Kiplings Namibia

At rejse i Namibia er en fantastisk spændende og anderledes Afrika oplevelse

 

Her er goldt og øde, men utroligt smukt og fascinerende og en hel unik oplevelse. Namibia ligger ud til Atlanterhavet og er omkranset af Angola mod nord, Sydafrika mod syd og Botswana mod øst.

 

Et af de klassiske højdepunkter er den smukke Namib ørken med de kæmpestore røde sandklitter og de udtørrede saltsletter. Andre højdepunkter er Fish River Canyon, den hyggelige lille by Swakopmund og ikke mindst Etosha National Park.Namibia er oplagt til "køre selv" ferier – de fleste veje er gode grusveje, der er ingen trafik, og det er nemt at finde rundt (der er ikke så mange veje at vælge imellem og vi udleverer udførlige kørselsbeskrivelser). Vi har fundet nogle rigtig hyggelige overnatningssteder, hvor værterne også er en del af oplevelsen, så det er bare at tage af sted på eventyr!

1.

Afrejse fra Danmark mod Namibia

Dag 1

Eventyret begynder

Afrejse fra Danmark mod Windhoek.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Ankomst Namibia og oplevelser i den hyggelige hovedstad Windhoek

Dag 2

Windhoek

Vi ankommer til Windhoek, hvor bilen udleveres sammen med en udførlig informationspakke med kørevejledninger osv. Vi kører den korte tur ind til vores første overnatningssted beliggende i Windhoek. Her vil et lille hvil og et bad nok gøre godt efter rejsen. Resten af dagen kan bruges på at udforske byen. I betragtning af, at vi befinder os i Namibias hovedstad, virker Windhoek ret stille og centrum er ikke større end, at den bedst opleves til fods. Et godt udgangspunkt er gågaden omkring Post St Mall, hvor der både er lidt butikker, souvenirs, gallerier og endda en samling af meteoritter fra en af historiens største meteorstorme, som fandt sted for millioner af år siden lige syd for Windhoek.

Overnatning i Windhoek

3.

Det sydlige af Kalahari ørkenen - Safari ved Africa Safari Lodge

Dag 3

 Efter at I er kommet ud af Windhoek, har I dagens lange etape sydover foran jer, og efter en køretur på små 300 kilometer vil I være fremme på Africa Safari Lodge. Sidst på eftermiddagen er der safari tur og her venter de første store oplevelser. Området er kendt for 19 arter af antiloper, her i blandt hvid springbuk og sabel antilope endvidere er der mulighed for at se hvide næsehorn, oryx og gnuer. Vi forventer at være retur på jeres lodge lige efter solnedgang. Og det er en god fornemmelse at få skoene af efter køreturen og safarien, og nyde sig en "sundowner" i det dejlige omgivelser lodgen byder på.

Overnatning i Mariental

Morgen- og aftensmad er inkluderet

4.

Fra Kalahari til Afrikas største kløft Fish River Canyon

Dag 4

 I lægger Kalahari ørkenen bag jer og kører mod Fish River Canyon, hvor I tilbringer de næste to dage.

Selve Canyon Logde ligner en udgave af en "Flintstone" by med små hytter der ligger spredt omkring mellem klipperne. Rusitk, hyggeligt og behageligt.

Fish River Canyon er Afrikas største kløft og med sine 160 km længde, 27 km bredde og med 550 medter dybde regnet for den næststørste i verden. Her er varmt, tørt og stenet, men landskabet har sin helt egen skønhed. I den sydlige del af kløften ved Ai-Ais ligger også nogle naturlige varme kilder.

Området byder på mange aktivitets muligheder og valget kunne falde på en vandretur på små 3 timer i området med udgangs- og endepunkt på lodgen. Og en kortere tur for at nyde den unikke solnedgang over området.

Overnatning ved Fish River Canyon

Morgen- og aftensmad er inkluderet

5.

Vandring og køretur i Fish River Canyon

Dag 5

Der er mulighed for at tage på en morgenvandring med lokal guide for at opleve selve kerne af Gondwana Canyon Park. En små 6 km vandring gennem det stenede ørkenlandskab hvor vi får indblik i den helt specielle verden som hersker her.

Senere på kan I vælge at tager på en fælles køretur med guide gennem kløften, hvor I kommer omkring til forskellige udsigtspunkter over den utrolig store og imponerende kløft.

Den sene eftermiddag nydes med en "sundowner" på lodgen i de rustikke omgivelser.

Overnatning ved Fish River Canyon

Morgen- og aftensmad er inkluderet

6.

Luderitz tysk kolonistilsby ved havet og på kanten af ørkenen

Dag 6

 Vi kører stik øst gennem ørkenen ud mod kysten. Her skal vi til den tyske kolonistilby Luderitz som ligger klemt inde mellem den namibiske ørken og Atlanterhavet. Havnebyen Luderitz er som en lille by i Bayern, og det er en underligt følelse at stå med det ene ben i ørkenen og det andet i ”Tyskland”.

Det er mulighed for at nyde en øl på en cafe og får skyllet ørkenstøvet bort eller indtage kager og kaffe på et af de små bagerier. Byen er bygget i Jugendstil som var meget moderne fra ca. 1890 til 1905, og en vandretur for at bese bygningerne er en oplevelse i sig selv. Her er selvfølgelig også en tysk kirke og et museum som fortæller om stedets historie.

Kysterne nær byen er også hjemsted for flamingoer, strudse, sæler og pingviner.

Vi har valgt et af byens bedste hoteller der ligger på en lille tange ud til Atlanterhavet.

Overnatning i Lüderitz

Morgenmad er inkluderet

7.

Luderitz, spøgelsesbyen Kolmanskop eller diamantområdet the Sperrgebiet

Dag 7

 Et oplagt udflugtsmål fra Lüderitz er "spøgelsesbyen" Kolmanskop lidt over 10 km fra hotellet. 

I 1908 blev der fundet diamanter i området. Den enorme rigdom gjorde at en lille mønsterby blev sat i værk med huse, gader, sporvogne, røntgenstation, kasino og meget mere. Der blev også anlagt jernbane til kysten. Affolkningen startede i slutningen af 20erne og ørkenen rykkede definitivt ind, og i dag står de mange store herskabshuse halvfyldt med sand midt i et goldt ørkenlandskab.

En anden mulighed er at tage en bådtur langs kysten hvor sæler soler sig på stranden, og vi besøger pingvinkolonien på Halifax Island ud for kysten.

Eller en tur til det lukkede mineområde the Sperrgebiet som står for områdets udvinding af diamanter, og hvor vi besøger den forladte mineby Pomona og den specielle klippebue Bogenfels Sea Arch.

Overnatning i Lüderitz

Morgenmad er inkluderet

8.

Fra kysten gennem naturvidunderet Namid ørkenen til Sossusvlei og Sossusvlei Lodge

Dag 8

Vi forlader kysten og vores hotel i Lüderitz for at køre nordover mod en af Namibias vel nok mest berømte naturvidundere, Namib ørkenen og Sossuvlei, med de store udtørrede ”sletter” (”vlei” på Africaans) omkranset af de mest fantastiske røde sandklitter, der skaber en fantastisk kontrast den klare blå himmel. Vi overnatter meget tæt ved Sossuvlei, så vi tidligt næste morgen kan komme ud og nyde klitterne i solopgangens skær. 

Overnatning i Sesriem

Morgen- og aftensmad er inkluderet

9.

Sossusvlei - Namibias ikoniske røde ørkenklitter.

Dag 9

I dag er det en god ide, at stå rigtig tidligt op for at få det bedste ud af oplevelsen ved Sossuvlei. Det er helt vidunderligt opleve farvespillet over de røde klitter, når solen står op. Det er tilladt at bestige enkelte af de høje klitter og det skal prøves! Det koster lidt sved at arbejde sig op gennem sandet, men det er utroligt smukt at stå på kammen og kigge ud over området.

Den ultimative oplevelse er at flyve i luftballon hen over ørkenen i de tidlige morgentimer for at slutte med en champagne brunch midt i ørkenen (mere om det nedenfor).

Det er ikke muligt selv at køre helt ind i området, men der er flere opsamlingssteder, hvor man parkerer bilen og fortsætter i 4-hjulstrækker. Tjek evt. med jeres ovenatningssted, hvor de vil anbefale jer at stå på.  Der kører 4-hjulstrækkere ind i området hele dagen, så man hopper bare af og på, hvor man har lyst. Et must er at opleve ”dead vlei” med de døde træer, der som afbrændte tændstikker stikker op gennem den fuldstændig udtørrede og sprukne lerbund - nok det mest fotograferede motiv i hele Namibia.

Efter en rigtig varm dag i ørkenens tegn vender vi tilbage til af kølende tur i swimmingpool’en inden en velfortjent middag med udkig til den afrikanske stjernehimmel.

Overnatning i Sesriem

Morgen- og aftensmad er inkluderet

10.

Havnebyen Swakopmund, en perle i tysk kolonistils arkitektur.

Dag 10

Efter nogle enestående oplevelser i Namib ørkenen kører vi mod nordvest, ud mod Swakopmund ved Atlanterhavskysten. Denne strækning er en af de mere befærdede – her møder vi nok en 4-5 andre biler i løbet af turen! Undervejs kan det anbefales at gøre stop ved Solitaire. Mangen en forbipasserende er kommet hertil i forventning om at finde en mindre by, men alt man finder her er et par sanddækkede bilvrag, en tankstation, et bilværksted som kan fikse alt efter de forhånden værende søms princip, men vigtigst af alt er stedet berømt for sin æblekage!

Omkranset af havet mod vest og ørkenen mod syd og nord ligger Swakopmund som en lille oase med hyggelige gader, cafeer, restauranter og butikker. I de varme sommermåneder (vores vinter) søger mange fra Windhoek her ud, hvor der altid er svalt. Således er byen på mange måder mere levende end Windhoek mht udbud af hoteller, cafe’er og aktiviteter til turister.

Overnatning i Swakopmund

Morgenmad er inkluderet

11.

Swakopmund - Delfin cruise, klassiske tyske huse, besøg til lokalt Township

Dag 11

Formiddagen kan bruges på at slentre rundt i byen og opleve den særlige stemning med de sjove farvede bygninger fra den tyske kolonitid. Krystalmuseet er også et besøg værd – her kan man bl.a. finde verdens største kvarts krystal, 500 millioner år gammel og 14 tons tung!

Alternativt er det muligt at tage på delfin cruise tidligt om morgenen, hvor delfinerne typisk svømmer legesyge langs båden (kan bestilles hjemmefra).

Eftermiddagen bruger vi på at opleve en anderledes side af Namibia, når vi sammen med Charlotte Shigwedha’s folk besøger Mondesa Township lige uden for Swakopmund. Mondesa Township blev etableret i 50’erne, som boligområde for de fattige sorte arbejdere, der arbejdede inde i selve Swakopmund. Bydelen har siden udviklet sig og blevet et helt minisamfund med butikker, marked, skole, osv. Charlotte er selv opvokset i Mondesa og har stadig en stor del af sin familie boende der. På turen rundt i området får vi et godt indtryk af de forskellige kulturer, der er samlet her og de traditioner og levevilkår man lever under i nutidens township – alt sammen fortalt med en god portion humor og stolthed over, at hun som sort kvinde er gået mod strømmen og har etableret en velfungerende turistvirksomhed, som kommer lokalsamfundet til gode.

Overnatning i Swakopmund

Morgenmad er inkluderet

12.

Til den nordvestlige del af Namibia Twyfelfontein

Dag 12

Efter nogle dage ved havet søger vi igen ind i landet til området kendt som ”Kaokoveld/Damaraland” – et af de tyndest befolkede områder i Namibia (og det siger ikke så lidt), et helt særegent landskab med enestående hulemalerier og desuden området, hvor ørkenelefanterne holder til. Her skal vi opleve nogle af Namibias bedst bevarede buskmands rock paintings, millioner år gammel forstenet skov samt meget spektakulære stenformationer som ”orgel piperne” og ”burnt mountain”, som gløder i aftensolen.

På vejen fra Swakopmund til det sydlige Damaraland kommer vi forbi Brandberg massiv’et, som rejser sig over de flade golde sletter. I fortiden var dette et bjergrigt vulkanområde, men erosionen har efterladt eet stort granit massiv, som et lille bjerg med en masse huler, hvor buskmændene søgte ly. Her findes en række hulemalerier, hvoraf ”The White Lady” er den mest berømte, da der har været store diskussioner blandt fagfolk omkring, hvad tegningen forestiller. Guider fra lokalområdet tager en med rundt på en 2 timers gåtur i området (betales lokalt), hvor de fortæller om hulemalerierne , men også gerne fortæller om det det daglige liv i nutidens Namibia. Vi ender dagen nær Twyfelfontein, som vi så kan udforske næste dag

Overnatning i Khorixas

Morgen- og aftensmad er inkluderet

13.

Twyfelfontein - Stenformationerne "Den forstenede skov", "De brændte bjerge" og buskmandstegninger

Dag 13

I dag bruger vi hele dagen på at udforske områderne ”Orgelpiberne”, ”den forstenede skov” og ”de brændte bjerge”. De brændte bjerge skal endelig gemmes til eftermiddagens sene bløde lys, hvor de smukkeste brændte farver kommer i spil – besøger man Burnt Mountain midt på dagen, vil det være en stor skuffelse. Orgelpiberne er en samling opretstående stenformationer, som følger flodsengen. De er formet af vulkansk aktivitet og giver associationer til et kæmpe kirkeorgel. Lige så mærkelig oplevelse er det at se den forstenede skov, hvor flere millioner år gamle træstammer ligger i den tørre sandjord. Desuden findes der også her en del buskmandstegninger, så hele dagen spenderes nemt i dette forunderlige område.  

Overnatning i Khorixas

Morgen- og aftensmad er inkluderet

14.

Dyrelivet i Etosha National Park

Dag 14

I dag fortsætter vi nordpå mod Etosha Nationalparken. Etosha nationalparken blev officielt etableret som nationalpark i 1907 da Namibia var under tysk herredømme. Den dækker et område på omkring 23.000 kvardrat kilometer og et af kendetegnene er den kæmpe saltslette ”Etosha Pan”, som i regntiden, hvor den fyldes af vand fra Angolas floder, besøges af hundredetusindevis af flamingoer og pelikaner, som yngler her.

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

15.

Etosha National Park og heldags safari

Dag 15

Vi skal på heldagssafari i Etosha National Park med det dygtige team fra Etosha safari lodge. Her finder vi elefanter, giraffer, næsehorn, løver og rigtig mange antilope arter, hvis man er rigtig heldig kan man også få æren af at opleve leopard og gepard, men det der kun de heldigste forundt. Det er dog under alle omstændigheder en fantastiske oplevelse at holde ved et af vandhullerne og bare observere dyrelivet. Etosha kan besøges hele året, men den køligste og tørre periode fra maj til september er den mest behagelige. Da det er meget tørt i denne periode samles dyrene også i større flokke ved vandhullerne og er dermed nemmere at finde. I vintermånederne dec/jan/feb kan der komme en del regn. 

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

16.

Etosha National Park og heldags safari

Dag 16

Dagen står på safari oplevelser sammen med det dygtige team fra Etosha safari lodge

Overnatning i Etosha

Morgen- og aftensmad er inkluderet

17.

Naankuse Conservertion area og Naankuse Lodge

Dag 17

Det er blevet tid at vende næsen tilbage mod Windhoek. Vi har en lang dags kørsel foran os, men kan man komme tidligt nok op, kan der godt lige blive tid til en sidste solopgangstur i Etosha for lige at sige farvel til dyrene. Vi uden for Windhoek på Naankuse Lodge her nyder vi den sidste aften, inden vi vender næsten hjemad næste dag. 

Overnatning ved Windhoek

Morgen- og aftensmad er inkluderet

18.

Windhoek og hjemrejse påbegyndes

Dag 18

Dagen fri til lige at gøre den sidste shopping i Windhoek inden bilen afleveres i lufthavnen og vi siger farvel til Namibia for denne gang.  

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

19.

Ankomst København

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
22. august - 10. december 2018
32.498,-
31.998,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. maj 2019
32.498,-
28.998,-

21. juni - 10. december 2019
34.998,-
30.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

  • Benzin til bilen
  • Entreer ved Nationalparker (Etosha og Sossuvlei beregn omkring 80 Namib dollars per person - cirka 55,-)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
  • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet"

TILKØB

  • Delfin cruise ved Swakopmund: 450,- per person
  • Ballontur over Sossuvlei: 3.998,- per person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til November - hele året er muligt

Type: Kultur rejse med safari

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

9. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

5. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sydafrika (Makutsi)

30. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.