Buskmænd og savanne
Antal dage: 9
Priser fra: 21.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Buskmænd og savanne

Kulturoplevelser og klassisk safari: Buskmænd ved Lake Eaysi samt safari i Serengeti, Ngorongoro og Tarangire National Parker med Kipling Travel

 

På denne tur får vi chancen for at møde nogle af de få tilbageværende buskmænd i Tanzania. Langs Eyasi-søens bredder lever stammerne stadig som nomader og jager med bue og pil. En unik mulighed for at opleve en meget spændende og anderledes kultur.

 

Vi skal selvfølgelig også på klassisk storslået safari, hvor vi tager på game drives i de bedste nationalparker i Serengeti, Ngorongoro og Tarangire Nationalpark. • Vi krydrer den klassiske Tanzania safari med store kulturoplevelser
 • Ved Lake Eaysi besøger vi buskmændene og vandrer i området
 • Stammerne lever stadig som nomader, og vi tager med buskmændene på jagt
 • Storartet safari i det berømte Ngorongoro-krater og på den mægtige Serengeti savanne
 • Ofte privat safari i bil med safari guider/chauffør, max 7 rejsende i bilen
1.

Afrejse mod Afrika og ankomst til Kilimanjaro Airport, Tanzania

Dag 1

Afrejse fra København mod Kilimanjaro Airport. Ved ankomsten til Tanzania bliver vi mødt af vores samarbejdspartner, der står klar med et Kipling Travel skilt. Transfer til Hotel Springlands i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Moshi - oplevelser i lokalområdet

Dag 2

Om formiddagen skal vi ud på en gåtur med en lokal guide, hvor vi får et indtryk af lokalområdet. Vi går først gennem de store områder med rismarker og farme, som omgiver Moshi og hele lavlandet omkring Kilimanjaro. Området er ellers mest kendt for sin kaffe- og bananproduktion, men med støtte fra japanerne blev en omfattende risproduktion startet op sidst i 70’erne. Vi fortsætter ind til regnskoven, hvor der lever en mængde fugle og aber – dog er det hovedsageligt lydene fra dyrene, da det er svært at få øje på dem gennem den tætte bevoksning. Vi ender turen tilbage på Springlands efter en 2-3 timers oplevelser.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet

3.

Tarangire Nationalpark safari, overnatning i Karatu

Dag 3

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod masaiernes land og Tarangire Nationalpark, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Vi kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden, på et tidspunkt hvor vildtrigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser vi på særdeles fint hold, ofte i store flokke. Også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Vandretur ved Lake Eaysi

Dag 4

Vi kører fra hotellet i Karatu mod Lake Eaysi, der er en smukt beliggende saltvandssø i Rift Valley, der i perioder er tørlagt og dermed giver mulighed for fantastiske vandreture langs bredden. Dyrelivet omkring søen, hvor fuglelivet er fantastisk, skal selvfølgelig også opleves. Foruden chancen for at møde nogle af de få tilbageværende buskmænd i Tanzania, Hadzabe stammen, der stadig lever som nomader og jager med bue og pil.

Overnatning i Ngorongoro Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Buskmænd ved Lake Eaysi

Dag 5

Tidligt næste morgen drager vi af sted med buskmændene på jagt. Der er mulighed for selv at prøve at skyde med bue og pil, hvilket slet ikke er så nemt, som det måske ser ud. Tilbage i Wild Campen nyder vi en velfortjent sen morgenmad.

Efter en lang køretur når vi ud på Serengetis mægtige savanne og Serengeti Wild CampTurner Springs Wild Camp eller Ikoma Wild Camp. At overnatte i en klassisk safari camp (telte på 14 m2 med senge, bad og toilet) er nok den ultimative safarioplevelse. Her føler man virkelig, at man ligger ”midt i det hele”. Vi falder i søvn og vågner igen til savannens skønne lyde.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Serengeti National Park, safari

Dag 6

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier. Årligt begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt.

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner (og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr) vandrer skarerne i maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer! Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver - samt af geparder, der udnytter vidderne til hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Også leopard er almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. En ekstra bonus er de 535 arter fugle som lever her, og som er opført på områdets liste. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynet – noget helt andet at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af én.
Ingen forlader Serengeti upåvirket.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

7.

Serengetis savanne og Ngorongoro Wildcamp

Dag 7

Vi forlader langsomt Serengeti på smukkeste vis, med et langt flot safari game drive tværs gennem Serengeti og Ndutu-området.

Herfra stiger vi op på Ngorongoros kraterkant, hvor vi tilbringer vores sidste nat i Ngorongoro Wild Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

8.

Ngorongoro-krateret, fantastisk safari og hjemrejse

Dag 8

Dagen bruges ved det imponerende Ngorongoro-krater. Først køres op ad den stejle vestvæg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Derefter går det videre op i verdens måske mest berømte vildtreservat - Ngorongoro-krateret. Oppe fra kraterkanten er der en fantastisk udsigt ned over kraterbunden, ofte kan vi med det blotte øje se store gnu flokke bevæge sig hen over bunden - et imponerende syn.
Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 14 km2. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten.

Turen ned i krateret foregår ad en smal (og ensrettet!) grusvej. Med det samme ses bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se leopard og af fugleliv kan hurtigt nævnes lærker, pibere, trapper, strudse, krontraner og hjejler. Giraffer kan med deres lange stive ben ikke komme herned, så de ses ikke her. Det er en helt utrolig fornemmelse at stå på bunden af vulkan-krateret omkranset af den lodrette væg.

Vi ankommer sidst på dagen til Kilimanjaro, hvor vi tilbringer det sidste af eftermiddagen/aftenen, inden vi kører i lufthavnen. En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad.

Du kan også forlænge rejsen med nogle dage på stranden på Zanzibar – ring til os og hør nærmere om mulighederne.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Ankomst til København

Dag 9

Vi ankommer til København i løbet af formiddagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
10. januar - 28. februar 2018
27.498,-
25.998,-

1. marts - 20. juni 2018
23.998,-
21.998,-

21. juni - 20. august 2018
27.998,-
26.498,-

21. august - 10. december 2018
23.998,-
22.798,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 • Safarirejse i landrover/safari-bus med 2-7 personer
 • Garanteret vinduesplads på safarien
 • Chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 •   2 nætter på Springlands i Moshi i delt dobbeltværelse
 •   1 nat på Highview safarihotel i Karatu i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter i Ngorongoro wild camp i canvastelte med privat bad og toilet
 •   2 nætter i Wild Camp på Serengeti i store canvastelte med privat bad og toilet 
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Afgifter og tilladelser til nationalparkerne
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

TILKØB

 

Kontakt os omkring jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november)

Type: Safari med lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Tilkøb af ballonflyvning over Serengeti

Ballonsafari - se video her

Fantastisk ballonsafari, hvor vi flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der Champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. Prisen er høj, men oplevelsen endnu højere. Læs mere her.

Migrationskort

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

7. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg