Ladakh - kulturrejse i Lille Tibet
Antal dage: 12
Priser fra: 16.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Ladakh - kulturrejse i Lille Tibet

Gennem Lille Tibet til nogle af Ladakhs mest interessante landsbyer og klostre.

 

I det allernordligste Indien ligger det sælsomme og det ørkenagtige gamle vesttibetanske kongedømme, Ladakh også kaldet Månelandet og Lille Tibet. Ladakh ligger ligger på Himalays nordside, i læ for den indiske sommer monsunregn, hvorfor rejser fra juni til september er årstiden i Lille Tibet. 

 

Ladakh, der er større end Danmark, har en gennemsnitshøjde på 3.500 meter og ligger mellem de to bjergkæder Karakorum og Himalaya og er et af den tibetanske højslettes stærkeste kulturområder. Oplev en stærk tibetansk kultur, forrygende naturoplevelser og små landsbyer gemt bag Ladakhs forrevne smukke bjerge. • Oplev Lille Tibets forrygende klosterlandsbyer med udsigt til Himalaya
 • Det klassiske Ladakh i Indus-dalen og den ukendte bjergdal, Dha Hanu 
 • Den tidligere karavaneby Leh, en skøn blandet tibetansk og indisk basar
 • Vi kommer tæt på dard-folket, hvor vi overnatter i teltlejr i Dha Hanu dalen
 • Lamayuru klosteret - et af Ladakhs flotteste og vigtigste klostre
1.

Fly København mod Indien

Dag 1

Flyrejse fra København mod Indien.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Delhi og videre med bjergfly til Ladakh

Dag 2

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, og flyver så snart det er muligt videre mod Leh. Flyveturen går over slettelandet og de sydlige bjerge med Spiti til højre og Himachal Pradeshs hovedland til venstre. Undervejs ses Tso Morari-søen og de 7.000 meter høje tvillingebjerge Nun og Kun. Midt på sommeren er det årstid for monsunen, så der er sikkert mange skyer. Flyveturen tager ca. én time, hvorefter flyet dykker ned i Indus-dalen for at lande i Leh, som ligger i 3.500 meters højde.

Her mærkes Ladakhs specielle bjergklima med det samme, luften er krystalklar og frisk. En kort køretur bringer os til det centrale Leh, og det lille, hyggelige hotel vi skal bo på. Resten af dagen bruges på at akklimatisere og tilvænne sig højden. Der er mulighed for at gå en stille tur, drikke ufattelige mængder te, kaffe, vand eller sodavand og hvile på hotellet.

3.

Leh og Indus-dalen

Dag 3

Ret beset ligger Leh i Centralasien, da Indus-floden udgør skellet mellem Sydasien og Centralasien. Leh var da også en kendt karavaneby langs silkevejen mellem Kina og Indien. Vejen gik over Changlung og Karakorum passene for at komme til Khotan og Yarkand i Sinkiang (Kinesisk Turkestan). Ladakh var et selvstændigt kongerige i knap 1000 år. Omkring år 900 løsrev en adelsslægt sig fra Tibet og etablerede et nyt rige i den øvre Indus-dal, hvor Leh ligger. Den tibetanske buddhisme fik en storhed og ny opblomstring i Ladakh. Der blev opført utallige klostre og klostersamfund. Der kom dog også krige og i midten af det 19. århundrede blev Ladakh invaderet af muslimske styrker fra Kashmir. I dag er Ladakh det nordøstligste hjørne af delstaten Jammu og Kashmir.

Hovedstaden Leh virker som en blanding af en rendyrket tibetansk by og en indisk basar, der hviler en herlig stemning i byen, og der kan bruges mange timer på at gå i gaderne, på markeder og i gyderne.

Der bor ca. 25.000 mennesker i Leh, og vi føler rigtig, vi er kommet på ”landet” efter Delhis hektiske liv. I gaderne er der muslimske kvinder og mænd, hinduer, men mest fremtrædende er den tibetanske befolkning, der vandrer rundt med deres traditionelle chuba’er. De mere nomadiske folk ses også og indimellem ses også Dard-folket, som bor i den ”lave” Dha Hanu-dal nordvest for Leh. De er udsmykket med flotte bronzesmykker og blomster i håret og har oftest blå øjne. I byen er der moskeer og utallige buddhistiske klostre og templer. Over det hele troner kongens gamle palads fra midten af 1600-tallet sig, tomt, dog en prægtigt miniudgave af Potala i Tibet.

Der er meget at se i Indus-dalen. Højt over den mægtige Indus-dal ligger borge og store klostre med hundredevis af munke. Her ses blandt andet det store smukke Tikse-kloster fra Gelugpa-grenen af den tibetanske buddhisme og Shey-klosteret, det tidligere sommerpalads for kongerne i Leh. Der er også Hemis-klosteret, også kaldet Chang Chub Sang Ling. Det er et stort og smukt kloster, der ligger afsides i en lille sidedal. Her opbevares en af verdens største thankaer (buddhistisk silkebrokadebillede) på omkring 800 m2. Det bliver fremvist hvert 12. år – sidste gang var i 2004. Hemis har også en 12 meter høj statue af Padma Sambhava, mystikeren, der førte buddhismen til Tibet.

Måske er det muligt at nå at se Chemre, Stok og endda være heldig at overvære en puja, som er en religiøs ceremoni, og måske "chham", som er munkenes rituelle maskedanse. Det er spændende at overvære ceremonierne, når munkene messer deres bønner med dybe stemmer ledsaget af drønende tromme- og gongslag og spil på langtrompeter.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Leh og Indus-dalen

Dag 4

Morgenmad er inkluderet.

5.

Leh og Indus-dalen

Dag 5

Morgenmad er inkluderet.

6.

Dha Hanu

Dag 6

Der køres vestover, langs Indusfloden til den flotte Dha Hanu-dal, hvor dard-folket bor. Darderne er et indoeuropæisk folk, der indvandrede til Ladakhs forrevne bjergland for ca. 2000 år siden. Dha Hanu-dalen er et af de sidste steder i Himalaya, hvor Dard-kulturen lever. Darderne i Dha Hanu er buddhister iblandet en god omgang animistisk folketro. Deres afsondrede levevis i Dha Hanu-dalen gør, at det har været muligt at bibeholde deres særegne levevis og eget sprog.

Overnatning i Dha Hanu dalen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Dha Hanu

Dag 7

Overnatning i Dha Hanu dalen. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Lamayuru-klosteret

Dag 8

Turen går til et af Ladakhs flotteste klostre, det store vilde Lamayuru, der ligger 3 timers kørsel vest for Leh. Lamayuru er udgangspunkt for mange af trekkingturene ned mod Zanskar og Prinkiti La.

Hele dagen kan bruges til at udforske det troldske kloster med bedehaller, statuer, biblioteker og masser af rødklædte Kagyupa-munke.

Overnatning i meget simpelt, men sjovt gæstehus.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Lamayuru og Alchi

Dag 9

Ca. 2 timers kørsel fra Lamayuru, blandt ånder og dæmoner i afsides dale, ligger den religiøse enklave, Alchi choskor, som historisk er et af Ladakhs mest betydningsfulde, kulturelle steder. Klostret fra det 11. århundrede er bygget i ladakhi- og kashmir-stil og er eneste bevarede eksempel på buddhistisk kashmir-kunst i Ladakh.
Eftermiddagen er til fri disposition i den herlige lille landsby.

Overnatning på en simpel, men hyggelig lodge.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Leh

Dag 10

Kørsel tilbage til Leh og hotellet for at få et ordentligt bad og hvile i den herlige bjerghovedstad. Turen tager ca. 2 timer og er en flot afslutning på Ladakh-eventyret.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Flyrejse Leh til Delhi

Dag 11

En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Ladakh og vende næsen hjemad. Tidlig morgen køres i lufthavnen for at flyve ud af det høje Himalaya tilbage til Delhi.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Afrejse Delhi og ankomst København

Meget tidlig morgen kører vi i lufthavnen og flyver mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. juni - 30. september 2019
17.498,-
16.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Delhi tur/retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Leh tur/retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Ladakh Permit (Ladakhi Royalty)
 • Inner Line Permit
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med privatchauffør
 • 8 nætter i delt dobbeltværelse på turistklasse hotel
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på Hotel Aryan Residency
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Ladakh
 • Morgenmad i Delhi
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Maj til september

Type: Individuel kulturrejse på hoteller, lodges og teltlejr

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Lidt om Ladakh

De beboede dalstrøg og herlige små landsbyer ligger fjernt fra alfarvej og bortgemt, vogtet af høje pas, dybe kløfter, borge og klostre, der ligger som ørnereder bygget op ad dramatiske, forrevne klippetoppe.

Kulturelt og geografisk ligner Ladakh fuldstændig Tibet. Den tibetanske buddhisme eksisterer her i sin folkelige form med mange ritualer, som stammer fra den før buddhistiske, animistiske religion bön. Magi og mystik er en uadskillelig del af hverdagen, og hele det rituelle liv er blandt de vigtigste ingredienser i livet.
Buddhistiske chötener, roterende bedemøller og blafrende bedeflag smykker de stier, der fører ind i afsides dale og landsbyer. Befolkningen er yderst gæstfri, trods deres barske liv i omgivelser, hvor der om vinteren kan blive ned til -40 grader.

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.