Ring til vore rejseeksperter på 47 16 12 20
 • bg
 • bg

Sydindien og Trankebar


Den gamle danske tropekoloni Trankebar og Tamil Nadus vidundere.

Tamil Nadu er det herlige land beliggende på Indiens sydvestlige kyst. Vi koncentrerer os om Koromandel-kysten og byerne i Tamil Nadu. Rejsen starter i Indiens fjerdestørste by Madras – eller på moderne indisk, Chennai. Siden køres videre til charmerende Pondicherry, der tidligere var en fransk koloni. Her går turen også til Auroville og Sri Aurobindo Ashram, en berømt ashram. De næste dage går til den tidligere danske koloni, Trankebar, inden en afslappende afslutning i Mahabalipuram.

Pris per person ved 2 rejsende fra København:
15/8-13/12 2011 samt 11/1-31/3 2012:  
Kipling Classic  14.780 kr.
Kipling Plus  17.980 kr.
Kipling Budget 12.880 kr.
   
Pris per person ved 4 rejsende fra København:
15/8-13/12 2011 samt 11/1-31/3 2012:  
Kipling Classic  14.180 kr.
Kipling Plus 17.380 kr.
Kipling Budget 12.180 kr.
   
Kontakt os omkring jule- og nytårspriser  
Dagsplan:
1. dag: Afrejse fra København
2. dag: Ankomst til Madras 
3. dag: Pondicherry
4. dag: Pondicherry
5. dag: Trankebar
6. dag: Tanjore
7. dag: Mahabalipuram
8. dag: Kancipuram
9.-10. dag: Mahabalipurams dejlige strande
10. dag: Mahabalipuram samt hjemrejse
11. dag: Ankomst København
 
Fakta og inkluderet:
Inkluderet:
 • Flyrejse København-Madras t/r med Qatar Airways
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør
 • 10 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i den valgte hotelkategori
 • Morgenmad som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
Ikke inkluderet:
 • Fakturagebyr (145 kr. pr. faktura)
 • Rejseforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Visum til Indien (ansøgningsskema fremsendes ved bestilling)
 • Forplejning udover den nævnte,personlige udgifter ogdrikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk info:
Bedste rejsetid: September til juni
Type: Kulturrejse med privatchauffør og lokale guider

1. dag: Fly København
Fra København midt på dagen mod Indien med Qatar Airways via Doha.
Mad på flyrejsen er inkluderet.

2. dag: Ankomst til Madras

Ved ankomsten står "vores mand" klar med et Kipling Travel skilt. Madras – eller Chennai – er hovedstaden i Tamil Nadu og med sine over 6 millioner indbyggere Indiens fjerdestørste by i Indien. I forhold til Delhi, Bombay – og især Calcutta – er stemningen i Chennai langt mere afslappet med sin særegne blanding af gammelt og nyt, religiøst og verdsligt. Chennai er uden fremherskende slum og selvom trafikken er heftig og kloakeringen nødtørftig, har byen en egenartet, tilbagelænet atmosfære.

Chennai er centrum for den meget omfattende og særdeles kitschede sydindiske filmindustri – en art mangefarvet high tech Morten Korch. Enorme billboards – gerne tredimensionelle - for den hastigt voksende filmindustri fanger øjet og forundrer. Her er varmt, hektisk og forurenet. Adstadige rejsende, der søger ro og fred vil værdsætte, at Chennai er et trafikknudepunkt med utallige muligheder for transport til mere stilfærdige omgivelser.

Chennai kan skrive sin historie over 2000 år tilbage, da den tidligt er kendt som en handelsby. I år 58 blev apostlen Thomas spiddet her efter at have gjort rejsen fra Indiens vestkyst. Senere blev den hjemsted for den Britiske Ostasiatiske Kompagni. Mange kirker fra kolonitiden sender tankerne til England, men det er værd at bemærke kolonitidens bygningsfacader – det blændende hvide kalk er blandet med strandskaller.

Millionbyen ligger ud til det Indiske Oceans endeløse sandstrande, men bademulighederne er knapt så gode som på Indiens vestkyst. Templerne i Chennai er dravidiske og lokalt opført som store komplekser med haver og bassiner.

3. dag: Mod Pondicherry

Rejsen fortsætter sydover til Pondicherry med 800.000 indbyggere, der ligger knap 160 km syd for Mahabalipuram. Pondicherry er en tidligere fransk koloni, der først blev indisk i 1954. Faktisk giver den charmerende by - med sine brede boulevarder og gode plads – mere mindelser til Paris end til Delhi. De fleste befinder sig godt i Pondicherry - ikke mindst de, der første gang konfronteres med Indiens overvældende mangfoldighed.
Morgenmad er inkluderet.

4. dag: Pondicherry
Sri Aurobindo Ashram er en af Indiens højst skattede ashrams – refugier for yoga, meditation og tænkning. Der er mulighed for at få rundvisninger på ashram´en og – hvis man er heldig – bese religionsfilosoffen Sri Ashrams soveværelse. Dette er man dog ikke selv herre over, idet det kræver en bestemt fødselsdato for at få adgang.
Morgenmad er inkluderet.

5. dag: Trankebar

Fra Pondicherry køres til Trankebar, der betyder De Syngende Bølger og antyder en smuk beliggenhed ved det Indiske Ocean. Det er nu om dage en fredelig oase med blot 6.500 indbyggere og uden mange besøgende.

Trankebar blev dansk handelsstation i 1620, efter admiral Ove Gjedde havde forhandlet detaljer omkring handlen med fyrst Raghunatha Nayak i Tanjore. Det var især krydderier og tekstiler, der skulle skaffes billigt til Danmark. Omkring fortet Dansborg opførtes en hel by, der i Tranquebars glansperiode midt i 1600-tallet med 7.000 indbyggere en overgang var ”Danmarks” 6. største. Her kunne man føle sig hjemme på gader som Østergade og Kongensgade – men den overvejende del af indbyggerne var lokale. Fortet blev overskyllet i 1755 – næsten symbolsk, idet handelen en årrække havde været for nedadgående indtil Trankebar i 1801 blev besat af englænderne, der kvalte den danske handel ved at lægge 16 % told på alle handelsvarer. Det blev slutningen for danskernes indflydelse i Trankebar.

Kort efter år 1600 havde Christian 4. ambitioner om at kristne de lokale indbyggere og sendte derfor to lutheranske missionærer til Trankebar – de første af sin art i Indien. Forsøget faldt ikke helt heldigt ud, overvejende de dårligst stillede lod sig omvende, men missionen resulterede i opførelse af to kirker samt produktionen af den første bibel på tamilsk. Missionen blev nedlagt i 1825. Kun 6 % af Trankebars indbyggere er nu protestanter.

Dansborg er det mest markante minde om danskertiden. Gennem Landporten nås den ”indre by”, hvor man kan støde på de gamle danske gadenavne, hvilket har en speciel virkning i lummervarmen mellem palmer og løsgående hunde. Er man heldig, kan man erhverve sig gamle danske mønter, men til ret høje priser.
Morgenmad er inkluderet.

6. dag: Tanjore
Vi kører til Thanjavur (Tanjore) der med 220.000 indbyggere er Chola-rigets gamle hovedstad. Det er en livlig, men dejlig overskuelig by. Brihadishwara-templet er opført i 1010. Dette Shiva-tempel imponerer med sine 62 meter, for på toppen ligger en 80 tons tung granitblok, der kun kan være skubbet derop ad en 4 km lang rampe. Den enorme granitblok er anbragt så snedigt, at den aldrig kaster skygge midt på dagen. Her finder man altså en art parallel til Egyptens pyramider. Hele templet er blevet restaureret. Det er muligt at se, hvordan det så ud før dette skete på en større udstilling på det Arkæologiske Museum.
Morgenmad er inkluderet.

7. dag: Mahabalipuram

Fra Tanjore har vi en flot tur langs kysten nordpå til Mahabalipuram med de berømte stentempler, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Inde i byen er der utallige stenhuggere, der alle sidder og hugger smukke, klassiske stenskulpturer. Området har nogle af Indiens bedre strande med rolige områder, fiskerlejer, handlende og badende.
Morgenmad er inkluderet.

8. dag: Mahabalipuram og Kancipuram
Rundtur i Mahabalipuram by. Først til et af Indiens mest berømte tempelområder, der stammer fra 630-728 e. Kr. Særligt berømte er de fem Rathas-templer, som er gamle og enkle prototyper på de dravidiske templer. De har fået navn og arkitektonisk form efter Pandva'ernes krigsvogne (Mahabharata eposet). Det mest imponerende er klipperelieffet Ganges Fødsel, hvor en gigantisk elefant er hugget ud i sten i fuld størrelse og omkring det er tusinder af andre relieffer, alle sirligt hugget ind i klippesiden.
Dernæst besøges Kanchipuram, den hellige by, beliggende vest for Mahabalipuram. Kanchipuram er en af det indiske subkontinents 7 hellige byer. De smukke templer er berømmede i hele Indien og Kanchipuram er en højborg for præstekasten, brahman’erne. Desuden er der Jain-templer dateret tilbage til 9.-16. århundrede – samt de langt ældre Shiva og Vishnu templer.
Morgenmad er inkluderet.

9.-10. dag: Mahabalipurams dejlige strande
Dagene på egenhånd ved de dejlige strande i Mahabalipuram, gaderne med små simple cafeer eller et besøg i det berømte "Seashore Temple".
Morgenmad er inkludret.

10. dag: Mahabalipuram samt hjemrejse 
Vi nyder den sidste dag ved stranden og går tidligt til ro denne aften for at få et par timeres søvn, inden vi efter midnat kører til lufthavnen for hjemrejse til København.
Morgenmad er inkluderet.

11. dag: Ankomst til København
Vi ankommer til København midt på eftermiddagen.

Inkluderet:

 • Flyrejse København-Madras t/r med Qatar Airways
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med aircondition og privatchauffør
 • 10 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i den valgte hotelkategori
 • Morgenmad som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Forsikring af hele det indiske mandskab
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Ikke inkluderet:
 • Fakturagebyr (145 kr. pr. faktura)
 • Rejseforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Visum til Indien (ansøgningsskema fremsendes ved bestilling)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kom og hør et unikt foredrag om Fotoeventyr i Indens nationalparker d. 03. februar 2015. Vær med på udkig efter næsehorn, vilde elefanter, sjældne gibbonaber og den bengalske tiger. Fotograferne Helle og Uri holder workshops undervejs omkring både foto og dyreliv. 
Derudover er der også mulighed for at deltage i et foredrag, hvor man på en time bliver klogere på hinduismen d. 05. februar 2015.

Velkommen til to unikke foredrag.

Dato:   03. februar 2015 kl. 19:30 - fotosafari til Indiens Big Five
Sted:   Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
     
Dato:   05. februar 2015 kl. 19:30 - Indien og Nepal - forstå hinduismen på en time
Sted:   Medborgerhuset, Danasvej 30B, 1910 Frederiksberg C

Navn 
Adresse 
Post nr 
By 
Tlf nr 
E-mail 
Antal deltagere 
Dato* 
Hvor har du hørt om os: 
Tilmeld Kipling Travels nyhedsbrev: 
Tilsend Kipling Travels katalog: 
* Udfyldes med dato for informationsaftenen

Rejsedata
Afrejsedato 
Antal personer 
Jeg ønsker at rejse fra: (*) 
* Provinstilslutning kun mulig på nogle rejser.

Person oplysninger
Person 1: (Kontakt person)
For-, mellem- og efternavne: 
Adresse 
Post nr 
By 
E-mail (*
Telefon 
Person 2:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 3:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 4:
For-, mellem- og efternavne:  
Fødselsdato: 
Diverse
Valgfri besked: 
Hvor har du hørt om os: 
Tilmeld Kipling Travels nyhedsbrev: 
Tidligere rejst med Kipling Travel: