Vejr og klima i Burma

I Burma er der varmt hele året rundt, og det afhænger meget af hvorhenne i Burma, at rejsen går til. Den sydlige del af Burma, hvor man blandt andet finder Yangon, vil vejret som regel være lidt mildere, men mere regnfuldt i månederne juni til september. Rejser man til Yangon og omegn uden for regnsæson (maj til oktober), vil man kunne opleve temperaturer på op over 30 grader. Vil man gerne til det sydlige Burma mens der er tørt og varmt, er den bedste sæson fra november til januar.

Bevæger man sig ind mod midten af Burma til blandt andet mandalay, vil vejret være enormt varmt i månederne marts til maj med temperaturer op over 40 grader. Regnsæsonen i det midterste Burma ligger også i mellem maj og oktober, så vil man gerne afsted, når der ikke er regntid og mens temperaturerne stadig er udholdelige, er de mest anbefalelsesværdige måneder fra november til januar, hvor temperaturerne ligger på omkring 30 grader.

Generelt om klima og vejr i Burma

Shwedagon pagoden i Burma

Yangon

Burmas tidligere hovedstad Yangon ligger i det sydlige Burma. Yangon går for at være Burmas historiske og kulturelle hjerte, hvor også mange festivaler har hjemsted.

Kunst, kulinariske specialister, lokale fortællinger og historiske monumenter - Yangon binder virkelig sløjfen om de hovedsagelige dele af den Burmesiske kultur.

Dem får du overrakt som som en gave der balsamere sjælen. For Yangon er et must see på din rejse til Burma. Den by vil du ikke gå glip af.


Ballonflyvning i Burma

Bagan

Bagan er en vidunderlig tempelby, som du på din rejse til Burma vil have svært ved at undgå. Templer som Shwezigon Paya og Dhammayangyi Pahto hører hjemme her. I alt finder du 2.217 smukke templer og pagoder i Bagan.

Du kan med fordel leje en cykel og opleve byen på den måde. Tag gerne cyklen til morgenmarkedet også. Skal du have en oplevelse i hus, som sprænger skalaen, så flyv med luftballon hen over Bagans mange tempel-toppe.


Gokteik bro i Mandalay i Burma

Mandalay

Mandalay er en fantastisk by spækket med kulturelle seværdigheder såsom klostre og pagoder. Men byen rummer meget mere end historiske anekdoter.

Her kan du også smage på noget af Burmas lækre og anderledes spise som Leq'peg - en salat af grøn te, eller biryanien - langtidsstegt kylling med chutney, chilli og karry.

Den eventyrlystne tager måske toget til Mandalay, hvor den berømte Gokteik viadukt krydses - det er en absolut fantastisk oplevelse.


Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik