Ring til vore rejseeksperter på 47 16 12 20
 • bg
 • bg

// Landsbyidyl i Madrids bjerge

Villa Lara - landsbyhus i Miraflores de la Sierra 

Villa Lara er et vidunderligt spansk landsbyhus, beliggende på en bjergskråning i 1200 meters højde med fantastisk udsigt over Guadarama bjergene og den madrilenske højslette. Naturen omkring den pittorekse landsby Miraflores de la Sierra er en sand oase med søer, naturparker, bjergtinder og skove. Området tilbyder mange muligheder for fysiske aktiviteter såsom cykling, ridning, vandring og klatring. Villa Lara har helt op til 8 sovepladser, og vil derfor være et oplagt valg til familier og vennepar, der ønsker at rejse sammen.
                            
Rejseperiode og pris per person:    
Fra København (tilslutningsfly mod tillæg):    
01/09-31/05    v. 8 personer     3.980,-
-                     v. 6 personer   4.580,-
-                     v. 4 personer   4.880,-
-                     v. 2 personer   6.780,-
     
01/06-31/08    v. 8 personer   4.280,-
-                     v. 6 personer   4.980,-
-                     v. 4 personer   5.380,-
-                     v. 2 personer   7.880,-
     
Dagsplan:
1. dag:     Afrejse fra København til Madrid
               Kørsel til Miraflores de la Sierra og Villa Lara
2.-7. dag: På egen hånd i Madrids bjerge
               I omegnen: Madrid, Segovia samt naturparken La Pedriza
               med mange vandremuligheder
8. dag:     Fra Miraflores de la Sierra til Madrid for hjemrejse
 
Praktisk info:
Afrejse: Daglig afrejse
Type:    Individuel kulturrejse
     

Denne tur er ideel for børnefamilier, vennepar og venner, der ønsker at bo i landlig idyl med muligheder for fysiske udfoldelser, og tæt på kulturelle events i et udtalt smukt område, der er ganske uspoleret af masseturismen.
Guadarama-bjergene nord for Madrid er for mange en uopdaget perle, der byder på alt lige fra naturoplevelser til højkultur. I 1200 meters højde ligger bjergkædens smukkeste landsby Miraflores de La Sierra med udsigt over Madrids tårne, bjergkæden og frodige søer. Det er en afholdt by af livsnydere, sportsfolk, familier og folk, der kommer for at nyde roen, det behagelige klima og den skønne natur.
I Miraflores de la Sierra ligger vores eksklusive landsbyhus, Villa Lara. Til huset hører der en stor have med masser af roser, udendørs barbecue, privat pool (kun i sommermånederne), hyggekroge og terrasser. Sengene er redt op ved ankomst og der ligger en flaske vin på køl – klar til at nyde på en af terrasserne, med en fantastisk udsigt over Madrid. Derudover er det self-catering med gode vejledninger i huset, et godt funktionelt køkken, fine indkøbsmuligheder og masser af autentiske restauranter og tapasbarer på byens torv. I er afsted på egen hånd, og følgende skal derfor kun ses som forslag til nogle af de mange muligheder, som området tilbyder.

1. dag: Danmark – Madrid - Villa Lara
Der flyves med SAS eller andet selskab, der flyver direkte til Madrid. Bilen afhentes i lufthavnen, og der køres direkte mod Miraflores de la Sierra, beliggende cirka en times kørsel nord for Madrid. Herefter indkvartering i Villa Lara, og måske lidt indkøb til næste dags morgenmåltid på terrassen. 

2. dag: Naturparken La Pedriza
La Pedriza er den største og afgjort mest spektakulære naturpark i Madrids omegn. Det er den naturpark, der har det største granitmassiv i hele Europa, og de mange stenformationer er mildest talt fantastiske. Parken er også hjemsted for mange rovfugle (gribbe, ørne) og flere reptiler. Landskabet er præget af klippeafsatser, heftige floder (om foråret), fyrretræer og små naturlige ferskvandsbassiner. La Pedriza ligger kun 15 minutters kørsel fra Villa Lara, og der er vandrekort over parken i huset.

3. dag: Segovia
Vi anbefaler en dagstur til Segovia, som er en meget smuk middelalderby kun halvanden timers kørsel fra Villa Lara. Segovia oser af charme og storhed og helhedsindtrykket er overvældende, idet både arkitektur, kultur og historie, gastronomi, atmosfære og beliggenhed går op i en højere enhed.
Parker bilen ved den romerske akvædukt og påbegynd turen herfra. Den imponerende romerske akvædukt fra det første århundrede får en til at undre sig over den moderne arkitekturs kvalitative mangler, når man ser dette 894 meter lange ingeniørmæssige vidunder, der består af omkring 20.000 granitblokke, som holdes sammen uden brug af mørtel. På vej mod katedralen passeres et par smukke kirker, renæssance-herskabsboligen, Casa de los Picos, med den unikke diamantformede facade og den herlige lille plads, San Martin. Efterfølgende åbenbares den gamle bys midtpunkt, Plaza Mayor med den ydmyge San Miguel kirke, hvor Isabela blev udråbt til dronning af Castillien, lige overfor den kolossale gotiske katedral fra det 16. århundrede. Herfra direkte til et andet af Segovias vartegn, den mauriske fæstning Alcazar, oprindeligt opført af araberne i 1100-tallet. Sidenhen er borgen blevet ombygget og forstærket flere gange. I dag fremstår den som noget, der er trukket ud af et eventyr med sine utallige vagttårne, spir og gesvejsninger. Desuden er byen et overflødighedshorn af mindre kirker, museer, renæssance paladser og monumenter.
Slut evt. dagen af med at prøve byens absolutte specialitet som er helstegt pattegris (Cochinillo), som enhver af byens restauranter med respekt for sig selv serverer. Meson Jose Maria tæt ved Plaza Mayor har både lækre Tapas og Pattegris, ellers prøv også Meson de Candido.

4. dag: San Lorenzo del Escorial
I dag kan turen gå til Escorial slottet i San Lorenzo del Escorial en times kørsel fra Villa Lara. Selve slottet blev, efter kongelig ordre af Felipe II, begyndt opført som et led i sejrsceremonien efter slaget mod franskmændene ved San Quentin i 1557. Slotskomplekset, der med sine 30.000 m2, er et af verdens største, er opført strengt symmetrisk for at afspejle de spanske kongers styrke og magt. Slottet er også hjemsted for samlingerne af den kunst og de royale gaver, den spanske kongefamile har modtaget op igennem tiderne. Et af de få områder på stedet, der ikke er adgang til, er klosteret der fortsat har sit virke i dag. Man må nok erkende, at det er urealistisk at nå det hele på blot en eftermiddag, men der må så vælges til og fra alt efter interesse.

5. dag: Afslapning ved Villa Lara
Afslapning i haven ved Villa Lara og måske et lille besøg på een af Miraflores' tapasbarer til frokost. Til de fysisk aktive er der i huset tillige kort over området samt en lille samling over anbefalede vandreruter/aktiviteter i området.

6. dag: Madrid
Turen kan i dag gå til Madrid. Tag bussen ind til centrum, hvor turen kan starte ved Puerta Del Sol. Herfra kan man slentre en tur op ad gågaden Calle de Preciados til Callao. Følg Gran Via, Madrids mest eksklusive gade, frem til Plaza de España. Herfra kan man gå ned mod det imponerende kongepalads, katedralen Almudena og Plaza Del Oriente, hvor det er oplagt at hænge lidt ud på en café, mens stemningen indsnuses. Herefter går turen ad Calle Mayor frem til den historiske plads Plaza Mayor, som igennem tiderne bl.a. har været benyttet til så forskellige formål som rituelle fordømmelser af kættere under den spanske inkvisition, skueplads for helgengørelse og tyrefægtning. I dag fremstår pladsen heldigvis lidt mere hyggelig med masser af restauranter, caféer og barer. De kunstinteresserede vil utvivlsomt slå vejen ind omkring et af Madrids tre fineste kunstmuseer i verden: Museo del Prado, som rummer verdens største samling for klassisk kunst med kunstnere såsom Goya, Rubens, Velazquez, El Greco og Rembrandt, Museo Reina Sofia, der er museet for moderne kunst og hvor man blandt andet kan opleve Picassos berømte værk Guernica, samt Museo Thyssen-Bornemisza. Sidstnævnte er et mindre, men meget flot museum med en privat samling af malerier fra det 13. til det 20. århundrede, heriblandt samlinger af både Picasso og Miro.
Dagen kan sluttes af med stil på en tapasbar på Plaza Mayor, Plaza Dos de Mayo, Plaza Santa Ana eller i det mere autentiske kvarter Latina, inden turen går hjemad til Villa Lara.

7. dag: Afslapning ved Villa Lara, eller dagstur til Avila
 I dag kan turen gå til Avila - en spændende middelalderby som er på Unescos liste over verdensarv. Avila er Spaniens højest beliggende provinshovedstad (1130 meter) og har en 2,5 km. usædvanligt velbevaret middelalderbymur. Her er tale om et af Spaniens og måske verdens mest imponerende middelalderlige forsvarsværker. Om aftenen bliver hele muren oplyst, og man føler sig mere eller mindre hensat til et eventyr. Bag murene skjuler sig en perlerække af smukke kirker, pladser og historiske monumenter.
Avila ligger halvanden times kørsel fra Villa Lara.

8. dag: Afrejse
Et sidste farvel til Villa Lara og de smukke omgivelser, og turen går nu mod lufthavnen i Madrid for hjemrejse. 


Inkluderet:

 • Fly København-Madrid retur med SAS eller andet selskab, der flyver direkte
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Billeje i hele perioden
 • 7 nætter i Villa Lara uden forplejning
 • Linnedpakke
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring

Ikke inkluderet:
 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (275 kr.)
 • Fakturagebyr (145 kr. pr. faktura)
 • Rejseforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Forplejning 
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Der findes pt ingen infoaften til dette område. Tjek for eksempel vores Infoaften-side om der findes en infoaften som falde i interesse.

Rejsedata
Afrejsedato 
Antal personer 
Jeg ønsker at rejse fra: (*) 
* Provinstilslutning kun mulig på nogle rejser.

Person oplysninger
Person 1: (Kontakt person)
For-, mellem- og efternavne: 
Adresse 
Post nr 
By 
E-mail (*
Telefon 
Person 2:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 3:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 4:
For-, mellem- og efternavne:  
Fødselsdato: 
Diverse
Valgfri besked: 
Hvor har du hørt om os: 
Tilmeld Kipling Travels nyhedsbrev: 
Tidligere rejst med Kipling Travel: