Fakta om Kenya

Kenya er et helt vidunderligt land, der i dag er en republik i Østafrika. Før Kenya blev selvstændig i 1963, var landet nemlig en del af Britisk Østafrika. Landet byder på et fantastisk dyreliv og et utroligt varieret landskab. På en tur til Kenya kan du både opleve hovedstaden Nairobi, trekking i det fascinerende Mount Kenya og opleve dyrelivet ved en tur på safari. Nedenfor kan du læse om en masse geografiske, spændende og sjove fakta om landet.

Kenyas flag

Første gang Kenyas flag blev hejst var i 1963, efter at Kenya var blevet selvstændig. Flaget er baseret på Kenya African National Union som var dem der styrede Kenya de første 40 år efter Kenya var blevet selvstændig.

Farverne i flaget er sort, rød og grøn. Denne sorte farve symboliserer flertal, den røde symboliserer blod der blev spildt under de mange kampe for frihed. Grøn symboliserer naturlig velstand. De hvide skillelinjer symboliserer fred. Skjoldet på flaget symboliserer forsvaret mod alle de ovenfor nævnte ting.

Kenyas flag
 

4 sjove fakta du ikke vidste om Kenya

Ikon kokkehue
Det tætteste man kommer på en nationalret i Kenya er nyama choma, som betyder grillet kød. Retten består oftest af grillet får og ged.
- Nationalretten i Danmark er stegt flæsk med persillesovs.
Ikon hjerte
Gennemsnitslevealderen i Kenya er 61 år.
- Det er ca. 20 år mindre end i Danmark, hvor gennemsnitslevealderen er 80 år.

 

Ikon traktor
I Kenya arbejder mere end 60 procent af befolkningen i landbrug.
- I Danmark arbejder 2,5 procent af landets arbejdsstyrke med landbrug og gartneri.
Ikon mennesker
I Kenyas hovedstad Nairobi bor der 2,1 millioner indbyggere.
- I København, er der 583.349. Der er ca. 3,5 gange så mange mennesker i Nairobi, som i København. 

Yderligere fakta om Kenya

Kenya byder på mange spændende oplevelser, hvor du blandt andet kan komme på en uforglemmelig safari. Ud over de geografiske fakta, har vi samlet nogle spændende fakta om Kenya til dig.

  • Kenya var indtil 1963 en del af Britisk Østafrika, men blev herefter selvstændig.
  • Da Kenya har været en del af Britisk Østafrika, er engelsk en del af deres officielle sprog.
  • Der er mere end 40 forskellige etniske grupper i Kenya. Her i blandt er Kikuyu, Luo, Kamba og Maasai.
  • 80 procent af Kenya er landørken
  • Der gror mange avocadoer i Kenya, og de sælges ofte for omkring 5-10 øre stykket.
  • Kenyas vigtigste eksportvare er kaffe og te.
  • Den primære religion i Kenya er kristendommen, som ca. 82 procent af befolkningen har. Den næststørste religion i Kenya er Islam, som ca. 11 procent af befolkningen har. Andre religioner der også findes i Kenya er Baha’i, Hinduisme og andre traditionelle religioner.
  • Peruvianere nedstammer primært fra europæere, og derefter fra gruppen “mestits”. “Mesttist” er en blanding af de oprindelige indianere og de udefrakommende europæere.