Hvornår skal man rejse til Malaysia og Borneo?

Drømmer du om at komme afsted til et varmt land, kan det være, at din næste tur skal gå til Malaysia og nærmere bestemt, øen Borneo. Foruden smuk natur, rigt dyreliv og lækre strande, byder landet på et dejligt klima. Med en beliggenhed nær ækvator, har Malaysia et tropisk klima. Derudover er luftfugtigheden meget høj og ligger omkring 80% hele året. Derfor skal man huske at gardere sig med rigeligt af vand, når man rejser til Malaysia, da man hurtigt kan tabe meget væske.

Når du rejser til Borneo og Malaysia med Kipling Travel vil du opleve, at vejret kan variere en hel del fra dag til dag. Vejret er faktisk så omskifteligt, at man sjældent vil opleve hele dage med henholdsvis regn og sol. Derfor kan det være en god idé at pakke tøj til en ferie med varieret vejr. Vi kan garantere, at det bliver dejlig varmt, men anbefaler og en god regnjakke eller et regnslag til regnvejrsdagene.

Generelt om klima og vejret på Borneo og i Malaysia

Nordøstlige Borneo

Kota Kinabalu ligger ved nordvestkysten og tæt på den fantastiske strand ved kanarut. Kota Kinabalu er hovedstaden i den malaysiske delstat, Sabah.

I Sabah kan der i perioden mellem juli og december være en hel del nedbør. Dog er temperaturerne stadig høje, og man kan derfor stadig nyde det gode vejr, da nedbøren som regel kun varer en times tid eller to om dagen.

På flere af Kipling Travels rejser til Malaysia og Borneo vil du opleve byen Kota Kinabalu og stranden ved Kinarut. Derfor har vi taget udgangspunkt i temperaturerne i Kota Kinabalu, som du kan se nedenfor.

Nordvestlige Borneo

I Sarawak besøger vi byen Kuching, som ligger lidt længere inde i landet end Kota Kinabalu. I Kuching finder du lidt højere temperaturer, mens nedbørsmængden i lavsæsonen godt kan være lavere end i Kota Kinabalu.

I Sarawak er forskellen mellem de tørre og de våde perioder endnu mere tydelig, end den er i Sabah. Der er rundt regnet 507 mm nedbør til forskel på den mest og mindst regnfulde måned. I Sarawak regner det mest i starten og slutningen af året, hvor den gennemsnitlige nedbørsmængde er klart størst i januar. Omvendt er nedbørsmængden klart lavest i juli måned, hvor temperaturen også er på sit højeste.

Hoejsaeson-paa-borneo-og-i-malaysia

Højsæson på Borneo og Malaysia

Højsæsonen på Borneo og i Malaysia spænder fra februar til september, mens lavsæsonen er fra oktober til og med januar. Dette er imidlertid kun en god tommelfingerregel, eftersom høj- og lavsæsonen også varierer efter, hvad du ønsker at få ud af din tur, hvordan du bedst kan lide klimaet er tempereret og sidst men ikke mindst, hvor meget nedbør, du kan klare.

Det kan rent faktisk blive en helt anden rejse, når du rejser uden for sæsonen, hvor der er færre turister, og derved færre, du skal dele de fantastiske oplevelser sammen med.

I højsæsonen vil temperaturen typisk ligge mellem 25 og 30 grader, men kan i perioder komme ned på 22 grader. I højsæsonen er nedbørsdagene selvfølgelig færre, hvilket gør det lettere og mere behageligt at vandre rundt i de tropiske regnskove. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det regner hyppigere og kraftigere uden for sæsonen, mens temperaturene gennemsnitligt er en smule lavere.