Gradering ved bjergbestigning, trek og vandreture

Hos Kipling Travel arrangerer vi en del vandreferier og trekkingture. Derudover kan du med os udforske bjergpas over hele verden. Bjergbestigning er en af vores store passioner, hvorfor vi gennem vores rejseudvalg har gjort det muligt for alle, at opleve den overvældende følelse af at have besteget et bjerg. Vores trekkingture, vandreferier og rejser til diverse bjergpas er derfor inddelt i forskellige sværhedsgrader, som kaldes for graderinger. Den generelle sværhedsgrad differentiere i sig selv, alt efter om du vælger trek, bjergbestigning eller vandreture som dit foretrukne feriemål. Herunder kan du klikke dig rundt og læse mere om gradering inden for de forskellige udfordrende oplevelser, som vi udbyder.

Trekking

Vores trekkingture varierer fra lettere kulturvandringer med en varighed på maksimalt to timer til hårde trek op ad eksempelvis Kilimanjaro i Tanzania eller rundt om Manaslu i Nepal. På de letteste graderinger kan familier roligt deltage, ligesom de med en ringe kondition, også sagtens kan få en succesfuld tur her.

Om gradering på trekking

Bjergbestigning

Vi udbyder rejser indkluderende bjergbestigning til enhver afkrog af vores fantastiske verden. Gennem os kan du nyde udsigten fra toppen af Kilimanjaro, Island Peak, Asiens højeste vulkan Damavand, og mange andre udsigtspunkter. Dog vil du både skulle tilpasse dig teknisk gradering og tage højde for din fysik og kondition.

Om gradering på bjergbestigning

Valg af rute på Kilimanjaro

Vores mest populære rejser indkluderende bjergbestigning går til Tanzania, hvor vi bestiger det 5.895 m. høje bjerg Kilimanjaro. Bjergbestigningen foregår i smukke omgivelser, og der er mulighed for at vælge mellem flere forskellige fantastiske ruter. Disse varierer både i antal dage de varer i, samt sværhedsgrad.

Om ruter på Kilimanjaro

Højder med Kipling

Vores bjergledere er erfarne i højder, og de ved derfor også hvor vigtigt højdetilvænning og akklimatisering er. Selvom vores bjergledere nok skal holde et skarpt øje med, at du ikke sætter dig selv i fare på turen, så er det en god idé hjemmefra, at sætte sig ind i hvad højdesyge er. Nogle højder kræver en del forberedelse hjemmefra. 

Om højder

Vælg den rigtige ekspedition

Når du sætter dig for at gennemføre en bjergbestigning, kan første udfordring være, at finde ud af hvilket og bjerg og hvilken rute, der er den rette for dig. Mange af de bjergbestigninger, som vi udbyder, egner sig fint til første tur. Et par af vores rute kræver dog erfaring med højderne og en væsentlig stabil fysik.

Om valg af ekspedition

Inkastien med børn

Ruten via den klassiske Inkasti op til Machu Picchu er yderst populær, hvorfor tilladelser hertil gerne er udsolgt i 6-8 måneder forinden. Dog findes der er en god håndfuld af alternative ruter op til den genfundne inka-by. På de fleste ruter frarådes børn under 15 år at deltage grundet børns ringere evne til at akklimatisere.

Om inkastien med børn