Kiplings Namibia

At rejse i Namibia er en fantastisk spændende og anderledes Afrika oplevelseEventyret begynder

Afrejse fra Danmark mod Windhoek.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Windhoek

Vi ankommer til Windhoek, hvor bilen udleveres sammen med en udførlig informationspakke med kørevejledninger osv. Vi kører den korte tur ind til vores første overnatningssted beliggende i Windhoek. Her vil et lille hvil og et bad nok gøre godt efter rejsen. Resten af dagen kan bruges på at udforske byen. I betragtning af, at vi befinder os i Namibias hovedstad, virker Windhoek ret stille og centrum er ikke større end, at den bedst opleves til fods. Et godt udgangspunkt er gågaden omkring Post St Mall, hvor der både er lidt butikker, souvenirs, gallerier og endda en samling af meteoritter fra en af historiens største meteorstorme, som fandt sted for millioner af år siden lige syd for Windhoek.

Overnatning i Windhoek

Dag 2

 Efter at I er kommet ud af Windhoek, har I dagens lange etape sydover foran jer, og efter en køretur på små 300 kilometer vil I være fremme på Africa Safari Lodge. Sidst på eftermiddagen er der safari tur og her venter de første store oplevelser. Området er kendt for 19 arter af antiloper, her i blandt hvid springbuk og sabel antilope endvidere er der mulighed for at se hvide næsehorn, oryx og gnuer. Vi forventer at være retur på jeres lodge lige efter solnedgang. Og det er en god fornemmelse at få skoene af efter køreturen og safarien, og nyde sig en "sundowner" i det dejlige omgivelser lodgen byder på.

Overnatning i Mariental

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 3

 I lægger Kalahari ørkenen bag jer og kører mod Fish River Canyon, hvor I tilbringer de næste to dage.

Selve Canyon Logde ligner en udgave af en "Flintstone" by med små hytter der ligger spredt omkring mellem klipperne. Rusitk, hyggeligt og behageligt.

Fish River Canyon er Afrikas største kløft og med sine 160 km længde, 27 km bredde og med 550 medter dybde regnet for den næststørste i verden. Her er varmt, tørt og stenet, men landskabet har sin helt egen skønhed. I den sydlige del af kløften ved Ai-Ais ligger også nogle naturlige varme kilder.

Området byder på mange aktivitets muligheder og valget kunne falde på en vandretur på små 3 timer i området med udgangs- og endepunkt på lodgen. Og en kortere tur for at nyde den unikke solnedgang over området.

Overnatning ved Fish River Canyon

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 4

Der er mulighed for at tage på en morgenvandring med lokal guide for at opleve selve kerne af Gondwana Canyon Park. En små 6 km vandring gennem det stenede ørkenlandskab hvor vi får indblik i den helt specielle verden som hersker her.

Senere på kan I vælge at tager på en fælles køretur med guide gennem kløften, hvor I kommer omkring til forskellige udsigtspunkter over den utrolig store og imponerende kløft.

Den sene eftermiddag nydes med en "sundowner" på lodgen i de rustikke omgivelser.

Overnatning ved Fish River Canyon

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 5

 Vi kører stik øst gennem ørkenen ud mod kysten. Her skal vi til den tyske kolonistilby Luderitz som ligger klemt inde mellem den namibiske ørken og Atlanterhavet. Havnebyen Luderitz er som en lille by i Bayern, og det er en underligt følelse at stå med det ene ben i ørkenen og det andet i ”Tyskland”.

Det er mulighed for at nyde en øl på en cafe og får skyllet ørkenstøvet bort eller indtage kager og kaffe på et af de små bagerier. Byen er bygget i Jugendstil som var meget moderne fra ca. 1890 til 1905, og en vandretur for at bese bygningerne er en oplevelse i sig selv. Her er selvfølgelig også en tysk kirke og et museum som fortæller om stedets historie.

Kysterne nær byen er også hjemsted for flamingoer, strudse, sæler og pingviner.

Vi har valgt et af byens bedste hoteller der ligger på en lille tange ud til Atlanterhavet.

Overnatning i Lüderitz

Morgenmad er inkluderet

Dag 6

 Et oplagt udflugtsmål fra Lüderitz er "spøgelsesbyen" Kolmanskop lidt over 10 km fra hotellet. 

I 1908 blev der fundet diamanter i området. Den enorme rigdom gjorde at en lille mønsterby blev sat i værk med huse, gader, sporvogne, røntgenstation, kasino og meget mere. Der blev også anlagt jernbane til kysten. Affolkningen startede i slutningen af 20erne og ørkenen rykkede definitivt ind, og i dag står de mange store herskabshuse halvfyldt med sand midt i et goldt ørkenlandskab.

En anden mulighed er at tage en bådtur langs kysten hvor sæler soler sig på stranden, og vi besøger pingvinkolonien på Halifax Island ud for kysten.

Eller en tur til det lukkede mineområde the Sperrgebiet som står for områdets udvinding af diamanter, og hvor vi besøger den forladte mineby Pomona og den specielle klippebue Bogenfels Sea Arch.

Overnatning i Lüderitz

Morgenmad er inkluderet

Dag 7

Vi forlader kysten og vores hotel i Lüderitz for at køre nordover mod en af Namibias vel nok mest berømte naturvidundere, Namib ørkenen og Sossuvlei, med de store udtørrede ”sletter” (”vlei” på Africaans) omkranset af de mest fantastiske røde sandklitter, der skaber en fantastisk kontrast den klare blå himmel. Vi overnatter meget tæt ved Sossuvlei, så vi tidligt næste morgen kan komme ud og nyde klitterne i solopgangens skær. 

Overnatning i Sesriem

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 8

I dag er det en god ide, at stå rigtig tidligt op for at få det bedste ud af oplevelsen ved Sossuvlei. Det er helt vidunderligt opleve farvespillet over de røde klitter, når solen står op. Det er tilladt at bestige enkelte af de høje klitter og det skal prøves! Det koster lidt sved at arbejde sig op gennem sandet, men det er utroligt smukt at stå på kammen og kigge ud over området.

Den ultimative oplevelse er at flyve i luftballon hen over ørkenen i de tidlige morgentimer for at slutte med en champagne brunch midt i ørkenen (mere om det nedenfor).

Det er ikke muligt selv at køre helt ind i området, men der er flere opsamlingssteder, hvor man parkerer bilen og fortsætter i 4-hjulstrækker. Tjek evt. med jeres ovenatningssted, hvor de vil anbefale jer at stå på.  Der kører 4-hjulstrækkere ind i området hele dagen, så man hopper bare af og på, hvor man har lyst. Et must er at opleve ”dead vlei” med de døde træer, der som afbrændte tændstikker stikker op gennem den fuldstændig udtørrede og sprukne lerbund - nok det mest fotograferede motiv i hele Namibia.

Efter en rigtig varm dag i ørkenens tegn vender vi tilbage til af kølende tur i swimmingpool’en inden en velfortjent middag med udkig til den afrikanske stjernehimmel.

Overnatning i Sesriem

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 9

Efter nogle enestående oplevelser i Namib ørkenen kører vi mod nordvest, ud mod Swakopmund ved Atlanterhavskysten. Denne strækning er en af de mere befærdede – her møder vi nok en 4-5 andre biler i løbet af turen! Undervejs kan det anbefales at gøre stop ved Solitaire. Mangen en forbipasserende er kommet hertil i forventning om at finde en mindre by, men alt man finder her er et par sanddækkede bilvrag, en tankstation, et bilværksted som kan fikse alt efter de forhånden værende søms princip, men vigtigst af alt er stedet berømt for sin æblekage!

Omkranset af havet mod vest og ørkenen mod syd og nord ligger Swakopmund som en lille oase med hyggelige gader, cafeer, restauranter og butikker. I de varme sommermåneder (vores vinter) søger mange fra Windhoek her ud, hvor der altid er svalt. Således er byen på mange måder mere levende end Windhoek mht udbud af hoteller, cafe’er og aktiviteter til turister.

Overnatning i Swakopmund

Morgenmad er inkluderet

Dag 10

Dagen kan bruges på at slentre rundt i byen og opleve den særlige stemning med de sjove farvede bygninger fra den tyske kolonitid. Krystalmuseet er også et besøg værd – her kan man bl.a. finde verdens største kvarts krystal, 500 millioner år gammel og 14 tons tung!

Alternativt er det muligt at tage på delfin cruise tidligt om morgenen, hvor delfinerne typisk svømmer legesyge langs båden (kan bestilles hjemmefra).

Overnatning i Swakopmund

Morgenmad er inkluderet

Dag 11

Efter nogle dage ved havet søger vi igen ind i landet til området kendt som ”Kaokoveld/Damaraland” – et af de tyndest befolkede områder i Namibia (og det siger ikke så lidt), et helt særegent landskab med enestående hulemalerier og desuden området, hvor ørkenelefanterne holder til. Her skal vi opleve nogle af Namibias bedst bevarede buskmands rock paintings, millioner år gammel forstenet skov samt meget spektakulære stenformationer som ”orgel piperne” og ”burnt mountain”, som gløder i aftensolen.

På vejen fra Swakopmund til det sydlige Damaraland kommer vi forbi Brandberg massiv’et, som rejser sig over de flade golde sletter. I fortiden var dette et bjergrigt vulkanområde, men erosionen har efterladt eet stort granit massiv, som et lille bjerg med en masse huler, hvor buskmændene søgte ly. Her findes en række hulemalerier, hvoraf ”The White Lady” er den mest berømte, da der har været store diskussioner blandt fagfolk omkring, hvad tegningen forestiller. Guider fra lokalområdet tager en med rundt på en 2 timers gåtur i området (betales lokalt), hvor de fortæller om hulemalerierne , men også gerne fortæller om det det daglige liv i nutidens Namibia. Vi ender dagen nær Twyfelfontein, som vi så kan udforske næste dag

Overnatning i Khorixas

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 12

I dag bruger vi hele dagen på at udforske områderne ”Orgelpiberne”, ”den forstenede skov” og ”de brændte bjerge”. De brændte bjerge skal endelig gemmes til eftermiddagens sene bløde lys, hvor de smukkeste brændte farver kommer i spil – besøger man Burnt Mountain midt på dagen, vil det være en stor skuffelse. Orgelpiberne er en samling opretstående stenformationer, som følger flodsengen. De er formet af vulkansk aktivitet og giver associationer til et kæmpe kirkeorgel. Lige så mærkelig oplevelse er det at se den forstenede skov, hvor flere millioner år gamle træstammer ligger i den tørre sandjord. Desuden findes der også her en del buskmandstegninger, så hele dagen spenderes nemt i dette forunderlige område.  

Overnatning i Khorixas

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 13

I dag fortsætter vi nordpå mod Etosha Nationalparken. Etosha nationalparken blev officielt etableret som nationalpark i 1907 da Namibia var under tysk herredømme. Den dækker et område på omkring 23.000 kvardrat kilometer og et af kendetegnene er den kæmpe saltslette ”Etosha Pan”, som i regntiden, hvor den fyldes af vand fra Angolas floder, besøges af hundredetusindevis af flamingoer og pelikaner, som yngler her.

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 14

Vi skal på heldagssafari i Etosha National Park med det dygtige team fra Etosha safari lodge. Her finder vi elefanter, giraffer, næsehorn, løver og rigtig mange antilope arter, hvis man er rigtig heldig kan man også få æren af at opleve leopard og gepard, men det der kun de heldigste forundt. Det er dog under alle omstændigheder en fantastiske oplevelse at holde ved et af vandhullerne og bare observere dyrelivet. Etosha kan besøges hele året, men den køligste og tørre periode fra maj til september er den mest behagelige. Da det er meget tørt i denne periode samles dyrene også i større flokke ved vandhullerne og er dermed nemmere at finde. I vintermånederne dec/jan/feb kan der komme en del regn. 

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 15

Dagen står på safari oplevelser sammen med det dygtige team fra Etosha safari lodge

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 16

Det er blevet tid at vende næsen tilbage mod Windhoek. Vi har en lang dags kørsel foran os, men kan man komme tidligt nok op, kan der godt lige blive tid til en sidste solopgangstur i Etosha for lige at sige farvel til dyrene. Vi uden for Windhoek på Naankuse Lodge her nyder vi den sidste aften, inden vi vender næsten hjemad næste dag. 

Overnatning ved Windhoek

Morgen- og aftensmad er inkluderet

Dag 17

Dagen fri til lige at gøre den sidste shopping i Windhoek inden bilen afleveres i lufthavnen og vi siger farvel til Namibia for denne gang.  

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 18
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. maj. 2020
35.998,-

1. jun. - 23. aug. 2020
38.498,-

24. aug. - 10. dec. 2020
35.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. maj. 2021
36.998,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

  • Benzin til bilen
  • Entreer ved Nationalparker (Etosha og Sossuvlei beregn omkring 80 Namib dollars per person - cirka 55,-)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
  • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet"
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Delfin cruise ved Swakopmund
Delfincruise ved Swakopmund
Pris fra 690 kr./person
Ballonsafari over Sossuvlei
Ballonsafari over Sossuvlei
Pris fra 4.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til November - hele året er muligt

Type: Kultur rejse med safari

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik