Pakkelister og vejledning til trekking og bjergbestigning

Her på siden har vi samlet vores bedste råd i forhold til, hvordan bør pakke din taske inden en tur med bjergbestigning eller trekking.

Konkrete guides til aktive rejser

Du kan med fordel benytte pakkelisterne herunder, når du skal skabe overblik over, hvad du skal have med på din rejse. Udstyrslisterne til de aktive rejser kan ved første øjekast se ganske voldsomme ud, men husk det er optimale udstyrslister i den givne kategori.

Vær opmærksom på klima og tidspunkt på din destination, og om du ønsker at deltage i "alternative ruter" og eventuel bjergbestigning. Pas på, du ikke tager for meget med (i omegnen af 15 kg er det normale til en tur til for eksempel Everest Base Camp), men når det er sagt, så lad på den anden side være med ikke at tage nok varmt tøj med.

Gode råd inden du pakker

  • Sørg for at holde vægten nede og tag kun det nødvendige med. Levn gerne nogle kg til de (mange) indkøb, som formodentlig frister dig på rejsen. Tag gerne gammelt tøj med, som du kan forære til bærerne ved trekkingturens afslutning – det er til stor gavn, og de bliver meget glade for det.
  • Medbring kun lidt "bytøj", da påklædningen generelt er afslappet – selv på de bedste hoteller.
  • Begræns dine udgifter ved at tjekke, hvad du allerede har af udstyr. Skiløbere kan for eksempel bruge meget af deres udstyr på trekking.
  • Tænk på, om du ikke kender nogen, der har lidt udstyr, som du kan låne.
  • Tøj til solrigt og varmt vejr er absolut lige så vigtigt som tøjet til dagene i højderne med kulde
  • 20 kg er absolut maksimum for den rygsæk, du tjekker ind til flyrejsen (og der bør kun være et styk indtjekket bagage pr. deltager). På indenrigsfly er vægtgrænsen typisk 15 kg. Hvad du siden overlader til bærerne bør heller ikke veje meget over 15 kg.

Andre gode råd

Det kan være en god idé at følge vores mange råd til pakkelisten, inden du rejser, for at gøre det så let og praktisk som muligt for dig.

Sovepose

Mange har en (gammel) sovepose, der akkurat ikke er varm nok til at være behagelig til en Himalaya-tur. En ny sovepose kan være en stor investering til adskillige tusinde kroner. En fornuftig og billig løsning kan være at anskaffe sig en fleece-inderpose – den koster rundt regnet 100 kr. i Kathmandu og øger soveposens varmeeffektivitet med ca. 6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når du er i de lavere områder. På den måde får du faktisk en sovepose til alle højder og temperaturer. Ved soveposekøb skal du være opmærksom på, at fabrikanterne har forskellige temperaturopgivelser. Nogle fabrikanter bruger overlevelsestemperatur og andre komforttemperatur!

Varmt tøj

Vi anbefaler en dunjakke eller let fiberjakke til de høje og kolde trekkingture som Everest Base Camp, men den kan dog med stort held erstattes af lag på lag-metoden (varmt undertøj, fleece og en skal – noget vindtæt). Vælg også resten af det varme tøj ud med rimelig omhu. Har du gammelt termoundertøj, behøver du ikke også uldent undertøj osv.

Gode vandrestøvler

Det vigtigste du kan gøre med dine vandrestøvler, er at huske at gå dem godt til. Det er simpelthen forfærdeligt at tage på sådan en tur i nye støvler. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at vælge et par støvler der passer til den tur du skal på. Er du i tvivl om hvilken type støvler du skal bruge, så kan du følge vores støvleguide her.

Rabataftaler

Når du er Kipling Travel gæst, får du 10% på dit udstyr i følgende butikker:

  • Friluftsland giver 10 % rabat på rejseudstyr mod fremvisning af rejseplan og rabatkupon. På Friluftslands hjemmeside, kan du se specifikke udstyrlister til Kipling Travel.
  • Bjergkæden giver Kiplingrejsende 20% rabat (gælder ikke elektronik, kajak, kajakudstyr og nedsatte produkter)
  • Eventyrsport giver også 10% på udstyr.

Rabatterne gælder ikke på i forvejen nedsatte varer og tilbudsvarer og kan ikke kombineres med evt. andre rabatordninger.