Antal dage: 15
Priser fra: 61.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kiplings Antarktis

Kiplings Antarktis - rejsen til verdens ende


Afrejse fra København mod Argentina

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Vi ankommer til Ushuaia i den allersydligste del af Argentina. 

Ushuaia går ofte under tilnavnet "Fin del Mundo" eller "Verdens Ende", da det for de fleste rejsende hertil føles som om, man næppe kan komme længere væk. For rejsende til Antarktis er Ushuaia dog kun det sidste stop, inden den virkelige rejse til verdens ende begynder.

Ushuaia ligger i den argentinske provins Tierre del Fuego, og byen har samtidig æren af, at være den sydligst beliggende større by på kloden. Bylivet er dog på ingen måde byens største trækplaster for turister, der typisk tager hele vejen hertil for at opleve den fantastiske natur, byen har at byde på; på trods af sin status som by ligger Ushuaia nemlig omkranset af de høje, hvide Andesbjerge, grønne dale og søer samt Ushuaia Bugt, der er porten til rejsen mod Antarktis. 

Overnatning i Ushuaia.

Ushuaia

I dag starter eventyret for alvor, når vi går ombord på skibet MV Plancius mod Antarktis. Skibet byder bl.a. på flotte kahytter, en fuldt udstyret bar og en restaurant, hvor der serveres kød-, fiske- og vegetariske retter, efter eget valg.

Dagens sejlads går gennem den smalle Beagle Channel for foden af Andesbjergene, der er en af bare tre passager, der fører væk fra Argentina og mod Antarktis. Omkring os pryder snedækkede bjerge landskabet, mens klippeskranter dominerer udsigten mod kanalen.

Sejlturen gennem Beagle Channel byder på fantastiske naturoplevelser med dybe vandfald, der løber ned ad bakkerne, og grønne enge langs vandkanten. Landskabet kan dog på ingen måde måle sig med det smukke, overvældende ishav, vi er på vej til i løbet af de næste par dage.

Ved udgangen af Beagle Channel bevæger vi os ud på det åbne hav mellem det sydamerikanske kontinent og Antarktis. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Beagle Channel mod Antarktis

I dag fortsætter rejsen over Drakestrædet. Vi forventer høje bølger og et levende hav, da vandene mellem Argentina og Antarktis er blandt de mere aktive. Det skyldes i høj grad, at strædet er relativt smalt i forhold til mængden af vand, der passerer igennem her fra Stillehavet til Atlanterhavet. Til dem med følsom mave anbefaler vi at medbringe søsygepiller til rejsen.

Undervejs er der flere foredrag på skibet, hvor geologer og biologer fortæller levende om alt fra fotografering til Antarktis geologi, dyreliv og historie, fra de første opdagelsesrejsende til den moderne udforskning af kontinentet.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Drakestræde Antarktis

Rejsen over Drakestrædet fortsætter.

Havet byder på friske, salte briser, og undervejs ser vi, hvordan livet omkring os forandrer sig. I bølgerne under os kan vi være heldige at spotte hvaler, og i luften over os flyver enlige albatrosser med deres enorme vingespand og mange andre antarktiske fuglearter omkring.

Vi er på vej ad ruten, de første opdagelsesrejsende til Antarktis tog, da det frosne kontinent endnu var uopdaget. Her, ude midt i ingenting, kan vi for alvor mærke, at vi er på vej mod verdens ende.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Albatros over Drakestræde

De første isbjerge kan efterhånden skimtes, og vi ser, hvordan de kommer tættere og tættere på. Tårnende høje isbjerge og gletchere indtager langsomt landskabet, efterhånden som vi nærmer os Antarctic Sound: Vi er nu ankommet til det sande verdens ende. 

Dagene ved det antarktiske kontinent byder på udflugter fra skibet ca. to gange dagligt eller oftere. Loven foreskriver, at maks. 100 mennesker må gå i land på et givent sted på Antarktis ad gangen. Her giver MV Plancius beskedne størrelse os for alvor en fordel over de billigere, større skibe, da det lave antal passagerer sikrer, at der vil være ingen eller kun meget beskeden ventetid på at gå i land. Samtidig kan den enkelte gæst tilbringe mere tid med foden på det antarktiske kontinent - en gode, vi hilser hjerteligt velkommen, når nu vi er rejst hele vejen til verdens ende!

På denne vores første dag ved Antarktis går vi i land for første gang i dage ved Petrel Cove på Dundee Island på den østlige del af den Antarktiske Halvø. Dette er en del af kontinentet, hvor kun de færreste skibe sejler hen, og et besøg på lige netop denne destination er derfor en ekstra, unik gode ved rejsen til Kiplings Antarktis. Det var fra petrel Cove, Lincoln Elsworth og Herbert Hollick-Kenyon satte ud på det første flyvetur tværs over det Antarktiske kontinent i 1935.

I samme område holder store flokke af antarktiske pelssæler og elephantsæler til under det antarktiske efterår.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

I dag sejler vi langs Wright Ice Piedmont, navngivet efter brødrene Wright, der er verdenskendte for som de første at have fløjet et fly i 1903.

Undervejs bliver vi beriget med de smukkeste landskaber og udsigter ud over det frosne, antarktiske kontinent. Isbjerge og store isblokke driver forbi os gennem vandet, mens vi langsomt glider langs området, der oprindeligt blev kortlangt efter gamle fotografier fra 1955-57.

Dagen byder på gode muligheder for at spotte hvaler i det åbne hav langs isklipperne samt flokke af søløver og pingviner på land. Spotter vi hvaler, giver en hurtig tur i zodiac-bådene mulighed for at møde havets kæmper helt tæt på. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Zodiac-båd ved Antarktis

Vi ankommer til Valdivia Point, som er opkaldt efter det tyske skib, Valdivia, fra Otte Nordenskjolds svenske Antarktisekspedition i 1901-4.

Dagen byder på flere muligheder for udflugter til det antarktiske fastland foruden en oplagt mulighed for at udforske kystlinjen og dyrelivet i havkajak. Langt fra skibet og uden lyden af zodiac-bådenens brummende motor giver kajakens lydløse gliden gennem det rolige vand de bedste muligheder for at mærke Antarktis' rungende stilhed - en stilhed, der ikke findes lignende noget andet sted. Stop med at padle, og du kan høre dit eget hjerte slå!

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Kajaksejlads ved Antarktis

I dag udforsker vi bugtene omkring den smukke Brabant Island. 

Brabant Island strækker sig 59 km på sit længste, og på øen finder man hele to lange bjergkæder, Solvay og Stribog. Øen er et ugæstfrit sted, mens bugtene omkring byder besøgende velkommen med spektakulær natur og kolonier af Antarktis rige dyreliv.

Vi udforsker de overdådige landskaber i Avicenna Bay, Buls Bay og Freud Passage fra zodiac-bådene eller alternativt i havkajak.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Pingviner på Antarktis

Den sidste dag ved det antarktiske kontinent er kommet, og vi bruger dagen på at udforske området omkring Ansvers Island. 

Vi besøger Fournier Bay ved øens nordøst kyst, der første gang blev opdaget af en tysk ekspedition i 1873-74. Hvis muligt lægger vi til ved Inverleith Habour, hvor store fuglekolonier holder til og fylder både landet og luften med deres - noget rustne - sang.

I samme område kan vi møde de søde Weddellsæler, hvis skinnende pels og bedårende ansigter charmerer enhver rejsende til Antarktis. Særligt ungerne er nogle rigtige hjerteknusere!

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Sæl på isflage ved Antarktis

Efter flere dages eventyr på og langs det antarktiske kontinent med naturoplevelser af den helt store slags, er det tid til igen at sætte retning mod Argentina.

Rejsen går igen via åbent hav gennem Drakestrædet. Vi slapper af og nyder skibets fantastiske faciliteter, mens vi bearbejder de mange indtryk, de sidste par dage har budt på.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Hvalspotting i Antarktis

Rejsen over Drakestræde tilbage mod Ushuaia fortsætter, og vi får undervejs selskab af albatrossen, der cirkulerer over os sammen med andre antarktiske fuglearter.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Drakestrædet

Det fantastiske rejse til det frosne Antarktis er nu slut, og vi ankommer rige på oplevelser tilbage til bugten i Ushuaia. Her føles vejret mildt efter dagene på havet med den stærke, salte brise, og ved ankomsten til byen kan vi rigtig mærke, at vi nu er tilbage i civilisationen. 

Om eftermiddagen er der afgang mod Buenos Aires. 

Landets hovedstad har lidt over 17 millioner indbyggere, forstæder inkluderet. Byen byder på alt fra caféer og restauranter til specialbutikker, som ligger gemt inde bag kolonitidens smukke gamle husfacader. I gamle dage tiltrak Buenos Aires armenske, polske, spanske og italienske immigranter, som frem til i dag har sat et interessant og unikt præg på byen.

Overnatning i Buenos Aires.

Morgenmad er inkluderet.

Ushuaia

Vi har formiddagen til få de sidste indtryk af Buenos Aires.

Den centrale del af byen bliver kaldet Sydamerikas Paris på grund de mange brede boulevarder og fantastiske arkitektur. Byen er som landet en blanding af alle mulige folkeslag, men det er italienerne, som i særlig grad har sat deres præg på byen fra det gamle havnekvarter La Boca, San Telmo hvor tangoen opstod og til de mange modebutikker på den lange gågade Florida.

Hjemrejse om eftermiddagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Vi lander i Denmark efter et fantastisk eventyr til klodens mest isolerede kontinent.

Buenos Aires
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
4. feb. - 18. feb. 2020
61.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Buenos Aires-Ushuaia/Ushuaia-Buenos Aires-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport lufthavn-hotel 
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på hotel Altos i Ushuaia
 • 1 nat på hotel Clasico i Buenos Aires
 • 10 nætter i delt fire-sengs kahyt på MV Plancius
 • Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet på MV Plancius
 • Foredrag om Antarktis på MV Plancius
 • Zodiac-ture i vandet ved Antarktis 
 • Kajakture i vandet ved Antarktis (deltagelse valgfrit)
 • Informationsmateriale om Antarktis
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Topersoners kahyt med koøje
Opgrader til topersoners kahyt m. koøje
Pris fra 11.700 kr./person
Topersoners kahyt med vindue
Opgrader til topersoners kahyt m. stort vindue
Pris fra 14.000 kr./person
Superior kahyt med dobbeltseng
Opgrader til Superior kahyt m. dobbeltseng
Pris fra 23.500 kr./person
Praktisk information

Rejsetid: November-marts

Type: Individuel naturrejse

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med fastsatte afrejsedatoer til Antarktis, men med mulighed for forlængelser til bl.a. Argentina og Chile

Overnatning: fire-sengs kahyt på skibet, delt dobbeltværelse på hotel

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik