Ring til vore rejseeksperter på 47 16 12 20
 • bg
 • bg

Kiplings Guatemala og Belize

Enestående 22 dages rundrejse i en unik kombination af Guatemala og Belize.

Her opleves både de klassiske turistmål som Antigua, Atitlansøen og Tikal samt det landlige Guatemala i det unikke mayahøjland omkring Qutzaltenango og Huehuetenango. Vi besøger den traditionelle mayaindianske landsby Todos Santos i Cuchumatanesbjergene og bor lokalt hos indianerne i den subtropiske regnskov omkring Rocja Pomtilà. Vi bevæger os fra uspoleret koloniidyl i Cobán til slående naturscenerier som Semuc Champey.

Vi afslutter på den lille ø Caye Caulker ud for Belize kyst ved verdens næststørste barriererev. Her står der verdensklasse snorkeling og dykning samt afslappet caribisk rastastemning på programmet.
Rejsen dag-for-dag:
1. dag: Afrejse fra København og ankomst til Guatemala City og Antigua
2. dag: Antigua - Panajachel ved Atitlansøen
3. dag: Panajachel ved Atitlansøen
4. dag: Panajachel – Chichicastenango – Panajachel
5. dag: Panajachel – Quetzaltenango
6. dag: Quetzaltenango – Zunil – Quetzaltenango
7. dag: Quetzaltenango – Huehuetenango
8. dag: Huehuetenango – Todos Santos – Huehuetenango
9. dag: Huehuetenango – Antigua
10. dag: Antigua
11. dag: Antigua – Cobán
12. dag: Cobán – Semuc Champey – Cobán
13. dag: Rocja Pomtilá
14. dag: Rocja Pomtilá – Cobán
15. dag: Cobán – Flores
16. dag: Flores og Tikal
17. dag: Tikal – Belize City – Caye Caulker
18. dag: Caye Caulker
19. dag: Caye Caulker
20. dag: Caye Caulker
21. dag: Caye Caulker til Belize City og hjemrejse
22. dag: Ankomst København
 
Praktisk info:
Bedste rejsetid: Der kan rejses hele året, men orkaner kan forekomme september til november.
Regntid er vores sommermåneder, men fortsat fantastisk at rejse.
Type: Kulturrejse med lokale engelsktalende guider
Dag 1: København - Guatemala City - Antigua
Der flyves med British Airways via London Heathrow til Miami og videre med American Airlines til Guatemala City. Ankomst i den internationale lufthavn og transfer i minibus direkte til Antigua. Vi vil stifte et videre bekendtskab med denne pragtfulde by senere på ruten. Dette første møde er blot en mere charmerende overnatning end, hvis den skulle have fundet sted i Guatemala City.
Måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 2: Antigua - Panajachel ved Atitlansøen
Godt 3 timers transfer i minibus til den underskønne Atitlansø og vores base Panajachel (i folkemund Gringocastenango). Byen ligger strategisk perfekt ved den nordlige bred, og alle de væsentlige landsbyer omkring søen kan nås med mindre både, der afgår fra byens vestlige eller østlige moler.
Omkring hovedgaden er der et væld af hyggelige restauranter og barer, hvor et par stykker ligger med fantastisk udsigt over søen og soldæk, hvorfra den underskønne solnedgang kan nydes med en tilhørende ”sundowner”.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 3: Panajachel ved Atitlansøen
Dagen er afsat til udforskning af de pittoreske landsbyer San Pedro La Laguna og Santiago de Atitlan. Der aftales pris med en af de lokale skippere (ikke inkluderet) om en tur til begge landsbyer. San Pedro er en hyggelig by til afslapning på en af de mange små restauranter eller barer med søudsigt eller en spadseretur oppe ad bakken i den farverige Tz’utujil Maya bydel.  Den altoverskyggende vulkan San Pedro (3020 m) kan bestiges på 4-5 timer op og 3 timer ned. Turen kan købes i Panajachel eller i San Pedro, men vi anbefaler, at man overnatter i San Pedro for at starte opstigning omkring kl. 05:00 om morgenen for at have mest skygge og samtidig chance for udsigt fra toppen uden alt for mange skyer.
Santiago Atitlan er en perle med sine små snørklede brolagte gader, indbyggerne i smukke farvestrålende vævede dragter, kirken , væveriet og Maximons hus.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 4: Panajachel – Chichicastenango – Panajachel
Meget tidlig morgenafgang mod Quiche området i højlandet, der er hjørnestenen for de mayaindianske samfund. Turen tager 1,5 time og det er vigtigt at starte tidligt, idet markedet lukker ved frokosttid. Efter et par timers udforskning af alle de farvestrålende boder, er der tid til at se nærmere på kirkerne, der blandt andet danner rammen for mayaernes religiøse råd og huser en mængde mystiske ceremonier, der sammenblander ældgamle mayatraditioner og katolicismen. På en bakketop over byen finder vi det religiøse skrin (offerplads) Pascual Abaj, hvor mayaerne tilbeder frugtbarhedsguden. Alt lige fra colaer til vokslys, blomster og sukkerposer ofres på alteret til fordel for et godt helbred, ægteskab, død deslige. Man kan hyre en officiel guide i byen for et beskedent beløb, der kan føre en de godt 30 minutters gang hver vej  til skrinet.
Der kan byttes rundt på rækkefølgen på dagene i Panajachel, hvis Chichi besøget passer med en torsdag eller søndag, der er markedsdage i byen. Det er et prægtigt skue, når markedet rykker ind og byder ind med alle højlandslandbyerne særegne farvestrålende vævede klædedragter (hver by sit specielle vævemønster). Der sælges alt fra indianernes hverdagsnødvendigheder til kunsthåndværk henvendt på turisterne. Der kan købes religiøse masker, falsk og rigtig jade, lækre væve- og træskærerarbejder og en mængde ragelse i forskellige materialer.
Det  er vigtigt at understrege, at Chichicastenango er en fantastisk oplevelse uanset om der rammes en markedsdag eller ej.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 5: Panajachel – Quetzaltenango
Vi kører længere op i højlandet til landets næststørste by Quetzaltenago (i folkemunde Xela), beliggende i en dal i 2.333 meters højde, klemt inde mellem bjergtinder og vulkaner. Santa Maria vulkanen var i udbrud i 1902 og lagde store dele af området i ruiner. Xelas hyggelige kolonicentrum er dog fortsat intakt med mange smukke 1900 tals bygninger, der omkranser den centrale park, Parque Centro America. Kiplings foretrukne hotel Villa Real Plaza ligger lige over for parken i gangafstand til det meste.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 6: Quetzaltenango – Zunil – Quetzaltenango
Xela er ideel som base for udforskning af de maleriske omkringliggende Maya landsbyer med sine individuelle markedsdage. Ved flere dages ophold i Quetzaltenango er der mulighed for både at besøge nogle af landsbyerne nord- og syd for byen. Vi har udvalgt Zunil 9 km. Syd for Xela, der ligger fabelagtigt smukt klemt inde mellem stejle bjergsider. Rammer man en mandag er der marked i byen, og byen summer af liv i morgen og formiddagstimerne, hvor alt der kan krybe og gå fra Zunil og omkringliggende landsbyer er til stede for at handle, eller se og blive set. Mange er iklædt deres kararkteristiske egnsdragter med særegne vævemønstre. Byen er dog en fin oplevelse på alle ugens dage, hvor det på andre dage kan være lettere at finde byens mobile skytshelgen San Simón (Maximón, og så kendt fra Santiago Atitlan). Mayaerne har i århundreder tilbedt Maximón, der kan findes kreativt udklædt i forskellige dragter, deriblandt i mørk habit med bredskygget hat og stor cigar! Zunil folkene hælder brændevin i munden på ham, hvorefter han kvitterer ved at tisse i et basin nedenfor. Mayaerne tilbeder ham for at opnå en god høst, held, lykke, gode majspriser, regn etc.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 7: Quetzaltenango – Huehuetenango
Minibus transfer til Huehuetenango (ca. 2 timers kørsel), den største by i La Sierra de los Cuchumatanes bjergene, der strækker sig fra Jacaltenago i øst til Uspantán i vest, og dermed er den længste bjergkæde i Centralamerika over 3000 meter. Huehue som byen hedder i folkemund er hyggelig og behagelig, men uden de helt store seværdigheder. Byen er primært transport knudepunkt for besøg i de spændende landsbyer i Cuchumatanes bjergene, så som landsbyerne Nebaj, Chajul og Cotzal i Ixil trekanten, samt den Mexicanske grænse.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 8: Huehuetenango – Todos Santos – Huehuetenango

Landsbyen Todos Santos Cuchumatán er et af rejsens absolutte højdepunkter for de, der sætter folklore og autentiske mayaindianske landsbyer i nutiden højt. Få taler spansk og det officielle sprog er Mam, en lokal maya dialekt. Man lever ligeledes efter den traditionelle maya tzolkin kalender og holder i det hele taget de gamle traditioner i hævd. Køreturen på 2-3 timer hver vej (afhængigt af vejens beskaffenhed) fra Huehue trækker i sandhed tænder ud på de meget dårlige veje, og alligevel må man bare konstatere at besværet er det hele værd. På grund af sin fjerne og upraktiske beliggened er landsbyen aldring blevet en større turistmagnet ud over lettere backpacker turisme. Byen, der ligger i en grøn smal dal i 2.470 meters højde, består primært af en 2 km. Lang gade med huse på hver side. På begge sider af landsbyen tårner majstætiske 3.800 meters toppe sig op, så man får følelsen af at befinde sig i en katedral. Overalt omgives vi af indbyggere i de smukke vævede egnsdragter, hvor mændende er i rød- og hvid stribede bukser og stribede jakker i pink, hvid lilla og røde nuancer. På hovedet har de stråhatte med blå bånd. Kvinderne bærer blå dragter med fine vandrette lyseblå striber. Kooperativet på hovedgaden sælger smukt vævet kunsthåndværk, der kommer direkte fra byens egne producenter. Der er mulighed for flere overkommelige vandreture af 1-2 timers varighed.
Todos Santos danner i oktober/november rammen for en af centralamerikas mest spektakulære festivals, der har været fejret siden 15. eller 16. tallet, oprindeligt af invaderende conquistadores. Festen beynder 21.oktober og topper 1.november med det helt vanvittige hestevæddeløb fra den ene ende af pladsen til den anden. Rytterne skal indtage umådelige mængder af brændevin hver gang de når til den anden ende, og fortsætter til de falder af hesten. Der rides om morgenen og sidst på dagen og midt på dagen er der bal (baile de los conquistadores) med farvestrålende masker foran kirken.
Transfer i minibus Huehue – Todos Santos – Huehue er inkluderet, men man er uden guide.
Der returneres til hotellet i Huehue først på aftenen.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 9: Huehuetenango – Antigua
Vi kører godt 4 timer i minibus til en af Latinamerikas smukkeste og mest idylliske kolonibyer, Antigua. Byen var oprindeligt de invaderende spanieres hovedstad i Mellemamerika, men efter et par alvorlige jordskælv overgik værdigheden til Guatemala City. Antigua er omgivet af smukke vulkantoppe, hvor der er jævnlig aktivitet, og den spanske kolonihistorie blandes med de farverige mayaer fra de omkringliggende landsbyer, der kommer ned til byen for at sælge deres kunsthåndværk på de mindre markeder. Afstandene er ikke større end, at der kan spadseres til det hele inden for selve centrum, der rummer flere musseer, klostre, smuk koloniarkitektur, grønne pladser og et livligt cafeliv. Byen bærer præg af en stor mængde vestlige yngre studerende, der lærer spansk på en af de utallige spanskskoler under deres længere rejser i Latinamerika.
Flere af vulkanerne rundt om byen kan bestiges på organiserede ture, der købes lokalt. Den mest berømte er vel nok Pacaya, der dog pt. er i udbrud, hvorfor alle ture hertil er nedlagt for en stund. Man påbegynder opstigningen sidst på eftermiddagen, så man rammer toppen i mørke og får den fulde effekt (hvis der ikke ligger skyer omkring krateret) af den rødglødende lava set fra kraterkanten.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 10: Antigua
Hele dagen afsat til udforskning af Antiguas herligheder. For kaffeentusiaster kan anbefales besøg på et par af kaffeplantagerne i højderne omkring byen. Guatemala er verdensberømt for sin højlandskaffe, der dyrkes i mindre kooperativer.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 11: Antigua – Cobán
Efter morgenmaden er der transfer i minibus godt 6 timer til et af de mest originale og smukkeste områder i Guatemala, Los Verapazes -  et massivt limstensplateau med smukt eroderede klippeformationer, huler, tunneller og underjordiske floder. Vores base er den idylliske koloniby Cobán beliggende i den højeste del af Verapaz domineret af bjerget Sierra de Chamá. Cobán blev grundlagt af spanierne i 1538 og straks ”adlet” til kongelig by af Carlos V.Byen byder på skøn historisk atmosfære omkring katedralen, udsigtpunktet El Calvario, der samtidig er en vigtig offerplads for troende mayaer og det private maya musseum. Lige uden for byen ligger en skøn botanisk have , Vivero Verapaz med mere end 23.000 planter.
Kiplings foretrukne hotel er byens hyggeligste kolonihotel Posada Cobán, der ligger lige i det historiske centrum.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 12: Cobán – Semuc Champey – Cobán
Udflugt til vidunderlige Semuc Champey med de mange smukke limstensbassiner og mindre vandfald , et naturparadis udover det sædvanelige indeklemt i en dal med stejle vægge og tropisk regnskov.  Der er etableret et imponerende gangbrosystem over bassinerne og man kan følge vandet, der kommer ned fra bjergene fra bassin til bassin indtil det når Cahabón floden med et 13 meter fald. Der er et rigt fugle- og dyreliv med over 90 fuglearter, 34 pattedyrsarter og 25 forskellige reptil og amfibiearter.
Sidst på dagen går turen tilbage til det hyggelige hotel i Cobán.
Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 13: Rocja Pomtilá
Med vores engelsktalende lokalguide skal vi dybt ind i den subtropiske jungle omkring det mayaindianske samfund i Rocja Pomtilá. Der arbejdes hårdt med at bevare dette enestående naturområde med over 230 fuglearter og et unikt plante- og dyreliv omkring Icbolay floden. Et prisværdigt projekt fra et samfund, der har meget små ressourcer, men masser af mod på at kunne sikre den naturlige balance i området for de fremtidige generationer. Man er ikke i tvivl om, at man er langt uden for almindelig alfar turistvej idet mange af stammens medlemmer end ikke er spansktalende, men udelukkende benytter deres egen mayadialekt. Via vores engelsktalende guide bliver vi sat ind i dette unikke eco-projekt og lærer meget om områdets flora og fauna og indianernes traditioner og levevis. Vi overnatter i primitiv hytte hos en lokal indiansk familie i landsbyen.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 14: Rocja Pomtilá – Cobán
Dagen begynder tidligt for de fleste, da familiens husdyr og almindelige gøremål tidligt på dagen agerer naturligt vækkeur for de logerende. Efter en indiansk morgenmad sejles i motoriserede kanoer lidt op af floden, der derefter krydses, og der returneres med bil til civilisationen i Coban, hvor vi ankommer midt på dagen. Resten af dagen til udforskning af den hyggelige by Cobán eller afslapning i hotellets haver eller i hængekøjen på terrassen med en god bog.
Morgenmad er inkluderet.
BEMÆRK! Det kunne overvejes at forlænge rejsen med en ekstra nat i Cobán med henblik på en halvdagsudflugt, der afgår tidlig morgen til Biotopo del Quetzal – hjemsted for Guatemalas sjældne og farvestrålende nationalfugl quetzal’en. Her besøges subtropisk jungle, tågeskov, grottesystemer og der er mulighed for et par vandreture af forskellig længde.

Dag 15: Cobán – Flores
Tidlig morgenmad og en lang transport dag venter.  Vi kører med minibus til Flores, en tur på godt 6 timer på til tider meget dårlige veje, men udsigten og de pragtfulde landskaber fra vinduet er besnærende. Der er dog, som i så mange andre lande med regnskov, desværre gjort voldsom indhug i junglen i stor radius på begge sider af vejen.
Ankomst sidst på eftermiddagen til hotellet på selve Flores halvøen, der ligger med udsigt lige ud over Peten søen.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 16: Flores og Tikal
Ud på morgenen  køres der en time til en af denne rejses absolutte højdepunkter, Tikal. Beliggenheden midt i regnskoven og det tilhørende dyreliv er med til at give oplevelsen en ekstra dimension. Hele dagen tilbringes på junglestier mellem de forskellige grupper af templer og pyramider, alt imens irreterede brøl- og edderkoppeaber smider kviste og frugte ned efter en fra trætoppene. Mange af ruinerne i yderområderne er fortsat overgroet af jungleplanter, hvilket i høj grad bidrager til følelsen af at være midt i en Indiana Jones film. Det er desværre ikke længere tilladt at opleve solopgangen fra toppen af det imponererende tempel nr. IV (Den dobbelthovedede slanges tempel), men udsigten over den uendelige regnskov, afbrudt af sporadiske pyramidetoppe, længere oppe ad morgenen er fortsat mindst lige så fantastisk.
Hjertet af Tikal er det nænsomt resturerede område omkring den store plads, flankeret af de imponerende templer I og II (henholdvis Den store Jaguars- og Maskernes tempel), men det er som nævnt i de mere ukæmmede yderområder eventyret virkelig lurer. Man fortaber sig med sikkerhed i dette sted og bruger snildt en hel dag på området.
Sidst på eftermiddagen returneres til den hyggelige Isla de Flores halvø og hotellet, hvor en velfortjent dukkert i pool’en og en ”sundowner” på hotellets terrasse hjælper solen på vej i horisonten.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 17: Tikal – Belize City – Caye Caulker
Der køres med førsteklasses bus (Linea Dorada) til Belize City. Grænsen krydses ved Benque Viejo, og turen kan tage op til 6 timer, afhængig af grænseformaliteter. Det koster igen penge at forlade Guatemala og komme ind i Belize, og det er samme fremgangsmåde som ved tidligere ankomst til Guatemala. Det er muligt at flyve fra Flores til Belize City mod tillæg på ca. 1500 kr. pr. person. Dette skal bestilles hjemmefra, idet der kun flyves på bestilling. Fra busstationen i Belize kan enten spadseres med bagagen til havnen, en tur på 20-25 min. I bagende hede, eller man kan hoppe i en taxa. Bådene til øerne sejler i dagtimerne en gang i timen, og der skal købes billet på stedet. Sejladsen til Caye Caulker tager godt 45 min. I store motorbåde. Fra molen spadseres til hotellet med bagagen (man kan ofte mod betaling finde en knægt, der gerne vil slæbe bagagen). En del af charmen på denne ø er, at der ikke må køre biler, men kun golf carts på de sandede veje.  Vi bruger som oftest Anchorage Resort eller Rainbow Hotel, der begge er hygglige mindre familiedrevne hoteller beliggende på stranden.
Velkommen til paradis!
Morgenmad er inkluderet.

Dag 18: Caye Caulker
Ikke overraskende kommer dagene på øen til at handle en del om fantastisk hav og strand. Der kan lejes snorkeludstyr og arrangeres snokel og dykkerture mange steder på øen. Der er flere fantastiske marine reservater med Hol Chan som det mest fremtrædende, der også har sit eget Blue Hole, der dog ikke kan forveksles med det rigtige Blue Hole ved Lighthouse Reef, der rangeres som en af verdens største dykkeroplevelser. Half Moon Caye (naboø til Caye Caulker) danner udgangspunkt for ture til Blue Hole, der dog er for øvede dykkere samt samt til det spændende fugleområde med  den rødfodede sule koloni og 98 fuglearter afhængig af sæson. Herforuden opleves forskellige leguanarter og Hawkesbill- og Loggerhead skilpadder lægger deres æg på stranden.
Solnedgangen er et tilløbsstykke ved ”the Cut”, der er det stræde, der adskiller øens to halvdele. Det er her alle mødes inden en god middag – må vi anbefale den hyggelige Rainbow Grill på Rainbow Hotel, hvor maden serveres på deres egen bådbro med den skønneste udsigt. Stærkt vanedannende!
Morgenmad er inkluderet.

Dag 19: Caye Caulker
Hele dagen til fri disposition i dette caribiske paradis.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 20: Caye Caulker

Hele dagen til fri disposition i dette caribiske paradis.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 21: Caye Caulker til Belize City og hjemrejse
Der sejles med vandtaxa til havnen i Belize City, hvorfra der køres i taxa til lufthavnen, der ligger ca. 10 min. Ude af byen. Begge transporter arrangeres og betales lokalt.
Der flyves med American Airlines til Miami og videre med British Airways for flyvning til London Heathrow og København.
Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 22: Hjemkomst til København
Velkommen hjem!
Pris per person ved 2 rejsende fra København:
   
   
   
   
   
Kontakt os omkring jule- og nytårspriser  
   
Inkluderet:
 • Flyvning København-Guatemala City//Belize City-København med British Airways/American Airlines
 • Alle transfers og transporter (med mindre andet er anført i program). De fleste ture foregår i små internationale grupper i minibus.
 • Nævnte busrejser i offentlige førsteklasses busser (markant ringere standard end i Mexico) og privatdrevet minibusser
 • 19 hotelovernatninger i dobbeltværelse på hyggeligt og centralt beliggende turistklassehoteller samt 1 nat i primitiv indiansk hytte i junglen.
 • Morgenmad er inkluderet alle dage
 • Frokost dag 12 og 13 samt aftensmad dag 13, som nævnt ovenfor i programmet
 • Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
 • Entreer ved nævnte seværdigheder
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
 
Ikke inkluderet:
 • De i programmet nævnte taxa og bådture
 • Indenrigsskatter og –afgifter
 • Fakturagebyr (145 kr. pr. faktura)
 • Rejseforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Afbestillingsforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Der findes pt ingen infoaften til dette område. Tjek for eksempel vores Infoaften-side om der findes en infoaften som falde i interesse.


 

Rejsedata
Afrejsedato 
Antal personer 
Jeg ønsker at rejse fra: (*) 
* Provinstilslutning kun mulig på nogle rejser.

Person oplysninger
Person 1: (Kontakt person)
For-, mellem- og efternavne: 
Adresse 
Post nr 
By 
E-mail (*
Telefon 
Person 2:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 3:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 4:
For-, mellem- og efternavne:  
Fødselsdato: 
Diverse
Valgfri besked: 
Hvor har du hørt om os: 
Tilmeld Kipling Travels nyhedsbrev: 
Tidligere rejst med Kipling Travel: