamle Aravalli-bjerge. Her bor og arbejder du i 6 dage på det gamle, stemningsfulde kulturarvshotel Karohi Haveli. En del af undervisningen foregår i haven, hvor du finder motiver overalt omkring dig. I haven har du en smuk udsigt over søen, og hotellets pool står til din rådighed når du har behov for en forfriskende dukkert.

Du har undervisning hver dag kl. 9-17, afbrudt af siesta i forbindelse med frokost. Pia Fonnesbech er kursusleder, og giver hver dag fælles oplæg og individuel sparring. På udflugtsdage kan dagene blive længere, og vi springer siestaen over.

Vi har indlagt 1 dagsudflugt med motivjagt, hvor du blandt andet får lejlighed til at se det gamle kongepalads og dets galleri. Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og du har god tid til at udforske det overdådige palads og nyde udsigten over søen og Aravelibjergene.

Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både ved bredden af Pichola-søen, for at tegne, male og fotografere Udaipurs gamle paladser og de smukke omgivelser fra vandsiden. Vi går i land på Jagmandir Island, også her skal vi arbejde med de smukke bygninger og den fine udsigt. Efter sejlturen holder vi maleworkshop på en hyggelig cafe ved bredden af søen. Husk kamera og skitsebog!

Udaipur er kendt for sin malekunst, og i løbet af kurset vil en lokal kunstner introducere os for den lokale miniaturemalertradition. En af dagene besøger vi en lokal maleskole hvor du kommer til at prøve kræfter med de lokale teknikker og de traditionelle naturfarver og pensler. Du kommer til at male på håndlavet papir og bruge de traditionelle naturfarver som laves af halvædelstene, kul, zink og akacieharpiks.

Pia vil tage dig med på motiv- og farvejagt i byen og naturen omkring dig, det er som altid Pias hensigt med undervisningen at hjælpe dig til at finde frem til dit unikke billedsprog.

Du vil få stort udbytte af dette kursus som professionel billedkunstner, ambitiøs amatør eller passioneret begynder. Du bestemmer selv om du vil tegne, male, arbejde med akvarel – eller lidt af det hele.

Vores hotel i Udaipur - Karohi Haveli

I Udaipur bor vi på et pittoresk men utrolig stemningsfulde kulturarvshotel Karohi Haveli, der er bygget i 1820 og indrettet i traditionel rajasthani-stil. Der er både have og pool og skøn udsigt over Pichola-søen. Atmosfæren og stilen, ikke mindst udsigten er nøgleord for Karohi og du skal ikke forvente et luksushotel, men et helt specielt sted og et lidt bedaget indtryk. 
Hyg dig med en bog i haven eller nyd en kop kaffe eller en Kingfisher-øl på den pragtfulde tagterrasse. Alle værelserne er forskellige og indrettet med hver deres særpræg.

Du kan se billeder af hotellet her

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik