Trekking gradering

Sværhedsgraden varierer på vores vandre- og trekkingture

Der er forskel på vores vandreferier og trekkingtures sværhedsgrad. Vi kalder det gradering, og for at du bedst kan vælge den tur, der passer til din lyst og formåen, har vi lavet en graderingsskala. Den er selvfølgelig kun vejledende, men kan give et fingerpeg om de vandreture og bjergrejser vi arrangerer.

Du er altid velkommen til at kontakte Kipling Travel for nærmere oplysninger om turenes sværhedsgrad.

De forskellige sværhedsgrader

Her kan du se en beskrivelse af de forskellige sværhedsgrader, som findes på vores vandre- og trekkingture:

Let - kulturvandring (A):

Er den letteste grad, og vi karakteriserer den som en aktiv kulturrejse. Vandring på op mod to timer som maksimum. Vandrestøvler er ikke nødvendige, blot normalt fornuftigt fodtøj.

Let middel (B):

Er den næstletteste gradering, hvor vandringen er under middel, men hvor dagene består af mellem 3 og 5 timers vandring. Enkelte dage kommer vi op på 6 timer inklusive alle pauser. Højderne kan komme op mod 4.000 meter. Vi kalder det også god familiegradering og dækker for eksempel Annapurna og Poon HillKiplings Nepal, Wicklow i Irland og vandreferie på Sardinien. Ordentlige, lette vandrestøvler anbefales.

Middel (C):

I denne kategori ligger de fleste vandre- og trekkingture. Det er for eksempel trekkingture som rundt om Mont Blanc, Everest Base Camp og Kilimanjaro (uden topdagen som er D+). Dagene er op til 7-8 timer, og stor højde over 5.000 meter kan forekomme. Alle i normal god fysisk form kan sagtens være med her. Gode vandrestøvler er nødvendige.

Hård (D):

Her er tale om ekspeditionsprægede trekkingture, hvor dagene er lange og stigningerne ditto. Øvre Dolpo, Kanchenjunga, rundt om Dhaulagiri er grad D. Gode vandrestøvler er nødvendige.

Meget hård (E):

Er typisk enkeltstående topdage som for eksempel topdagen på Kilimanjaro og Larkya La-passet rundt om Manaslu og lignende. Der er ikke tale om bjergbestigning, men dejlige, lange og anstrengende dage i bjergene. Gode vandrestøvler er nødvendige.

 

Du finder vores trekkingture her.